Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen
Recept

Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 pakje gestoomde rode bieten
  • olijfolie
  • peper en zeezout
  • enkele sprietjes verse dille
  • enkele el verse, zachte geitenkaas
  • een handvol grijze garnalen
Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Snijd van de gestoomde rode bieten dunne plakjes van een centimeter of als je handig bent nog smaller, die je als carpaccio over een groot bord schikt. Besprenkel met olijfolie en peper en lekker veel zeezout. Laat alles er een beetje intrekken en scheur er heel veel dille over.

2 / 3

Leg vervolgens geitenkaas over de bodem van rode biet. Als je voor zachtere geitenkaas gaat, kun je die er in quenelles over schikken, maar je kunt de kaas ook gewoon verspreiden en met een vork in wilde vegen over de rode bieten uitsmeren.

3 / 3

Leg daarover gul veel grijze garnalen.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Ga er nog eens met de pepermolen overheen en serveer er mooi wat plukjes dille bij. Makkelijk, want met enkele ingrediënten die je zo in de supermarkt kunt vinden, heb je een chique voorgerecht of een gulle salade.

Laat het smaken.

Ik ga heel eerlijk zijn: we kunnen echt niet trots genoeg zijn op onze grijze garnalen. Een prachtig product dat je enkel bij ons, in Nederland en in Engeland vindt. Telkens wanneer ik terug kom van een lange vakantie in Spanje wil ik deze grijze garnalen eten, want ook al hebben ze daar prachtige producten uit de zee, in het Zuiden kun je die lekkernijen niet vinden.

Er zijn zoveel manieren om grijze garnalen te serveren, Tomate Crevettes met een stukje brood of frietjes. Gewoon uit het vuistje. In kroketjes. Of in een garnaalcocktail. Allemaal super. Maar geloof me, dit “slaatje”, met rode biet, geitenkaas en verse dille, is een prima variatie. Je kunt het als lunchgerecht maken of als feestelijk voorgerecht in het weekend. En het ziet er nog eens prachtig uit ook.

In elke supermarkt liggen van die zakjes gestoomde rode biet, en geloof me, dat maakt me gelukkig. Want die zijn gewoon heel lekker, en eerlijk gezegd: zelf rode biet gaan koken of stomen vind ik nogal een gedoe, omwille van het rode sap dat je vingers, maar ook je aanrecht en, als je echt klungelt, de muren van je keuken rood kleuren. Tenzij je dus een bloedrood interieur wilt: koop zo’n pakje.

Bereiding

  1. Snijd van de gestoomde rode bieten dunne plakjes van een centimeter of als je handig bent nog smaller, die je als carpaccio over een groot bord schikt. Besprenkel met olijfolie en peper en lekker veel zeezout. Laat alles er een beetje intrekken en scheur er heel veel dille over.
  2. Leg vervolgens geitenkaas over de bodem van rode biet. Als je voor zachtere geitenkaas gaat, kun je die er in quenelles over schikken, maar je kunt de kaas ook gewoon verspreiden en met een vork in wilde vegen over de rode bieten uitsmeren.
  3. Leg daarover gul veel grijze garnalen.

Dresseren

  1. Ga er nog eens met de pepermolen overheen en serveer er mooi wat plukjes dille bij. Makkelijk, want met enkele ingrediënten die je zo in de supermarkt kunt vinden, heb je een chique voorgerecht of een gulle salade.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer