Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes. Echt een fantastisch gerecht is dat, maar best ingewikkeld om te maken.

Mijn hedendaagse versie is een licht hapje bomvol smaak dat eigenlijk super makkelijk klaar te maken is, maar al je gasten zal smaken. Tijdens de fotoshoot van dit feestelijke menu waren alle aanwezigen in elk geval dolenthousiast.

Bij dit lekkere voorgerecht zou ik trouwens mijn Chardonnay Pays d’Oc serveren. Ik hou enorm van een mooie chardonnay en zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen! Deze heerlijke wijn beestellen kun je hier doen op www.wijnornelis.be

Bereiding

  1. Snij de plakjes eendenborst in brunoise. Gebruik zoveel vet als je wil. Hoe meer vet, hoe meer smaak.
  2. Snij de halve komkommer en de halve zoete ui in brunoise of julienne als je met sliertjes wil werken, en meng met de fijngesnipperde bieslook en munt, wat peper en zout en een klein beetje olijfolie.
  3. Maak je rijstvel wat wak in koud water, droog voorzichtig af met een keukenhanddoek.
  4. Leg in het midden een plakje nori met daarop een lepeltje van de hoisin-saus, en daarop een flinke lepel van de groentenmengeling.
  5. Top dat alles met een lepeltje van de eendenborsttartaar.
  6. Vouw nu de boven- en onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi daarna de linker- en rechterkant over de vuling, tot je een strak gesloten rolletje krijgt.
  7. Snij de rolletjes doormidden en zet in een kommetje met daarbij nog wat extra stipjes hoisinsaus en leg er een blaadje munt en takje bieslook bovenop.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay