Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Morgen is het moederdag in Vlaanderen. Dat gaan we allemaal uiteraard weer uitgebreid vieren, met bloemen wellicht, en lekker eten en drinken samen met onze mama’s. En ik ook. En om nu al in de juiste stemming te komen, deel ik vandaag graag dit heerlijke dessert van mijn mama Anny.

Je vindt op deze blog wel meer heerlijke recepten van mijn mama, ze is dan ook altijd al een uitstekende kok geweest. Dat heeft ze trouwens van haar eigen moeder, onze meme Julia, die met de meest eenvoudige ingrediënten de meest heerlijke gerechten kon maken. Dus het het is met veel vreugde dat ik haar vandaag bombardeer tot Guest Would Be Chef.

‘De Flip’ is een dessert dat wij in onze jeugd vaak gegeten hebben. Mama heeft, toen wij tieners waren, nog een opleiding van twee jaar gevolgd om bejaardenhelpster en familiehulp te kunnen worden bij bejaarden en mensen die het moeilijker hadden. Een deel van die voltijdse opleiding bestond uit kooklessen, en dit dessert komt uit het schriftje dat mama toen in de klas heeft bijgehouden. Het blijft één van de favoriete desserts uit mijn jeugd.

 

Bereiding

  1. Laat de chocolade smelten in de melk en laat goed afkoelen.
  2. Voeg er dan de yoghurt en de suiker aan toe.
  3. Giet dit mengsel in de glazen maar niet helemaal vol.
  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een lobbige room.
  5. Vul er de glazen mee, bovenop de chocoladeyoghurt.
  6. Werk af met schijfjes banaan.