SCAMPI’S MET ZELF GEDROOGDE TOMAATJES, BASILICUM EN WITTE WIJN
Recept

Scampi’s met zelf gedroogde tomaatjes, basilicum en witte wijn

Dit heb je nodig 4 personen

  • 32 scampi’s
  • Olijfolie
  • Wat gemalen chilivlokken
  • Peper en zout
  • Zelfgedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml water
  • 300 ml room
  • 2 lepeltjes tomatenpuree
  • 1 vel bladerdeeg
SCAMPI’S MET ZELF GEDROOGDE TOMAATJES, BASILICUM EN WITTE WIJN

Bereiding Bladerdeegstengels

4 stappen

1 / 4

Ontrol het bladerdeeg en leg op een bakplaat.

2 / 4

Snij met een mesje lange smalle repen van het bladerdeeg en leg de repen wat uit elkaar.

3 / 4

Bestrooi rijkelijk met Provencaalse kruiden en wat chilivlokken.

4 / 4

Bak tussen twee bakplaten op 175° graden tot je goudbruine stengels hebt (zo’n 12 minuten).

Bereiding scampi

9 stappen

1 / 9

Verwijder de darmkanalen van je scampi en kruid ze goed met peper en zout.

2 / 9

Verwarm wat olie in de kleefpan.

3 / 9

Bak de scampi al roerbakkend aan tot ze rozig worden.

4 / 9

Haal de scampi uit de pan.

5 / 9

Blus de pan met de witte wijn, voeg het water toe, en roer al het aanbaksel los.

6 / 9

Voeg de tomatenpuree toe en laat de saus inkoken tot de helft.

7 / 9

Voeg de zelfgedroogde tomaatjes toe en de chillivlokken.

8 / 9

Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de helft.

9 / 9

Serveer in een diep bord met daarop de fijngehakte basilicum en enkele bladerdeegstengels.

Laat het smaken.

Ik heb onlangs mijn recept voor zongedroogde tomaatjes gedeeld hier op Would Be Chef. En daar kwamen zoveel fijne reacties op. Terecht, want ze zijn echt superlekker. Ik gebruik ze zelf in allerlei toepassingen, en ook in dit zalige gerecht met scampi’s. Wees gerust, je kunt ze ook gewoon kopen in de supermarkt, maar dan kosten ze wellicht dat tikje meer.

Hoe dan ook: scampi’s lust bijna iedereen, en in dit gerecht met de lekkere bladerdeeg-stengels zijn ze echt een super voorgerecht, of een lekker rijk hoofdgerecht, eventueel met wat rijst of brood.

Bereiding Bladerdeegstengels

  1. Ontrol het bladerdeeg en leg op een bakplaat.
  2. Snij met een mesje lange smalle repen van het bladerdeeg en leg de repen wat uit elkaar.
  3. Bestrooi rijkelijk met Provencaalse kruiden en wat chilivlokken.
  4. Bak tussen twee bakplaten op 175° graden tot je goudbruine stengels hebt (zo’n 12 minuten).

Bereiding scampi

  1. Verwijder de darmkanalen van je scampi en kruid ze goed met peper en zout.
  2. Verwarm wat olie in de kleefpan.
  3. Bak de scampi al roerbakkend aan tot ze rozig worden.
  4. Haal de scampi uit de pan.
  5. Blus de pan met de witte wijn, voeg het water toe, en roer al het aanbaksel los.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en laat de saus inkoken tot de helft.
  7. Voeg de zelfgedroogde tomaatjes toe en de chillivlokken.
  8. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de helft.
  9. Serveer in een diep bord met daarop de fijngehakte basilicum en enkele bladerdeegstengels.

WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer