Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs
Recept

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Dit heb je nodig 4 personen

  • lekker veel rood en blauw fruit: aardbeien, bosaardbeitjes, frambozen, braambessen en blauwe besjes
  • een flinke slok porto
  • 2 eetlepels honing
  • een goede snuif peper
  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • muntblaadjes, fijngesnipperd
  • eventueel wat limoenzeste
Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Meng de porto met de honing en eventueel een beetje water om aan te lengen.

2 / 7

Marineer het fruit een paar uur in de porto.

3 / 7

Snipper de munt fijn.

4 / 7

Doe de porto met de vruchten in een diep bord.

5 / 7

Leg er 1 of twee bolletjes roomijs op.

6 / 7

Werk af met de munt en een draai van de pepermolen.

7 / 7

Eventueel kun je er nog wat zeste van limoen over raspen.

Laat het smaken.

Soms moet je het ook niet te ver gaan zoeken ook. Lekker vers rood en blauw fruit, bestaat er in de zomer een lekkerder dessert dan dat? Het is gezond en fris en je kunt het puur eten als een lekker fruitslaatje, bij het ontbijt of brunch of als lekker tussendoortje.

Maar als je er eens iets bijzonder mee wil doen, dan moet je de vruchten eens laten zwemmen in wat rode porto. Zo heeft je dessert iets van een cocktail. Doe er dan wat lekker roomijs bij en je hebt een absolute topper.

Bereiding

  1. Meng de porto met de honing en eventueel een beetje water om aan te lengen.
  2. Marineer het fruit een paar uur in de porto.
  3. Snipper de munt fijn.
  4. Doe de porto met de vruchten in een diep bord.
  5. Leg er 1 of twee bolletjes roomijs op.
  6. Werk af met de munt en een draai van de pepermolen.
  7. Eventueel kun je er nog wat zeste van limoen over raspen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer