Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie
Recept

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • • Afhankelijk van de grootte 12 of 16 gamba’s
  • • 4 San Marzano tomaten
  • • 1 ui
  • • 1 teentje look
  • • 1 kl gehakte chilipepers
  • • Het sap van 1 limoen
  • • Een handvol bladpeterselie
  • • Olijfolie
  • • 1 el tomatenpuree
Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Pel de gamba’s en haal er de darmkanaaltjes uit, dep ze droog.

2 / 7

Snipper de look en bak met de chilipepers en de fijngesnipperde ui op een matig vuurtje.

3 / 7

Wanneer de ui gestoofd is voeg je de gamba’s toe.

4 / 7

Bak de gamba’s tot ze roze zijn op een matig vuur.

5 / 7

Snij de San Marzano tomaten in brunoise en voeg die toe, samen met de tomatenpuree, en het sap van een limoen.

6 / 7

Laat een minuutje sudderen, de tomaten mogen nog half rauw zijn, maar alle smaken moeten wel mooi blenden, dus je mag mooi met de houten lepel alles door elkaar roeren.

7 / 7

Hak de peterselie fijn en voeg op het laatste moment toe aan het gerecht.

Laat het smaken.

Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten. Lekker en vers van bij ons, en gezond, wat wil een mens nog meer. Vandaag stel ik met grote trots mijn eerste recept voor dat ik voor Hoogstraten heb ontwikkeld.

Ik hou van de Zuiderse keuken, en laat dit gerecht met Spaanse gamba’s nu eens een van mijn favoriete gerechten zijn in de zomer op mijn terras in Barcelona. De San Marzano tomaten van Hoogstraten zijn de perfecte smaakmakers voor deze zalige zomerse schotel. Door de look, de chili en de tomatenpuree op te frissen met limoen geef je aan dit gerecht een spannende twist. Laat de zon maar komen!

Bereiding

  1. Pel de gamba’s en haal er de darmkanaaltjes uit, dep ze droog.
  2. Snipper de look en bak met de chilipepers en de fijngesnipperde ui op een matig vuurtje.
  3. Wanneer de ui gestoofd is voeg je de gamba’s toe.
  4. Bak de gamba’s tot ze roze zijn op een matig vuur.
  5. Snij de San Marzano tomaten in brunoise en voeg die toe, samen met de tomatenpuree, en het sap van een limoen.
  6. Laat een minuutje sudderen, de tomaten mogen nog half rauw zijn, maar alle smaken moeten wel mooi blenden, dus je mag mooi met de houten lepel alles door elkaar roeren.
  7. Hak de peterselie fijn en voeg op het laatste moment toe aan het gerecht.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer