Tagliatelle met Black Tiger Gambas
Recept

Tagliatelle met Black Tiger Gambas

Dit heb je nodig 2 personen

  • Verse tagliatelle (ik maak die zelf, maar je kunt ze uiteraard kopen)
  • 1 grote ui
  • 50 gr boter (ik heb citroenboter gebruikt van een Henegouwse boer, maar gewone boter is ook prima)
  • Vier Black Tiger Gambas
  • Verse rozemarijn
  • 2 lookteentjes
  • 1 chilipepertje
  • Een half glas wodka
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Wat lichte kookroom (naar smaak 1 of 2 dl)
  • 1 gele paprika (of als alternatief, 3 minipaprika’s in verschillende kleuren: geel, rood en oranje)
  • Wat groene kruiden voor de afwerking (ik heb dragon gebruikt)
Tagliatelle met Black Tiger Gambas

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.

2 / 12

Laat de boter smelten.

3 / 12

Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.

4 / 12

Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.

5 / 12

Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.

6 / 12

Voeg de wodka toe en flambeer.

7 / 12

Werk af met het blikje tomatenpuree.

8 / 12

Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.

9 / 12

Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.

10 / 12

Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta

11 / 12

Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.

12 / 12

Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.

Laat het smaken.

Ik grill gambas vaak in hun geheel nadat ik ze gemarineerd heb, je moet dit bbq-recept maar eens bekijken, maar deze keer wou ik ze in een zelfgemaakte pasta verwerken, en ik moet zeggen, het resultaat was echt lekker.

In de toprestaurants in Barcelona krijg je de koppen vaak apart geserveerd en die mag je dan leegzuigen, wat echt een delicatesse is. Maar door deze koppen apart gaar te stoven en dan een saus te maken van de jus, krijg je echt een gigantische smaakbom. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je de gambas gaar bakt, maar ook niet te lang, zet je je gasten één van de meest chique en smaakvolle pasta’s ooit voor.

Bereiding

  1. Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.
  4. Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.
  5. Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.
  6. Voeg de wodka toe en flambeer.
  7. Werk af met het blikje tomatenpuree.
  8. Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.
  9. Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.
  10. Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta
  11. Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.
  12. Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer