Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen
Recept

Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 12 rattes de Touquet-aardappelen
  • 3 sjalotten
  • 2 klontjes boter
  • 1 potje visfond
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peper
  • 200 g gepelde noordzeegarnalen
  • Enkele basilicumblaadjes, fijngehakt
Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Schil de aardappelen.

2 / 8

Snijd de sjalotten en de aardappelen even fijn, de stukjes mogen niet groter zijn dan rijstkorrels.

3 / 8

Meng deze ingrediënten onder elkaar.

4 / 8

Laat een klontje boter smelten in een pot en fruit de aardappelen en sjalot erin. Voeg een beetje visfond toe en roer enkele minuten, herhaal dit tot de visfond op is.

5 / 8

Deze risotto is heel snel klaar. Stop op tijd, want de aardappelen moeten nog beetgaar zijn en mogen niet papperig worden.

6 / 8

Zet het vuur af als het vocht mooi ingekookt is en voeg een klont boter toe.

7 / 8

Voeg nu de gemalen parmezaan en de peper toe. Roer nog even en dien op.

8 / 8

Serveer dit in een schaaltje met per persoon een klein handje garnalen en basilicum erover.

Laat het smaken.

Eerste les voor elke Would Be Chef: stelen mag. Correctie: stelen moet. Dat doen echte chefs natuurlijk ook… Ook zij lezen kookboeken, gaan eten bij collega’s, halen inspiratie uit tropische ingrediënten en gerechten. Dus waarom zouden wij als hobbykoks dat dan niet mogen? Laat je maar onbeschaamd inspireren.

En weet je: als je dan toch steelt met je ogen en je smaakpappillen, doe het dan overal, ook en zeker bij de aller grootste chefs. Dit gerechtje at ik (in een ongetwijfeld veel gesofisticeerdere vorm) in Het Hof Van Cleve, het driesterrenchef van Peter Goossens in Kruishoutem. Bij hem was het een heerlijk voorafje. Ik heb er een voorgerecht van gemaakt.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Snijd de sjalotten en de aardappelen even fijn, de stukjes mogen niet groter zijn dan rijstkorrels.
  3. Meng deze ingrediënten onder elkaar.
  4. Laat een klontje boter smelten in een pot en fruit de aardappelen en sjalot erin. Voeg een beetje visfond toe en roer enkele minuten, herhaal dit tot de visfond op is.
  5. Deze risotto is heel snel klaar. Stop op tijd, want de aardappelen moeten nog beetgaar zijn en mogen niet papperig worden.
  6. Zet het vuur af als het vocht mooi ingekookt is en voeg een klont boter toe.
  7. Voeg nu de gemalen parmezaan en de peper toe. Roer nog even en dien op.
  8. Serveer dit in een schaaltje met per persoon een klein handje garnalen en basilicum erover.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer