Spring rolls van Peking Duck
Recept

Spring rolls van Peking Duck

Dit heb je nodig 4 personen

  • 180 gr plakjes gerookte eendenborst
  • Een halve komkommer
  • Een halve zoete witte ui
  • Bieslook
  • Verse munt
  • 12 rijstvellen
  • 4 norivelletjes (die je in vier breekt)
  • Hoisinsaus (te koop in de supermarkt, de speciaalzaak, of online)
Spring rolls van Peking Duck

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de plakjes eendenborst in brunoise. Gebruik zoveel vet als je wil. Hoe meer vet, hoe meer smaak.

2 / 7

Snij de halve komkommer en de halve zoete ui in brunoise of julienne als je met sliertjes wil werken, en meng met de fijngesnipperde bieslook en munt, wat peper en zout en een klein beetje olijfolie.

3 / 7

Maak je rijstvel wat wak in koud water, droog voorzichtig af met een keukenhanddoek.

4 / 7

Leg in het midden een plakje nori met daarop een lepeltje van de hoisin-saus, en daarop een flinke lepel van de groentenmengeling.

5 / 7

Top dat alles met een lepeltje van de eendenborsttartaar.

6 / 7

Vouw nu de boven- en onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi daarna de linker- en rechterkant over de vuling, tot je een strak gesloten rolletje krijgt.

7 / 7

Snij de rolletjes doormidden en zet in een kommetje met daarbij nog wat extra stipjes hoisinsaus en leg er een blaadje munt en takje bieslook bovenop.

Laat het smaken.

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes. Echt een fantastisch gerecht is dat, maar best ingewikkeld om te maken.

Mijn hedendaagse versie is een licht hapje bomvol smaak dat eigenlijk super makkelijk klaar te maken is, maar al je gasten zal smaken. Tijdens de fotoshoot van dit feestelijke menu waren alle aanwezigen in elk geval dolenthousiast.

Bij dit lekkere voorgerecht zou ik trouwens mijn Chardonnay Pays d’Oc serveren. Ik hou enorm van een mooie chardonnay en zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen! Deze heerlijke wijn beestellen kun je hier doen op www.wijnornelis.be

Spring rolls van Peking Duck
Spring rolls van Peking Duck
Spring rolls van Peking Duck

Bereiding

  1. Snij de plakjes eendenborst in brunoise. Gebruik zoveel vet als je wil. Hoe meer vet, hoe meer smaak.
  2. Snij de halve komkommer en de halve zoete ui in brunoise of julienne als je met sliertjes wil werken, en meng met de fijngesnipperde bieslook en munt, wat peper en zout en een klein beetje olijfolie.
  3. Maak je rijstvel wat wak in koud water, droog voorzichtig af met een keukenhanddoek.
  4. Leg in het midden een plakje nori met daarop een lepeltje van de hoisin-saus, en daarop een flinke lepel van de groentenmengeling.
  5. Top dat alles met een lepeltje van de eendenborsttartaar.
  6. Vouw nu de boven- en onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi daarna de linker- en rechterkant over de vuling, tot je een strak gesloten rolletje krijgt.
  7. Snij de rolletjes doormidden en zet in een kommetje met daarbij nog wat extra stipjes hoisinsaus en leg er een blaadje munt en takje bieslook bovenop.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer