TOMATENTAART MET MAATJES

Het is nu absoluut het topseizoen van de tomaten. Ze zijn op dit moment goedkoop, massaal in voorraad en ze zitten echt boordevol smaak. Bij je groenteboer en in de betere supermarkt kun je ze vinden in de mooiste vormen, en ze smaken intens zoet met een lekker zuurtje voor de balans. Echt een (lokaal) topproduct om van te genieten.

Ik heb deze keer een lekkere tomatentaart gemaakt met light kaas en verse maatjes. Afgewerkt met verse basilicum, wat olijfolie en een goede scheut lekker stroperige balsamico is dit een hartige tomatentaart die perfect is als voorgerecht of als smakelijke lunch.

Bereiding

  1. Rol je bladerdeeg open en plaats tussen twee vellen bakpapier tussen twee ovenplaten een flinke 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  2. Haal uit de oven en strijk de taart in met de verse light kaas.
  3. Beleg met de plakjes tomaat en wat kleine uiringen.
  4. Plaats opnieuw tien minuten in de oven.
  5. Werk af met de maatjes (in stukjes gesneden) en blaadjes basilicum.
  6. Een mooie draai van de pepermolen, wat olijfolie en balsamico erover en je tomatentaart is af.