Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Recept

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 8 krieltjes of één grote aardappel (hardkokend)
  • Drie eitjes (neem goede eitjes, biologische of van scharrelkippen)
  • 4 a 5 el zure room (zelf even kijken hoe smeuïg je de aardappelsalade wil maken)
  • Vijf takjes bieslook
  • 200 gr grijze garnalen
  • 1 potje van 50 gr Royal Belgian Caviar
  • Een hartvormpje (wordt vaak gebruikt voor patisserie)
Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Schil de aardappelen en snij ze in een fijne brunoise. Kook of stoom de blokjes beetgaar (zeker niet te ver garen, ikzelf stoom ze 2 minuutjes op zo’n 105 graden) en laat de aardappelblokjes dan meteen afkoelen in de koelkast of zelfs een paar minuutjes in de diepvriezer.

2 / 9

Kook je eitjes hard. Schil de eitjes en haal de eierdooiers eruit. Het wit van de eitjes mag je ook in een brunoise snijden. Laat ook even afkoelen.

3 / 9

Je wil ongeveer evenveel eiwit als aardappel!

4 / 9

Voeg de zure room toe aan de mix van aardappelen en eiwit en meng alles door elkaar.

5 / 9

Snipper 4 takjes bieslook heel fijn onder deze aardappelsalade. Meng drie vierde van de garnaaltjes onder de aardappelsla.

6 / 9

Proeven is altijd het beste! Je kunt nog wat afkruiden met peper nu. Of nog een beetje zure room toevoegen. Zeker geen zout toevoegen! De kaviaar is al zilt genoeg.

7 / 9

Leg een laagje van de aardappelsla onderin je hartvorm.

8 / 9

Leg er een laagje Royal Belgian Caviar over.

9 / 9

Zet de overblijvene grijze garnaaltjes mooi langs de rand van je bordje, en werk af met kleine takjes bieslook, zoals op de foto.

Laat het smaken.

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt.

Aardappelen en zure room zijn sowieso al goede begeleiders van kaviaar en van grijze garnalen, en met het eiwit en de fijngesnipperde bieslook bij, heb je een bijzonder mooie basis om je Valentijnshartje te maken.

Je kunt de Royal Belgian Caviar kopen op deze verkooppunten. Het is natuurlijk geen spotgoedkoop product, maar je eet het dan ook niet elke dag, en de potjes van 50 gr zijn al bij al nog best betaalbaar, en zeker voldoende voor dit feestgerecht voor twee personen. Wanneer je op restaurant een groot menu gaat eten betaal je minstens evenveel en hier doe je iets echt exclusiefs, en je eet het samen lekker thuis.

Maak twee mooie hartjes, of maak gewoon één groot hart, en eet samen uit hetzelfde bord. Als je op Valentijn eens wil scoren… dit is een echte aanrader.

Happy Valentine! Niet alleen op 14 februari trouwens.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in een fijne brunoise. Kook of stoom de blokjes beetgaar (zeker niet te ver garen, ikzelf stoom ze 2 minuutjes op zo’n 105 graden) en laat de aardappelblokjes dan meteen afkoelen in de koelkast of zelfs een paar minuutjes in de diepvriezer.
  2. Kook je eitjes hard. Schil de eitjes en haal de eierdooiers eruit. Het wit van de eitjes mag je ook in een brunoise snijden. Laat ook even afkoelen.
  3. Je wil ongeveer evenveel eiwit als aardappel!
  4. Voeg de zure room toe aan de mix van aardappelen en eiwit en meng alles door elkaar.
  5. Snipper 4 takjes bieslook heel fijn onder deze aardappelsalade. Meng drie vierde van de garnaaltjes onder de aardappelsla.
  6. Proeven is altijd het beste! Je kunt nog wat afkruiden met peper nu. Of nog een beetje zure room toevoegen. Zeker geen zout toevoegen! De kaviaar is al zilt genoeg.
  7. Leg een laagje van de aardappelsla onderin je hartvorm.
  8. Leg er een laagje Royal Belgian Caviar over.
  9. Zet de overblijvene grijze garnaaltjes mooi langs de rand van je bordje, en werk af met kleine takjes bieslook, zoals op de foto.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer