Wat een bijzondere gast in mijn Kook Uw Eigen PotCast. De allerbeste chef van het land Peter Goossens babbelt een half uurtje met me. Ik ken Peter al heel lang en beschouw hem echt als onze strafste Belgische kok ooit, en Hof Van Cleve is dan ook terecht één van de 50 beste restaurants van de wereld met z’n 3 sterren en de 19,5 op 20 in Gault &Millau.
Peter geeft in de podcast zijn gevoel bij de lockdown weer, hij vertelt hoe moeilijk hij het heeft met de (gebrekkige) communicatie met de overheid, en hoopt dat z’n collega’s deze economische ramp-periode zo goed mogelijk weten te overleven. Maar Peter is een optimist en maakt het beste van de dagen, ook al is koken voor twee mensen iets dat deze topchef niet gewoon is.
De PotCast met Peter Goossens kun je hier beluisteren
Peter deelt in de Pod Cast ook een super makkelijk recept voor lekkere groene groenten met Parmesaanse kaas. Een gerecht dat ik zeker nog ga maken.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer