SURPRISE EITJES
Recept

Surprise eitjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 kwarteleitjes
  • Balsamico-azijn
SURPRISE EITJES

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Kook de kwarteleitjes gaar, spoel ze onder koud water en haal de schil er af. (Nu, eerlijk gezegd: ik maak dit hapje vaak met reeds gekookte en geschilde kwarteleitjes die je zo in de supermarkt kunt kopen. Die zijn even lekker, en zo’n eitjes plukken is toch een gedoe.).

2 / 5

Leg de eitjes in een kommetje en giet ze onder de balsamico-azijn. Dat hoeft niet het duurste spul te zijn, gewone balsamico will do.

3 / 5

Laat de eitjes een paar uur marineren in de azijn. Ze gaan namelijk de donkere kleur ervan opnemen. Als je trouwens de eitjes niet helemaal onder zet, en af en toe ze eens opschudt, kun je zelfs een marmerachtige structuur krijgen.

4 / 5

Het zure van de azijn geeft de eitjes een bijzondere smaak. Lekker! Maar ze zien er dus gewoon fantastisch uit.

5 / 5

Serveer in een kommetje met tandenstokertje bij.

Laat het smaken.

Soms kan een klein onnozel trucje voor een erg plezierig effect zorgen in de keuken. Dat is het geval met deze kwarteleitjes (waarvoor ik de inspiratie jaren geleden kreeg in een voortreffelijke sterrenrestaurant in Kopenhagen) die ik voor de lol surprise-eitjes heb genoemd, omdat ze er gewoon erg geestig uitzien door zo’n kleine huis- tuin en (letterlijk) keukentrucje.

Eigenlijk maak je gezonde fop-eitjes, want door het marineren geef je de indruk dat de gemarmerde schaal van de kwarteleitjes nog niet verwijderd is, en door de balsamico smaken de eitjes ook nog eens heel bijzonder, zoet-zuur naar gelang de kwaliteit van de gebruikte wijnazijn. Ideaal als aperitiefhapje dus.

Je kunt meer van dit soort leuke receptjes terugvinden in mijn eerste boek, dat hier ook te koop is.

Bereiding

  1. Kook de kwarteleitjes gaar, spoel ze onder koud water en haal de schil er af. (Nu, eerlijk gezegd: ik maak dit hapje vaak met reeds gekookte en geschilde kwarteleitjes die je zo in de supermarkt kunt kopen. Die zijn even lekker, en zo’n eitjes plukken is toch een gedoe.).
  2. Leg de eitjes in een kommetje en giet ze onder de balsamico-azijn. Dat hoeft niet het duurste spul te zijn, gewone balsamico will do.
  3. Laat de eitjes een paar uur marineren in de azijn. Ze gaan namelijk de donkere kleur ervan opnemen. Als je trouwens de eitjes niet helemaal onder zet, en af en toe ze eens opschudt, kun je zelfs een marmerachtige structuur krijgen.
  4. Het zure van de azijn geeft de eitjes een bijzondere smaak. Lekker! Maar ze zien er dus gewoon fantastisch uit.
  5. Serveer in een kommetje met tandenstokertje bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer