
Topchef Peter Goossens deelt simpel maar heerlijk gerecht voor thuis
Wat een bijzondere gast in mijn Kook Uw Eigen PotCast. De allerbeste chef van het land Peter Goossens babbelt een half uurtje met me. Ik ken Peter al heel lang en beschouw hem echt als onze strafste Belgische kok ooit, en Hof Van Cleve is dan ook terecht één van de 50 beste restaurants van de wereld met z’n 3 sterren en de 19,5 op 20 in Gault &Millau.
Peter geeft in de podcast zijn gevoel bij de lockdown weer, hij vertelt hoe moeilijk hij het heeft met de (gebrekkige) communicatie met de overheid, en hoopt dat z’n collega’s deze economische ramp-periode zo goed mogelijk weten te overleven. Maar Peter is een optimist en maakt het beste van de dagen, ook al is koken voor twee mensen iets dat deze topchef niet gewoon is.
De PotCast met Peter Goossens kun je hier beluisteren
Peter deelt in de Pod Cast ook een super makkelijk recept voor lekkere groene groenten met Parmesaanse kaas. Een gerecht dat ik zeker nog ga maken.
Bereiding
- Blancheer je groentjes één voor één
- Leg ze op een doekje om wat af te drogen
- Eindig met de broccoli
- Neem een grote sauteerpan
- Doe er olijfolie in en wat look
- Snipper er een sjalotje in
- Voeg één voor één de groentjes eraan toe (begin met de courgetten)
- Voeg wat in twee gesneden kerstomaatjes toe
- Voeg wat zout en peper toe
- Verse basilicum toevoegen
- Afwerken met wat parmesan
Reacties