
Foto: Stefanie Geerts
Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs
Soms moet je het ook niet te ver gaan zoeken ook. Lekker vers rood en blauw fruit, bestaat er in de zomer een lekkerder dessert dan dat? Het is gezond en fris en je kunt het puur eten als een lekker fruitslaatje, bij het ontbijt of brunch of als lekker tussendoortje.
Maar als je er eens iets bijzonder mee wil doen, dan moet je de vruchten eens laten zwemmen in wat rode porto. Zo heeft je dessert iets van een cocktail. Doe er dan wat lekker roomijs bij en je hebt een absolute topper.
Bereiding
- Meng de porto met de honing en eventueel een beetje water om aan te lengen.
- Marineer het fruit een paar uur in de porto.
- Snipper de munt fijn.
- Doe de porto met de vruchten in een diep bord.
- Leg er 1 of twee bolletjes roomijs op.
- Werk af met de munt en een draai van de pepermolen.
- Eventueel kun je er nog wat zeste van limoen over raspen.
Reacties