Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind. En natuurlijk is het zalig om uren in de keuken te staan, maar dat lukt gewoon niet altijd, ook niet met de feestdagen. Dit is dus een toprecept voor mensen die graag smakelijk en makkelijk assembleren.
Bereiding
Dresseren
Werk af met een laag slagroom bovenaan, een besje erop en een muntblaadje. Bijna geen werk, maar het ziet eruit alsof je een hele middag in de keuken hebt gestaan.
Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer
Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer