SCHEERMESJES MET SINAASAPPEL

Eén van de lekkerste tapas die ik ooit at bij Bodega 1900 de jammer genoeg intussen gesloten pretentieloze tapasbar van Albert Adria in Barcelona, waren scheermesjes met een sausje van sinaasappels. Het gaf mij de inspiratie voor dit gerecht. Je kunt scheermesjes vers bij de visboer bestellen, maar ik gebruik altijd de beste die ik kan vinden in blik. In veel speciaalzaken zijn die te koop, en ik zag ze onlangs zelfs in de supermarkt in de rekken. Het is een heel makkelijk recept, maar de combinatie van zeevruchten, look, rozemarijn en sinaasappel is echt een onverwachte hit! Barcelona in je bord!

Bereiding

  1. Maak eerst de sinaasappelolie. Plet twee teentjes look. Doe ze in een plastic knijpflesje samen met de takjes rozemarijn en de geraspte schil van een volledige sinaasappel, voeg een beetje zout en wat zwarte peper toe. Vul het flesje met de olijfolie. Je mag gerust wat schudden zodat de ingrediënten goed mengen. Het best maak je de olie één of twee dagen op voorhand. Het is geen werk, maar dan kunnen de smaken goed in de olie opgenomen worden.
  2. Haal de scheermesjes uit het blik en laat ze uitlekken. Doe wat olijfolie in een hete pan, bak de scheermesjes een half minuutje en voeg een scheut witte wijn toe. Bak nog een klein minuutje verder. Opgelet, niet te lang, want dan worden ze rubberachtig.

Dresseren

  1. Serveer per persoon vijf scheermesjes in een kommetje
  2. Doe er flink wat sinaasappelolie over
  3. Afwerken met fijngesnipperde bieslook

 

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Sauvignon Blanc

Een frisdroge en hele zuivere witte Loirewijn uit het oogstjaar 2021. Deze Sauvignon Blanc is fruitig van smaak door de groene appel, pompelmoes en citrussorbet. Heeft een mooi droog slot met een vleugje krijt à la Pouilly-Fumé. Een licht witgouden kleur met een frisse groene reflex. 100% Sauvignon Blanc. 12% alc.

BESTEL HIER MIJN SAUVIGNON BLANC