TOMATENTAART MET MAATJES
Recept

Tomatentaart met maatjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Eén voorverpakte taartvorm bladerdeeg
  • 150 gram verse lichtkaas (type Madam Loïk, Philadelphia of Boursin)
  • 4 mooie authentieke tomaten in verschillende kleuren
  • Een kleine rode ui
  • 3 verse maatjes
  • Basilicum
  • Peper
  • Olijfolie en balsamico
TOMATENTAART MET MAATJES

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Rol je bladerdeeg open en plaats tussen twee vellen bakpapier tussen twee ovenplaten een flinke 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

2 / 6

Haal uit de oven en strijk de taart in met de verse light kaas.

3 / 6

Beleg met de plakjes tomaat en wat kleine uiringen.

4 / 6

Plaats opnieuw tien minuten in de oven.

5 / 6

Werk af met de maatjes (in stukjes gesneden) en blaadjes basilicum.

6 / 6

Een mooie draai van de pepermolen, wat olijfolie en balsamico erover en je tomatentaart is af.

Laat het smaken.

Het is nu absoluut het topseizoen van de tomaten. Ze zijn op dit moment goedkoop, massaal in voorraad en ze zitten echt boordevol smaak. Bij je groenteboer en in de betere supermarkt kun je ze vinden in de mooiste vormen, en ze smaken intens zoet met een lekker zuurtje voor de balans. Echt een (lokaal) topproduct om van te genieten.

Ik heb deze keer een lekkere tomatentaart gemaakt met light kaas en verse maatjes. Afgewerkt met verse basilicum, wat olijfolie en een goede scheut lekker stroperige balsamico is dit een hartige tomatentaart die perfect is als voorgerecht of als smakelijke lunch.

Bereiding

  1. Rol je bladerdeeg open en plaats tussen twee vellen bakpapier tussen twee ovenplaten een flinke 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  2. Haal uit de oven en strijk de taart in met de verse light kaas.
  3. Beleg met de plakjes tomaat en wat kleine uiringen.
  4. Plaats opnieuw tien minuten in de oven.
  5. Werk af met de maatjes (in stukjes gesneden) en blaadjes basilicum.
  6. Een mooie draai van de pepermolen, wat olijfolie en balsamico erover en je tomatentaart is af.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer