Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen

Ik ga heel eerlijk zijn: we kunnen echt niet trots genoeg zijn op onze grijze garnalen. Een prachtig product dat je enkel bij ons, in Nederland en in Engeland vindt. Telkens wanneer ik terug kom van een lange vakantie in Spanje wil ik deze grijze garnalen eten, want ook al hebben ze daar prachtige producten uit de zee, in het Zuiden kun je die lekkernijen niet vinden.

Er zijn zoveel manieren om grijze garnalen te serveren, Tomate Crevettes met een stukje brood of frietjes. Gewoon uit het vuistje. In kroketjes. Of in een garnaalcocktail. Allemaal super. Maar geloof me, dit “slaatje”, met rode biet, geitenkaas en verse dille, is een prima variatie. Je kunt het als lunchgerecht maken of als feestelijk voorgerecht in het weekend. En het ziet er nog eens prachtig uit ook.

In elke supermarkt liggen van die zakjes gestoomde rode biet, en geloof me, dat maakt me gelukkig. Want die zijn gewoon heel lekker, en eerlijk gezegd: zelf rode biet gaan koken of stomen vind ik nogal een gedoe, omwille van het rode sap dat je vingers, maar ook je aanrecht en, als je echt klungelt, de muren van je keuken rood kleuren. Tenzij je dus een bloedrood interieur wilt: koop zo’n pakje.

Bereiding

  1. Snijd van de gestoomde rode bieten dunne plakjes van een centimeter of als je handig bent nog smaller, die je als carpaccio over een groot bord schikt. Besprenkel met olijfolie en peper en lekker veel zeezout. Laat alles er een beetje intrekken en scheur er heel veel dille over.
  2. Leg vervolgens geitenkaas over de bodem van rode biet. Als je voor zachtere geitenkaas gaat, kun je die er in quenelles over schikken, maar je kunt de kaas ook gewoon verspreiden en met een vork in wilde vegen over de rode bieten uitsmeren.
  3. Leg daarover gul veel grijze garnalen.

Dresseren

  1. Ga er nog eens met de pepermolen overheen en serveer er mooi wat plukjes dille bij. Makkelijk, want met enkele ingrediënten die je zo in de supermarkt kunt vinden, heb je een chique voorgerecht of een gulle salade.