Tagliatelle met Black Tiger Gambas
Recept

Tagliatelle met Black Tiger Gambas

Dit heb je nodig 2 personen

  • Verse tagliatelle (ik maak die zelf, maar je kunt ze uiteraard kopen)
  • 1 grote ui
  • 50 gr boter (ik heb citroenboter gebruikt van een Henegouwse boer, maar gewone boter is ook prima)
  • Vier Black Tiger Gambas
  • Verse rozemarijn
  • 2 lookteentjes
  • 1 chilipepertje
  • Een half glas wodka
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Wat lichte kookroom (naar smaak 1 of 2 dl)
  • 1 gele paprika (of als alternatief, 3 minipaprika’s in verschillende kleuren: geel, rood en oranje)
  • Wat groene kruiden voor de afwerking (ik heb dragon gebruikt)
Tagliatelle met Black Tiger Gambas

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.

2 / 12

Laat de boter smelten.

3 / 12

Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.

4 / 12

Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.

5 / 12

Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.

6 / 12

Voeg de wodka toe en flambeer.

7 / 12

Werk af met het blikje tomatenpuree.

8 / 12

Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.

9 / 12

Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.

10 / 12

Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta

11 / 12

Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.

12 / 12

Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.

Laat het smaken.

Ik grill gambas vaak in hun geheel nadat ik ze gemarineerd heb, je moet dit bbq-recept maar eens bekijken, maar deze keer wou ik ze in een zelfgemaakte pasta verwerken, en ik moet zeggen, het resultaat was echt lekker.

In de toprestaurants in Barcelona krijg je de koppen vaak apart geserveerd en die mag je dan leegzuigen, wat echt een delicatesse is. Maar door deze koppen apart gaar te stoven en dan een saus te maken van de jus, krijg je echt een gigantische smaakbom. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je de gambas gaar bakt, maar ook niet te lang, zet je je gasten één van de meest chique en smaakvolle pasta’s ooit voor.

Bereiding

  1. Trek de koppen van de gamba’s voorzichtig van de staarten, en snij de koppen in stukken.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Snipper de ui, plet de lookteentjes, hak de rozemarijn en het pepertje fijn.
  4. Stoof de gebroken koppen met deze ingrediënten in de boter gedurende een goede 5 minuten.
  5. Stamp geregeld de koppen stuk, zodat alle jus vrijkomt.
  6. Voeg de wodka toe en flambeer.
  7. Werk af met het blikje tomatenpuree.
  8. Plet na 5 minuten de jus door een vergiet, voeg wat lichte kookroom toe, hou warm op een laag vuurtje.
  9. Haal voorzichtig de pantsers van de gambas. Snij ze in de lengte door en haal er het darmkanaaltje uit.
  10. Bak de gambas in olijfolie. Ze zullen wat opkrullen maar dat is mooi bij de pasta
  11. Kook de pasta gaar, voeg de saus toe en eventueel wat kookvocht.
  12. Voeg de gebakken gambas toe, en wat groene kruiden.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer