Topdessert van mijn mama Anny: De Flip
Recept

Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 repen fondantchocolade
  • ½ dl melk
  • 1 l yoghurt
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 dl room
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 lepel kristalsuiker
  • 1 banaan in schijfjes gesneden
Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Laat de chocolade smelten in de melk en laat goed afkoelen.

2 / 6

Voeg er dan de yoghurt en de suiker aan toe.

3 / 6

Giet dit mengsel in de glazen maar niet helemaal vol.

4 / 6

Klop de slagroom met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een lobbige room.

5 / 6

Vul er de glazen mee, bovenop de chocoladeyoghurt.

6 / 6

Werk af met schijfjes banaan.

Laat het smaken.

‘De Flip’ is een dessert dat wij in onze jeugd vaak gegeten hebben. Mama heeft, toen wij tieners waren, nog een opleiding van twee jaar gevolgd om bejaardenhelpster en familiehulp te kunnen worden bij bejaarden en mensen die het moeilijker hadden.

Een deel van die voltijdse opleiding bestond uit kooklessen, en dit dessert komt uit het schriftje dat mama toen in de klas heeft bijgehouden. Het blijft één van de favoriete desserts uit mijn jeugd. Probeer dit heerlijke dessert zelf maar eens uit.

Bereiding

  1. Laat de chocolade smelten in de melk en laat goed afkoelen.
  2. Voeg er dan de yoghurt en de suiker aan toe.
  3. Giet dit mengsel in de glazen maar niet helemaal vol.
  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een lobbige room.
  5. Vul er de glazen mee, bovenop de chocoladeyoghurt.
  6. Werk af met schijfjes banaan.
Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer