
Foto: Would Be Chef
TRAGE VIDEEKES
Een beetje een onduidelijke naam voor dit gerecht misschien… Maar daar is een reden voor. Het maken van deze bladerdeeggebakjes neemt wel wat tijd in beslag. De tomatensaus moet je ook geduldig laten pruttelen en indikken. Maar in plaats van kip (bij vol-au-vent) gebruiken we deze keer “petits gris”, slakjes uit Namen.
En als ik als titel had gezet “videekes met slakjes” dan had de meerderheid van de bezoekers van m’n blog misschien toch een drempel moeten overwinnen om het recept aan te klikken. Maar deze trage diertjes zijn, indien goed bereid, echt een ware delicatesse. Dus probeer het gewoon is, je zult verbaasd zijn hoe lekker dit gerechtje is
Bereiding
- Snipper zes lente-uitjes, en stoof ze met veel verse tijm en rozemarijn in wat boter en olijfolie aan.
- Doe er de gehalveerde kerstomaatjes bij, vooral gele en oranje, maar ook wat rode en laat rustig een kwartiertje pruttelen. Je gaat een mooie gele dikke saus krijgen met nog wat tomatenstukjes in.
- Voeg een scheut witte wijn toe en wat ketchup, en laat bij minuutjes verder indikken.
- Voeg helemaal op het einde de uitgelekte slakjes toe, die zijn al gaar dus hoeven enkel nog wat mee op te warmen
- Serveer in de bladerdeegjes.
- Werk af met wat sliertjes filet de sax, fijngesnipperde lente-ui en bieslook
bladerdeegjes
- Snij met een ring per persoon zes cirkels uit het bladerdeeg
- Snij uit vier van die cirkels met een kleine ring een cirkel en verwijder die
- Kleef vier ringen bladerdeeg op een volledige cirkel met losgeklopt eigeel
- Werk bovenaan af met een volledige cirkel
- Wrijf ook de bovenste cirkel in met eigeel
- Bak een twintigtal minuutjes in een oven van 180 graden
Reacties