Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen
Recept

Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 12 rattes de Touquet-aardappelen
  • 3 sjalotten
  • 2 klontjes boter
  • 1 potje visfond
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peper
  • 200 g gepelde noordzeegarnalen
  • Enkele basilicumblaadjes, fijngehakt
Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Schil de aardappelen.

2 / 8

Snijd de sjalotten en de aardappelen even fijn, de stukjes mogen niet groter zijn dan rijstkorrels.

3 / 8

Meng deze ingrediënten onder elkaar.

4 / 8

Laat een klontje boter smelten in een pot en fruit de aardappelen en sjalot erin. Voeg een beetje visfond toe en roer enkele minuten, herhaal dit tot de visfond op is.

5 / 8

Deze risotto is heel snel klaar. Stop op tijd, want de aardappelen moeten nog beetgaar zijn en mogen niet papperig worden.

6 / 8

Zet het vuur af als het vocht mooi ingekookt is en voeg een klont boter toe.

7 / 8

Voeg nu de gemalen parmezaan en de peper toe. Roer nog even en dien op.

8 / 8

Serveer dit in een schaaltje met per persoon een klein handje garnalen en basilicum erover.

Laat het smaken.

Eerste les voor elke Would Be Chef: stelen mag. Correctie: stelen moet. Dat doen echte chefs natuurlijk ook… Ook zij lezen kookboeken, gaan eten bij collega’s, halen inspiratie uit tropische ingrediënten en gerechten. Dus waarom zouden wij als hobbykoks dat dan niet mogen? Laat je maar onbeschaamd inspireren.

En weet je: als je dan toch steelt met je ogen en je smaakpappillen, doe het dan overal, ook en zeker bij de aller grootste chefs. Dit gerechtje at ik (in een ongetwijfeld veel gesofisticeerdere vorm) in Het Hof Van Cleve, het driesterrenchef van Peter Goossens in Kruishoutem. Bij hem was het een heerlijk voorafje. Ik heb er een voorgerecht van gemaakt.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Snijd de sjalotten en de aardappelen even fijn, de stukjes mogen niet groter zijn dan rijstkorrels.
  3. Meng deze ingrediënten onder elkaar.
  4. Laat een klontje boter smelten in een pot en fruit de aardappelen en sjalot erin. Voeg een beetje visfond toe en roer enkele minuten, herhaal dit tot de visfond op is.
  5. Deze risotto is heel snel klaar. Stop op tijd, want de aardappelen moeten nog beetgaar zijn en mogen niet papperig worden.
  6. Zet het vuur af als het vocht mooi ingekookt is en voeg een klont boter toe.
  7. Voeg nu de gemalen parmezaan en de peper toe. Roer nog even en dien op.
  8. Serveer dit in een schaaltje met per persoon een klein handje garnalen en basilicum erover.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer