TYPISCH BRITS: TRIFLE
Recept

Typisch brits: trifle

Dit heb je nodig 4-6 personen

  • 1 pakje vanillepudding
  • 1 kant-en-klare quatre-quartcake
  • Mandarin Napoleon (of een ander zoet likeurtje)
  • 1 stuk meringue (te koop bij de bakker of in de supermarkt)
  • 1 potje slagroom
  • vers seizoensfruit (aardbeien, braambessen…) in stukjes
  • muntblaadjes (als versiering)
TYPISCH BRITS: TRIFLE

Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik  pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind. En natuurlijk is het zalig om uren in de keuken te staan, maar dat lukt gewoon niet altijd, ook niet met de feestdagen. Dit is dus een toprecept voor mensen die graag smakelijk en makkelijk assembleren. Bereiding

5 stappen

1 / 5

Maak de vanillepudding klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

2 / 5

Snijd de cake in stukjes die je even marineert in Mandarin Napoleon (of een ander zoet likeurtje).

3 / 5

Breek de merengue in stukjes.

4 / 5

Klop wat slagroom op. Die kun je ook kant-en-klaar kopen, maar met een keukenmachine is room in een wip opgeklopt, en die ziet er toch net iets lekkerder uit dan het spul uit spuitbussen.

5 / 5

De truc van de trifle is simpel: het is een laagjesverhaal. Leg in een groot wijnglas onderin wat cake, met wat in stukjes gebroken merengue en wat versneden aardbeien en braambessen. Giet er wat pudding over en herhaal dit een paar laagjes.

Laat het smaken.

Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik  pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind. En natuurlijk is het zalig om uren in de keuken te staan, maar dat lukt gewoon niet altijd, ook niet met de feestdagen. Dit is dus een toprecept voor mensen die graag smakelijk en makkelijk assembleren.

Bereiding

  1. Maak de vanillepudding klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Snijd de cake in stukjes die je even marineert in Mandarin Napoleon (of een ander zoet likeurtje).
  3. Breek de merengue in stukjes.
  4. Klop wat slagroom op. Die kun je ook kant-en-klaar kopen, maar met een keukenmachine is room in een wip opgeklopt, en die ziet er toch net iets lekkerder uit dan het spul uit spuitbussen.
  5. De truc van de trifle is simpel: het is een laagjesverhaal. Leg in een groot wijnglas onderin wat cake, met wat in stukjes gebroken merengue en wat versneden aardbeien en braambessen. Giet er wat pudding over en herhaal dit een paar laagjes.

Dresseren

Werk af met een laag slagroom bovenaan, een besje erop en een muntblaadje. Bijna geen werk, maar het ziet eruit alsof je een hele middag in de keuken hebt gestaan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer