RISOTTO VAN WITTE CHOCOLADE EN MANGO
Recept

Risotto van witte chocolade en mango

Dit heb je nodig 4 personen

  • 250 gram risottorijst
  • 50 gram boter
  • een paar saffraandraadjes (optioneel)
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl kokosroom
  • 125 gr witte chocolade
  • 1 kopje kristalsuiker
  • verse munt
  • gedroogde mango (te vinden bij de Aziatische speciaalzaak, verse mango mag ook)
RISOTTO VAN WITTE CHOCOLADE EN MANGO

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Stoof de fijngesnipperde sjalotjes in de helft van de boter half glazig

2 / 5

Voeg de risottorijst toe, en zet onder water

3 / 5

Roer in de rijst en bevochtig op tijd

4 / 5

Laat zo’n 13-14 minuten garen tot de rijst bijna gaar is, bevochtig dan met de kokosroom en laat de witte chocolade smelten bij de rijst

5 / 5

Doe de suiker en de munt in een blender en cutter samen tot je een groene muntsuiker krijgt

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Schep de lauwwarme risotto in een bord

2 / 3

Leg in het midden de partjes gedroogde (of verse) mango

3 / 3

Strooi er de muntsuiker over

Laat het smaken.

Het is vandaag 9 augustus, en dat is “Rice Pudding Day“. Voor de liefhebbers van “rijstpap met gouden lepeltjes”: recepten genoeg in de hemel, en ook hier op het internet. Want met bruine suiker bij is rijstpap natuurlijk altijd lekker. Maar vandaag wil ik op mijn blog die “Internationale Rijstpapdag” vieren met een tof recept uit mijn boek “Would Be Chef 2” dat hier nog steeds te koop is.

Ooit hebben we naar aanleiding van “Mijn Restaurant” op VTM met Ornelis en Rogiers (het ochtendprogramma dat ik samen met Kürt Rogiers op Q-music presenteerde) een eigen restaurant geopend voor een weekje. Een pop-up op het Sint-Pietersplein in Gent. We hebben daar de beste herinneringen aan overgehouden. Het was elke dag hard werken, met een meer dan volgeboekte middag- en avondshift, maar het was wel erg fijn om eens mee te maken. Elke dag serveerden we trouwens een compleet ander menu. En één van de desserts die daar goed scoorden was deze risotto van witte chocolade met mango.

Bereiding

  1. Stoof de fijngesnipperde sjalotjes in de helft van de boter half glazig
  2. Voeg de risottorijst toe, en zet onder water
  3. Roer in de rijst en bevochtig op tijd
  4. Laat zo’n 13-14 minuten garen tot de rijst bijna gaar is, bevochtig dan met de kokosroom en laat de witte chocolade smelten bij de rijst
  5. Doe de suiker en de munt in een blender en cutter samen tot je een groene muntsuiker krijgt

Dresseren

  1. Schep de lauwwarme risotto in een bord
  2. Leg in het midden de partjes gedroogde (of verse) mango
  3. Strooi er de muntsuiker over

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer