Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm
Recept

Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 mooie grote asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
Ingrediënten VOOR DE DRESSING
  • 2 el olijfolie
  • 2 el chardonnayazijn
  • Wat takjes dille
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 1 el honing
  • Enkele druppels citroensap
  • Roze peper bolletjes
Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.

2 / 5

Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.

3 / 5

Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd en de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.

4 / 5

Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.

5 / 5

Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveren in Martiniglazen.

2 / 3

Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.

3 / 3

Werk af met een takje dille.

Laat het smaken.

Asperges zijn wellicht mijn lievelingsgroenten. Ze zijn zo bijzonder. En doordat ze maar een paar maand per jaar geoogst kunnen worden is het altijd heerlijk om ze op tafel te mogen zetten.

Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn, je moet er enkel met de dunschiller een soort van tagliatelle van maken. Ik serveer ze daarom graag als een lekker fris hapje, maar ook als voorgerecht is dit een prima recept.

Bereiding

  1. Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.
  2. Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
  3. Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd en de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
  4. Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
  5. Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing

Dresseren

  1. Serveren in Martiniglazen.
  2. Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
  3. Werk af met een takje dille.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer