
Tagliatelle met Black Tiger Gambas
Ik grill gambas vaak in hun geheel nadat ik ze gemarineerd heb, je moet dit bbq-recept maar eens bekijken, maar deze keer wou ik ze in een zelfgemaakte pasta verwerken, en ik moet zeggen, het resultaat was echt lekker.
In de toprestaurants in Barcelona krijg je de koppen vaak apart geserveerd en die mag je dan leegzuigen, wat echt een delicatesse is. Maar door deze koppen apart gaar te stoven en dan een saus te maken van de jus, krijg je echt een gigantische smaakbom. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je de gambas gaar bakt, maar ook niet te lang, zet je je gasten één van de meest chique en smaakvolle pasta’s ooit voor.
Bereiding
- Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.
- Laat de boter smelten.
- Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.
- Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.
- Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.
- Voeg de wodka toe en flambeer.
- Werk af met het blikje tomatenpuree.
- Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.
- Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.
- Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta
- Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.
- Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.
MIJN WIJNTIP
WIJN ORNELIS CHARDONNAY
Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!
Bestel hier mijn Chardonnay
Reacties