Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm
Recept

Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 mooie grote asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
Ingrediënten VOOR DE DRESSING
  • 2 el olijfolie
  • 2 el chardonnayazijn
  • Wat takjes dille
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 1 el honing
  • Enkele druppels citroensap
  • Roze peper bolletjes
Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.

2 / 5

Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.

3 / 5

Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd en de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.

4 / 5

Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.

5 / 5

Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveren in Martiniglazen.

2 / 3

Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.

3 / 3

Werk af met een takje dille.

Laat het smaken.

Asperges zijn wellicht mijn lievelingsgroenten. Ze zijn zo bijzonder. En doordat ze maar een paar maand per jaar geoogst kunnen worden is het altijd heerlijk om ze op tafel te mogen zetten.

Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn, je moet er enkel met de dunschiller een soort van tagliatelle van maken. Ik serveer ze daarom graag als een lekker fris hapje, maar ook als voorgerecht is dit een prima recept.

Bereiding

  1. Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.
  2. Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
  3. Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd en de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
  4. Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
  5. Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing

Dresseren

  1. Serveren in Martiniglazen.
  2. Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
  3. Werk af met een takje dille.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer