
Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie
Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten. Lekker en vers van bij ons, en gezond, wat wil een mens nog meer. Vandaag stel ik met grote trots mijn eerste recept voor dat ik voor Hoogstraten heb ontwikkeld.
Ik hou van de Zuiderse keuken, en laat dit gerecht met Spaanse gamba’s nu eens een van mijn favoriete gerechten zijn in de zomer op mijn terras in Barcelona. De San Marzano tomaten van Hoogstraten zijn de perfecte smaakmakers voor deze zalige zomerse schotel. Door de look, de chili en de tomatenpuree op te frissen met limoen geef je aan dit gerecht een spannende twist. Laat de zon maar komen!
Bereiding
- Pel de gamba’s en haal er de darmkanaaltjes uit, dep ze droog.
- Snipper de look en bak met de chilipepers en de fijngesnipperde ui op een matig vuurtje.
- Wanneer de ui gestoofd is voeg je de gamba’s toe.
- Bak de gamba’s tot ze roze zijn op een matig vuur.
- Snij de San Marzano tomaten in brunoise en voeg die toe, samen met de tomatenpuree, en het sap van een limoen.
- Laat een minuutje sudderen, de tomaten mogen nog half rauw zijn, maar alle smaken moeten wel mooi blenden, dus je mag mooi met de houten lepel alles door elkaar roeren.
- Hak de peterselie fijn en voeg op het laatste moment toe aan het gerecht.
Reacties