SCAMPI’S MET ZELF GEDROOGDE TOMAATJES, BASILICUM EN WITTE WIJN

Ik heb onlangs mijn recept voor zongedroogde tomaatjes gedeeld hier op Would Be Chef. En daar kwamen zoveel fijne reacties op. Terecht, want ze zijn echt superlekker. Ik gebruik ze zelf in allerlei toepassingen, en ook in dit zalige gerecht met scampi’s. Wees gerust, je kunt ze ook gewoon kopen in de supermarkt, maar dan kosten ze wellicht dat tikje meer.

Hoe dan ook: scampi’s lust bijna iedereen, en in dit gerecht met de lekkere bladerdeeg-stengels zijn ze echt een super voorgerecht, of een lekker rijk hoofdgerecht, eventueel met wat rijst of brood.

 

Bereiding Bladerdeegstengels

  1. Ontrol het bladerdeeg en leg op een bakplaat.
  2. Snij met een mesje lange smalle repen van het bladerdeeg en leg de repen wat uit elkaar.
  3. Bestrooi rijkelijk met Provencaalse kruiden en wat chilivlokken.
  4. Bak tussen twee bakplaten op 175° graden tot je goudbruine stengels hebt (zo’n 12 minuten).

Bereiding scampi

  1. Verwijder de darmkanalen van je scampi en kruid ze goed met peper en zout.
  2. Verwarm wat olie in de kleefpan.
  3. Bak de scampi al roerbakkend aan tot ze rozig worden.
  4. Haal de scampi uit de pan.
  5. Blus de pan met de witte wijn, voeg het water toe, en roer al het aanbaksel los.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en laat de saus inkoken tot de helft.
  7. Voeg de zelfgedroogde tomaatjes toe en de chillivlokken.
  8. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de helft.
  9. Serveer in een diep bord met daarop de fijngehakte basilicum en enkele bladerdeegstengels.