Topchef Peter Goossens deelt simpel maar heerlijk gerecht voor thuis
Recept

Topchef Peter Goossens deelt simpel maar heerlijk gerecht voor thuis

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een halve courgette
  • Wat boontjes
  • Wat manges-touts
  • Wat asperges
  • Wat brocolli
  • Wat erwtjes
  • Spinazie
  • Kerstomaatjes
  • Look
  • Een sjalotje
  • Olijfolie
  • Basilicum
  • Wat Parmesaan
Topchef Peter Goossens deelt simpel maar heerlijk gerecht voor thuis

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Blancheer je groentjes één voor één

2 / 11

Leg ze op een doekje om wat af te drogen

3 / 11

Eindig met de broccoli

4 / 11

Neem een grote sauteerpan

5 / 11

Doe er olijfolie in en wat look

6 / 11

Snipper er een sjalotje in

7 / 11

Voeg één voor één de groentjes eraan toe (begin met de courgetten)

8 / 11

Voeg wat in twee gesneden kerstomaatjes toe

9 / 11

Voeg wat zout en peper toe

10 / 11

Verse basilicum toevoegen

11 / 11

Afwerken met wat parmesan

Laat het smaken.

Wat een bijzondere gast in mijn Kook Uw Eigen PotCast. De allerbeste chef van het land Peter Goossens babbelt een half uurtje met me. Ik ken Peter al heel lang en beschouw hem echt als onze strafste Belgische kok ooit, en Hof Van Cleve is dan ook terecht één van de 50 beste restaurants van de wereld met z’n 3 sterren en de 19,5 op 20 in Gault &Millau.

Peter geeft in de podcast zijn gevoel bij de lockdown weer, hij vertelt hoe moeilijk hij het heeft met de (gebrekkige) communicatie met de overheid, en hoopt dat z’n collega’s deze economische ramp-periode zo goed mogelijk weten te overleven. Maar Peter is een optimist en maakt het beste van de dagen, ook al is koken voor twee mensen iets dat deze topchef niet gewoon is.

De PotCast met Peter Goossens kun je hier beluisteren

Peter deelt in de Pod Cast ook een super makkelijk recept voor lekkere groene groenten met Parmesaanse kaas. Een gerecht dat ik zeker nog ga maken.

Bereiding

  1. Blancheer je groentjes één voor één
  2. Leg ze op een doekje om wat af te drogen
  3. Eindig met de broccoli
  4. Neem een grote sauteerpan
  5. Doe er olijfolie in en wat look
  6. Snipper er een sjalotje in
  7. Voeg één voor één de groentjes eraan toe (begin met de courgetten)
  8. Voeg wat in twee gesneden kerstomaatjes toe
  9. Voeg wat zout en peper toe
  10. Verse basilicum toevoegen
  11. Afwerken met wat parmesan

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer