TYPISCH BRITS: TRIFLE

Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik  pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind. En natuurlijk is het zalig om uren in de keuken te staan, maar dat lukt gewoon niet altijd, ook niet met de feestdagen. Dit is dus een toprecept voor mensen die graag smakelijk en makkelijk assembleren.

Bereiding

  1. Maak de vanillepudding klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Snijd de cake in stukjes die je even marineert in Mandarin Napoleon (of een ander zoet likeurtje).
  3. Breek de merengue in stukjes.
  4. Klop wat slagroom op. Die kun je ook kant-en-klaar kopen, maar met een keukenmachine is room in een wip opgeklopt, en die ziet er toch net iets lekkerder uit dan het spul uit spuitbussen.
  5. De truc van de trifle is simpel: het is een laagjesverhaal. Leg in een groot wijnglas onderin wat cake, met wat in stukjes gebroken merengue en wat versneden aardbeien en braambessen. Giet er wat pudding over en herhaal dit een paar laagjes.

Dresseren

Werk af met een laag slagroom bovenaan, een besje erop en een muntblaadje. Bijna geen werk, maar het ziet eruit alsof je een hele middag in de keuken hebt gestaan.