Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen
Recept

Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 pakje gestoomde rode bieten
  • olijfolie
  • peper en zeezout
  • enkele sprietjes verse dille
  • enkele el verse, zachte geitenkaas
  • een handvol grijze garnalen
Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Snijd van de gestoomde rode bieten dunne plakjes van een centimeter of als je handig bent nog smaller, die je als carpaccio over een groot bord schikt. Besprenkel met olijfolie en peper en lekker veel zeezout. Laat alles er een beetje intrekken en scheur er heel veel dille over.

2 / 3

Leg vervolgens geitenkaas over de bodem van rode biet. Als je voor zachtere geitenkaas gaat, kun je die er in quenelles over schikken, maar je kunt de kaas ook gewoon verspreiden en met een vork in wilde vegen over de rode bieten uitsmeren.

3 / 3

Leg daarover gul veel grijze garnalen.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Ga er nog eens met de pepermolen overheen en serveer er mooi wat plukjes dille bij. Makkelijk, want met enkele ingrediënten die je zo in de supermarkt kunt vinden, heb je een chique voorgerecht of een gulle salade.

Laat het smaken.

Ik ga heel eerlijk zijn: we kunnen echt niet trots genoeg zijn op onze grijze garnalen. Een prachtig product dat je enkel bij ons, in Nederland en in Engeland vindt. Telkens wanneer ik terug kom van een lange vakantie in Spanje wil ik deze grijze garnalen eten, want ook al hebben ze daar prachtige producten uit de zee, in het Zuiden kun je die lekkernijen niet vinden.

Er zijn zoveel manieren om grijze garnalen te serveren, Tomate Crevettes met een stukje brood of frietjes. Gewoon uit het vuistje. In kroketjes. Of in een garnaalcocktail. Allemaal super. Maar geloof me, dit “slaatje”, met rode biet, geitenkaas en verse dille, is een prima variatie. Je kunt het als lunchgerecht maken of als feestelijk voorgerecht in het weekend. En het ziet er nog eens prachtig uit ook.

In elke supermarkt liggen van die zakjes gestoomde rode biet, en geloof me, dat maakt me gelukkig. Want die zijn gewoon heel lekker, en eerlijk gezegd: zelf rode biet gaan koken of stomen vind ik nogal een gedoe, omwille van het rode sap dat je vingers, maar ook je aanrecht en, als je echt klungelt, de muren van je keuken rood kleuren. Tenzij je dus een bloedrood interieur wilt: koop zo’n pakje.

Bereiding

  1. Snijd van de gestoomde rode bieten dunne plakjes van een centimeter of als je handig bent nog smaller, die je als carpaccio over een groot bord schikt. Besprenkel met olijfolie en peper en lekker veel zeezout. Laat alles er een beetje intrekken en scheur er heel veel dille over.
  2. Leg vervolgens geitenkaas over de bodem van rode biet. Als je voor zachtere geitenkaas gaat, kun je die er in quenelles over schikken, maar je kunt de kaas ook gewoon verspreiden en met een vork in wilde vegen over de rode bieten uitsmeren.
  3. Leg daarover gul veel grijze garnalen.

Dresseren

  1. Ga er nog eens met de pepermolen overheen en serveer er mooi wat plukjes dille bij. Makkelijk, want met enkele ingrediënten die je zo in de supermarkt kunt vinden, heb je een chique voorgerecht of een gulle salade.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer