Ik ga heel eerlijk zijn: we kunnen echt niet trots genoeg zijn op onze grijze garnalen. Een prachtig product dat je enkel bij ons, in Nederland en in Engeland vindt. Telkens wanneer ik terug kom van een lange vakantie in Spanje wil ik deze grijze garnalen eten, want ook al hebben ze daar prachtige producten uit de zee, in het Zuiden kun je die lekkernijen niet vinden.
Er zijn zoveel manieren om grijze garnalen te serveren, Tomate Crevettes met een stukje brood of frietjes. Gewoon uit het vuistje. In kroketjes. Of in een garnaalcocktail. Allemaal super. Maar geloof me, dit “slaatje”, met rode biet, geitenkaas en verse dille, is een prima variatie. Je kunt het als lunchgerecht maken of als feestelijk voorgerecht in het weekend. En het ziet er nog eens prachtig uit ook.
In elke supermarkt liggen van die zakjes gestoomde rode biet, en geloof me, dat maakt me gelukkig. Want die zijn gewoon heel lekker, en eerlijk gezegd: zelf rode biet gaan koken of stomen vind ik nogal een gedoe, omwille van het rode sap dat je vingers, maar ook je aanrecht en, als je echt klungelt, de muren van je keuken rood kleuren. Tenzij je dus een bloedrood interieur wilt: koop zo’n pakje.
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer