Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen
Recept

Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 12 rattes de Touquet-aardappelen
  • 3 sjalotten
  • 2 klontjes boter
  • 1 potje visfond
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peper
  • 200 g gepelde noordzeegarnalen
  • Enkele basilicumblaadjes, fijngehakt
Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Schil de aardappelen.

2 / 8

Snijd de sjalotten en de aardappelen even fijn, de stukjes mogen niet groter zijn dan rijstkorrels.

3 / 8

Meng deze ingrediënten onder elkaar.

4 / 8

Laat een klontje boter smelten in een pot en fruit de aardappelen en sjalot erin. Voeg een beetje visfond toe en roer enkele minuten, herhaal dit tot de visfond op is.

5 / 8

Deze risotto is heel snel klaar. Stop op tijd, want de aardappelen moeten nog beetgaar zijn en mogen niet papperig worden.

6 / 8

Zet het vuur af als het vocht mooi ingekookt is en voeg een klont boter toe.

7 / 8

Voeg nu de gemalen parmezaan en de peper toe. Roer nog even en dien op.

8 / 8

Serveer dit in een schaaltje met per persoon een klein handje garnalen en basilicum erover.

Laat het smaken.

Eerste les voor elke Would Be Chef: stelen mag. Correctie: stelen moet. Dat doen echte chefs natuurlijk ook… Ook zij lezen kookboeken, gaan eten bij collega’s, halen inspiratie uit tropische ingrediënten en gerechten. Dus waarom zouden wij als hobbykoks dat dan niet mogen? Laat je maar onbeschaamd inspireren.

En weet je: als je dan toch steelt met je ogen en je smaakpappillen, doe het dan overal, ook en zeker bij de aller grootste chefs. Dit gerechtje at ik (in een ongetwijfeld veel gesofisticeerdere vorm) in Het Hof Van Cleve, het driesterrenchef van Peter Goossens in Kruishoutem. Bij hem was het een heerlijk voorafje. Ik heb er een voorgerecht van gemaakt.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Snijd de sjalotten en de aardappelen even fijn, de stukjes mogen niet groter zijn dan rijstkorrels.
  3. Meng deze ingrediënten onder elkaar.
  4. Laat een klontje boter smelten in een pot en fruit de aardappelen en sjalot erin. Voeg een beetje visfond toe en roer enkele minuten, herhaal dit tot de visfond op is.
  5. Deze risotto is heel snel klaar. Stop op tijd, want de aardappelen moeten nog beetgaar zijn en mogen niet papperig worden.
  6. Zet het vuur af als het vocht mooi ingekookt is en voeg een klont boter toe.
  7. Voeg nu de gemalen parmezaan en de peper toe. Roer nog even en dien op.
  8. Serveer dit in een schaaltje met per persoon een klein handje garnalen en basilicum erover.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer