RISOTTO VAN WITTE CHOCOLADE EN MANGO

Het is vandaag 9 augustus, en dat is “Rice Pudding Day“. Voor de liefhebbers van “rijstpap met gouden lepeltjes”: recepten genoeg in de hemel, en ook hier op het internet. Want met bruine suiker bij is rijstpap natuurlijk altijd lekker. Maar vandaag wil ik op mijn blog die “Internationale Rijstpapdag” vieren met een tof recept uit mijn boek “Would Be Chef 2” dat hier nog steeds te koop is.

Ooit hebben we naar aanleiding van “Mijn Restaurant” op VTM met Ornelis en Rogiers (het ochtendprogramma dat ik samen met Kürt Rogiers op Q-music presenteerde) een eigen restaurant geopend voor een weekje. Een pop-up op het Sint-Pietersplein in Gent. We hebben daar de beste herinneringen aan overgehouden. Het was elke dag hard werken, met een meer dan volgeboekte middag- en avondshift, maar het was wel erg fijn om eens mee te maken. Elke dag serveerden we trouwens een compleet ander menu. En één van de desserts die daar goed scoorden was deze risotto van witte chocolade met mango.

Bereiding

  1. Stoof de fijngesnipperde sjalotjes in de helft van de boter half glazig
  2. Voeg de risottorijst toe, en zet onder water
  3. Roer in de rijst en bevochtig op tijd
  4. Laat zo’n 13-14 minuten garen tot de rijst bijna gaar is, bevochtig dan met de kokosroom en laat de witte chocolade smelten bij de rijst
  5. Doe de suiker en de munt in een blender en cutter samen tot je een groene muntsuiker krijgt

Dresseren

  1. Schep de lauwwarme risotto in een bord
  2. Leg in het midden de partjes gedroogde (of verse) mango
  3. Strooi er de muntsuiker over