Topdessert van mijn mama Anny: De Flip
Recept

Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 repen fondantchocolade
  • ½ dl melk
  • 1 l yoghurt
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 dl room
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 lepel kristalsuiker
  • 1 banaan in schijfjes gesneden
Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Laat de chocolade smelten in de melk en laat goed afkoelen.

2 / 6

Voeg er dan de yoghurt en de suiker aan toe.

3 / 6

Giet dit mengsel in de glazen maar niet helemaal vol.

4 / 6

Klop de slagroom met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een lobbige room.

5 / 6

Vul er de glazen mee, bovenop de chocoladeyoghurt.

6 / 6

Werk af met schijfjes banaan.

Laat het smaken.

‘De Flip’ is een dessert dat wij in onze jeugd vaak gegeten hebben. Mama heeft, toen wij tieners waren, nog een opleiding van twee jaar gevolgd om bejaardenhelpster en familiehulp te kunnen worden bij bejaarden en mensen die het moeilijker hadden.

Een deel van die voltijdse opleiding bestond uit kooklessen, en dit dessert komt uit het schriftje dat mama toen in de klas heeft bijgehouden. Het blijft één van de favoriete desserts uit mijn jeugd. Probeer dit heerlijke dessert zelf maar eens uit.

Bereiding

  1. Laat de chocolade smelten in de melk en laat goed afkoelen.
  2. Voeg er dan de yoghurt en de suiker aan toe.
  3. Giet dit mengsel in de glazen maar niet helemaal vol.
  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een lobbige room.
  5. Vul er de glazen mee, bovenop de chocoladeyoghurt.
  6. Werk af met schijfjes banaan.
Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer