RISOTTO VAN WITTE CHOCOLADE EN MANGO
Recept

Risotto van witte chocolade en mango

Dit heb je nodig 4 personen

  • 250 gram risottorijst
  • 50 gram boter
  • een paar saffraandraadjes (optioneel)
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl kokosroom
  • 125 gr witte chocolade
  • 1 kopje kristalsuiker
  • verse munt
  • gedroogde mango (te vinden bij de Aziatische speciaalzaak, verse mango mag ook)
RISOTTO VAN WITTE CHOCOLADE EN MANGO

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Stoof de fijngesnipperde sjalotjes in de helft van de boter half glazig

2 / 5

Voeg de risottorijst toe, en zet onder water

3 / 5

Roer in de rijst en bevochtig op tijd

4 / 5

Laat zo’n 13-14 minuten garen tot de rijst bijna gaar is, bevochtig dan met de kokosroom en laat de witte chocolade smelten bij de rijst

5 / 5

Doe de suiker en de munt in een blender en cutter samen tot je een groene muntsuiker krijgt

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Schep de lauwwarme risotto in een bord

2 / 3

Leg in het midden de partjes gedroogde (of verse) mango

3 / 3

Strooi er de muntsuiker over

Laat het smaken.

Het is vandaag 9 augustus, en dat is “Rice Pudding Day“. Voor de liefhebbers van “rijstpap met gouden lepeltjes”: recepten genoeg in de hemel, en ook hier op het internet. Want met bruine suiker bij is rijstpap natuurlijk altijd lekker. Maar vandaag wil ik op mijn blog die “Internationale Rijstpapdag” vieren met een tof recept uit mijn boek “Would Be Chef 2” dat hier nog steeds te koop is.

Ooit hebben we naar aanleiding van “Mijn Restaurant” op VTM met Ornelis en Rogiers (het ochtendprogramma dat ik samen met Kürt Rogiers op Q-music presenteerde) een eigen restaurant geopend voor een weekje. Een pop-up op het Sint-Pietersplein in Gent. We hebben daar de beste herinneringen aan overgehouden. Het was elke dag hard werken, met een meer dan volgeboekte middag- en avondshift, maar het was wel erg fijn om eens mee te maken. Elke dag serveerden we trouwens een compleet ander menu. En één van de desserts die daar goed scoorden was deze risotto van witte chocolade met mango.

Bereiding

  1. Stoof de fijngesnipperde sjalotjes in de helft van de boter half glazig
  2. Voeg de risottorijst toe, en zet onder water
  3. Roer in de rijst en bevochtig op tijd
  4. Laat zo’n 13-14 minuten garen tot de rijst bijna gaar is, bevochtig dan met de kokosroom en laat de witte chocolade smelten bij de rijst
  5. Doe de suiker en de munt in een blender en cutter samen tot je een groene muntsuiker krijgt

Dresseren

  1. Schep de lauwwarme risotto in een bord
  2. Leg in het midden de partjes gedroogde (of verse) mango
  3. Strooi er de muntsuiker over

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit … Lees meer