Tagliatelle met Black Tiger Gambas
Recept

Tagliatelle met Black Tiger Gambas

Dit heb je nodig 2 personen

  • Verse tagliatelle (ik maak die zelf, maar je kunt ze uiteraard kopen)
  • 1 grote ui
  • 50 gr boter (ik heb citroenboter gebruikt van een Henegouwse boer, maar gewone boter is ook prima)
  • Vier Black Tiger Gambas
  • Verse rozemarijn
  • 2 lookteentjes
  • 1 chilipepertje
  • Een half glas wodka
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Wat lichte kookroom (naar smaak 1 of 2 dl)
  • 1 gele paprika (of als alternatief, 3 minipaprika’s in verschillende kleuren: geel, rood en oranje)
  • Wat groene kruiden voor de afwerking (ik heb dragon gebruikt)
Tagliatelle met Black Tiger Gambas

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.

2 / 12

Laat de boter smelten.

3 / 12

Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.

4 / 12

Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.

5 / 12

Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.

6 / 12

Voeg de wodka toe en flambeer.

7 / 12

Werk af met het blikje tomatenpuree.

8 / 12

Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.

9 / 12

Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.

10 / 12

Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta

11 / 12

Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.

12 / 12

Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.

Laat het smaken.

Ik grill gambas vaak in hun geheel nadat ik ze gemarineerd heb, je moet dit bbq-recept maar eens bekijken, maar deze keer wou ik ze in een zelfgemaakte pasta verwerken, en ik moet zeggen, het resultaat was echt lekker.

In de toprestaurants in Barcelona krijg je de koppen vaak apart geserveerd en die mag je dan leegzuigen, wat echt een delicatesse is. Maar door deze koppen apart gaar te stoven en dan een saus te maken van de jus, krijg je echt een gigantische smaakbom. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je de gambas gaar bakt, maar ook niet te lang, zet je je gasten één van de meest chique en smaakvolle pasta’s ooit voor.

Bereiding

  1. Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.
  4. Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.
  5. Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.
  6. Voeg de wodka toe en flambeer.
  7. Werk af met het blikje tomatenpuree.
  8. Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.
  9. Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.
  10. Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta
  11. Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.
  12. Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer