Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs
Recept

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Dit heb je nodig 4 personen

  • lekker veel rood en blauw fruit: aardbeien, bosaardbeitjes, frambozen, braambessen en blauwe besjes
  • een flinke slok porto
  • 2 eetlepels honing
  • een goede snuif peper
  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • muntblaadjes, fijngesnipperd
  • eventueel wat limoenzeste
Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Meng de porto met de honing en eventueel een beetje water om aan te lengen.

2 / 7

Marineer het fruit een paar uur in de porto.

3 / 7

Snipper de munt fijn.

4 / 7

Doe de porto met de vruchten in een diep bord.

5 / 7

Leg er 1 of twee bolletjes roomijs op.

6 / 7

Werk af met de munt en een draai van de pepermolen.

7 / 7

Eventueel kun je er nog wat zeste van limoen over raspen.

Laat het smaken.

Soms moet je het ook niet te ver gaan zoeken ook. Lekker vers rood en blauw fruit, bestaat er in de zomer een lekkerder dessert dan dat? Het is gezond en fris en je kunt het puur eten als een lekker fruitslaatje, bij het ontbijt of brunch of als lekker tussendoortje.

Maar als je er eens iets bijzonder mee wil doen, dan moet je de vruchten eens laten zwemmen in wat rode porto. Zo heeft je dessert iets van een cocktail. Doe er dan wat lekker roomijs bij en je hebt een absolute topper.

Bereiding

  1. Meng de porto met de honing en eventueel een beetje water om aan te lengen.
  2. Marineer het fruit een paar uur in de porto.
  3. Snipper de munt fijn.
  4. Doe de porto met de vruchten in een diep bord.
  5. Leg er 1 of twee bolletjes roomijs op.
  6. Werk af met de munt en een draai van de pepermolen.
  7. Eventueel kun je er nog wat zeste van limoen over raspen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer