Would Be Chef serveert je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants waar je heen moet. Naast Svens eigen recepten delen we ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is onze Guest Would Be een duo: Peter & Thibo Vandommele!
Beiden zijn gebeten door de culinaire microbe. Papa Peter studeerde in 1987 af aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en runde enkele jaren een succesvolle traiteurszaak. Momenteel werkt hij in een woon- en interieurzaak. Zijn zoon Thibo erfde het culinaire gen en stapte in zijn voetsporen. Thibo studeert momenteel ook aan de hotelschool Ter Groene Poorte. Om hun passie te bundelen lanceerden ze hun eigen gastronomische blog 2belgianfoodies. Iedere vrije minuut die ze samen hebben gaan ze aan het koken, het bedenken van gerechtjes en het serveren aan vrienden en familie. Of zoals Peter het zelf zegt “Koken zonder druk, creatief in de keuken bezig zijn, de gezelligheid uit een kookpot…. het leven kan mooi zijn.”
In 1996 kreeg Peter de titel van Beste visbereider van Vlaanderen en kreeg hij een VLAM award voor een wel bijzonder origineel gerecht: staartvis met tuinkruiden en gesmolten tomaat.
Staartvis, zeeduivel, lotte of hozemond zijn de benamingen van deze veelzijdige, vastvlezige vis. Een plezier om er in de keuken mee aan de slag te gaan. Eenmaal de staart van het zwarte vel is ontdaan en het vlies taaie vlies die zich onder het vel bevind is verwijderd kun je zo aan de bereiding beginnen. In het midden van de vis zit een kraakbeen waarvan je de filets zo kan wegsnijden of je kan de vis bereiden met het kraakbeen er nog aan. “Toen we met onderstaand recept een culinaire award van VLAM kregen voor de beste visbereiding van Vlaanderen met staartvis, die toen vis van het jaar was, werden we bedolven onder de flessen wijn, kregen een snoepreisje, een radioreportage, etc. Kortom het gaf onze zaak toen een enorme boost en het streelde ons ego.”
Peter & Thibo koken vooral pure gerechten waar de smaken van de producten centraal staan. Al hun gerechten zijn niet zo moeilijk te maken. Ze hebben het staartvisgerecht ondertussen wel samen in een nieuw kleedje gestoken. Een échte signature dish van 2belgianfoodies!
Check zeker papa Peter zijn Instagrampagina voor nog meer inspirerende gerechten!
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer