Would Be Chef serveert je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants waar je heen moet. Naast Svens eigen recepten delen we ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is onze Guest Would Be een duo: Peter & Thibo Vandommele!
Beiden zijn gebeten door de culinaire microbe. Papa Peter studeerde in 1987 af aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en runde enkele jaren een succesvolle traiteurszaak. Momenteel werkt hij in een woon- en interieurzaak. Zijn zoon Thibo erfde het culinaire gen en stapte in zijn voetsporen. Thibo studeert momenteel ook aan de hotelschool Ter Groene Poorte. Om hun passie te bundelen lanceerden ze hun eigen gastronomische blog 2belgianfoodies. Iedere vrije minuut die ze samen hebben gaan ze aan het koken, het bedenken van gerechtjes en het serveren aan vrienden en familie. Of zoals Peter het zelf zegt “Koken zonder druk, creatief in de keuken bezig zijn, de gezelligheid uit een kookpot…. het leven kan mooi zijn.”
In 1996 kreeg Peter de titel van Beste visbereider van Vlaanderen en kreeg hij een VLAM award voor een wel bijzonder origineel gerecht: staartvis met tuinkruiden en gesmolten tomaat.
Staartvis, zeeduivel, lotte of hozemond zijn de benamingen van deze veelzijdige, vastvlezige vis. Een plezier om er in de keuken mee aan de slag te gaan. Eenmaal de staart van het zwarte vel is ontdaan en het vlies taaie vlies die zich onder het vel bevind is verwijderd kun je zo aan de bereiding beginnen. In het midden van de vis zit een kraakbeen waarvan je de filets zo kan wegsnijden of je kan de vis bereiden met het kraakbeen er nog aan. “Toen we met onderstaand recept een culinaire award van VLAM kregen voor de beste visbereiding van Vlaanderen met staartvis, die toen vis van het jaar was, werden we bedolven onder de flessen wijn, kregen een snoepreisje, een radioreportage, etc. Kortom het gaf onze zaak toen een enorme boost en het streelde ons ego.”
Peter & Thibo koken vooral pure gerechten waar de smaken van de producten centraal staan. Al hun gerechten zijn niet zo moeilijk te maken. Ze hebben het staartvisgerecht ondertussen wel samen in een nieuw kleedje gestoken. Een échte signature dish van 2belgianfoodies!
Check zeker papa Peter zijn Instagrampagina voor nog meer inspirerende gerechten!
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer