Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas
Recept

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Dit heb je nodig 4 personen

  • Gekookte rode biet vacuüm verpakt
  • Bulgur
  • 150 gram gerookte paling
  • 1 pakje Chavroux met bieslook
  • Wat takjes bieslook
  • Wat takjes verse tijm
  • Melk
  • Peper en zout
Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Bereiding

6 stappen

1 / 6

(Enkele uren vooraf) de bulgur koken volgens voorschrift.

2 / 6

1 rode biet in blokjes snijden; sap dat vrijkomt bij het opensnijden van de vacuümverpakking ook sparen

3 / 6

Eens de bulgur klaar is blokjes rode biet en sap toevoegen. Alles goed mengen en laten afkoelen.

4 / 6

De Bulgur nog eens goed omroeren om de kleuren goed te mengen.

5 / 6

1 rode biet in plakjes snijden en daarvan met een keukenring cirkels uithalen.

6 / 6

De Chavroux in een kom met een vork prakken om die los te maken. Een beetje melk toevoegen tot de consistentie verandert van vaste kaas naar een smeuïg mengsel. Een beetje verse bieslook en tijm versnijden in het mengsel. De gerookte paling versnijden tot een grove tartaar

Serveren

8 stappen

1 / 8

Bord schikken met onderaan een laag bulgur (met een cilinder voor torentjes).

2 / 8

Daarop de stukjes gerookte paling.

3 / 8

De cilinder weghalen.

4 / 8

Cirkels rode biet toevoegen.

5 / 8

Eindigen met blaadjes van verse tijm die je van de stok afritst.

6 / 8

Tenslotte wat grof zout en peper toevoegen

7 / 8

De Chavroux-saus erbij serveren.

8 / 8

Eventueel wat scheuten van rode biet bij serveren of jonge slascheutjes en wat stengels bieslook

Laat het smaken.

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok. Als we weer eens een uitnodiging krijgen om bij hen te gaan lunchen, dan kijken we daar weken naar uit omdat we weten dat we enorm verwend zullen worden. Ik ben blij dat Jan één van z’n voorgerechten met mij wilde delen.‬‬

Bereiding

  1. (Enkele uren vooraf) de bulgur koken volgens voorschrift.
  2. 1 rode biet in blokjes snijden; sap dat vrijkomt bij het opensnijden van de vacuümverpakking ook sparen
  3. Eens de bulgur klaar is blokjes rode biet en sap toevoegen. Alles goed mengen en laten afkoelen.
  4. De Bulgur nog eens goed omroeren om de kleuren goed te mengen.
  5. 1 rode biet in plakjes snijden en daarvan met een keukenring cirkels uithalen.
  6. De Chavroux in een kom met een vork prakken om die los te maken. Een beetje melk toevoegen tot de consistentie verandert van vaste kaas naar een smeuïg mengsel. Een beetje verse bieslook en tijm versnijden in het mengsel.
    De gerookte paling versnijden tot een grove tartaar

Serveren

  1. Bord schikken met onderaan een laag bulgur (met een cilinder voor torentjes).
  2. Daarop de stukjes gerookte paling.
  3. De cilinder weghalen.
  4. Cirkels rode biet toevoegen.
  5. Eindigen met blaadjes van verse tijm die je van de stok afritst.
  6. Tenslotte wat grof zout en peper toevoegen
  7. De Chavroux-saus erbij serveren.
  8. Eventueel wat scheuten van rode biet bij serveren of jonge slascheutjes en wat stengels bieslook

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer