TOMATENTAART MET MAATJES
Recept

Tomatentaart met maatjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Eén voorverpakte taartvorm bladerdeeg
  • 150 gram verse lichtkaas (type Madam Loïk, Philadelphia of Boursin)
  • 4 mooie authentieke tomaten in verschillende kleuren
  • Een kleine rode ui
  • 3 verse maatjes
  • Basilicum
  • Peper
  • Olijfolie en balsamico
TOMATENTAART MET MAATJES

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Rol je bladerdeeg open en plaats tussen twee vellen bakpapier tussen twee ovenplaten een flinke 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

2 / 6

Haal uit de oven en strijk de taart in met de verse light kaas.

3 / 6

Beleg met de plakjes tomaat en wat kleine uiringen.

4 / 6

Plaats opnieuw tien minuten in de oven.

5 / 6

Werk af met de maatjes (in stukjes gesneden) en blaadjes basilicum.

6 / 6

Een mooie draai van de pepermolen, wat olijfolie en balsamico erover en je tomatentaart is af.

Laat het smaken.

Het is nu absoluut het topseizoen van de tomaten. Ze zijn op dit moment goedkoop, massaal in voorraad en ze zitten echt boordevol smaak. Bij je groenteboer en in de betere supermarkt kun je ze vinden in de mooiste vormen, en ze smaken intens zoet met een lekker zuurtje voor de balans. Echt een (lokaal) topproduct om van te genieten.

Ik heb deze keer een lekkere tomatentaart gemaakt met light kaas en verse maatjes. Afgewerkt met verse basilicum, wat olijfolie en een goede scheut lekker stroperige balsamico is dit een hartige tomatentaart die perfect is als voorgerecht of als smakelijke lunch.

Bereiding

  1. Rol je bladerdeeg open en plaats tussen twee vellen bakpapier tussen twee ovenplaten een flinke 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  2. Haal uit de oven en strijk de taart in met de verse light kaas.
  3. Beleg met de plakjes tomaat en wat kleine uiringen.
  4. Plaats opnieuw tien minuten in de oven.
  5. Werk af met de maatjes (in stukjes gesneden) en blaadjes basilicum.
  6. Een mooie draai van de pepermolen, wat olijfolie en balsamico erover en je tomatentaart is af.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer