
Foto: Stefanie Geerts
Topdessert van mijn mama Anny: De Flip
‘De Flip’ is een dessert dat wij in onze jeugd vaak gegeten hebben. Mama heeft, toen wij tieners waren, nog een opleiding van twee jaar gevolgd om bejaardenhelpster en familiehulp te kunnen worden bij bejaarden en mensen die het moeilijker hadden.
Een deel van die voltijdse opleiding bestond uit kooklessen, en dit dessert komt uit het schriftje dat mama toen in de klas heeft bijgehouden. Het blijft één van de favoriete desserts uit mijn jeugd. Probeer dit heerlijke dessert zelf maar eens uit.
Bereiding
- Laat de chocolade smelten in de melk en laat goed afkoelen.
- Voeg er dan de yoghurt en de suiker aan toe.
- Giet dit mengsel in de glazen maar niet helemaal vol.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een lobbige room.
- Vul er de glazen mee, bovenop de chocoladeyoghurt.
- Werk af met schijfjes banaan.
Reacties