Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Recept

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 8 krieltjes of één grote aardappel (hardkokend)
  • Drie eitjes (neem goede eitjes, biologische of van scharrelkippen)
  • 4 a 5 el zure room (zelf even kijken hoe smeuïg je de aardappelsalade wil maken)
  • Vijf takjes bieslook
  • 200 gr grijze garnalen
  • 1 potje van 50 gr Royal Belgian Caviar
  • Een hartvormpje (wordt vaak gebruikt voor patisserie)
Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Schil de aardappelen en snij ze in een fijne brunoise. Kook of stoom de blokjes beetgaar (zeker niet te ver garen, ikzelf stoom ze 2 minuutjes op zo’n 105 graden) en laat de aardappelblokjes dan meteen afkoelen in de koelkast of zelfs een paar minuutjes in de diepvriezer.

2 / 9

Kook je eitjes hard. Schil de eitjes en haal de eierdooiers eruit. Het wit van de eitjes mag je ook in een brunoise snijden. Laat ook even afkoelen.

3 / 9

Je wil ongeveer evenveel eiwit als aardappel!

4 / 9

Voeg de zure room toe aan de mix van aardappelen en eiwit en meng alles door elkaar.

5 / 9

Snipper 4 takjes bieslook heel fijn onder deze aardappelsalade. Meng drie vierde van de garnaaltjes onder de aardappelsla.

6 / 9

Proeven is altijd het beste! Je kunt nog wat afkruiden met peper nu. Of nog een beetje zure room toevoegen. Zeker geen zout toevoegen! De kaviaar is al zilt genoeg.

7 / 9

Leg een laagje van de aardappelsla onderin je hartvorm.

8 / 9

Leg er een laagje Royal Belgian Caviar over.

9 / 9

Zet de overblijvene grijze garnaaltjes mooi langs de rand van je bordje, en werk af met kleine takjes bieslook, zoals op de foto.

Laat het smaken.

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt.

Aardappelen en zure room zijn sowieso al goede begeleiders van kaviaar en van grijze garnalen, en met het eiwit en de fijngesnipperde bieslook bij, heb je een bijzonder mooie basis om je Valentijnshartje te maken.

Je kunt de Royal Belgian Caviar kopen op deze verkooppunten. Het is natuurlijk geen spotgoedkoop product, maar je eet het dan ook niet elke dag, en de potjes van 50 gr zijn al bij al nog best betaalbaar, en zeker voldoende voor dit feestgerecht voor twee personen. Wanneer je op restaurant een groot menu gaat eten betaal je minstens evenveel en hier doe je iets echt exclusiefs, en je eet het samen lekker thuis.

Maak twee mooie hartjes, of maak gewoon één groot hart, en eet samen uit hetzelfde bord. Als je op Valentijn eens wil scoren… dit is een echte aanrader.

Happy Valentine! Niet alleen op 14 februari trouwens.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in een fijne brunoise. Kook of stoom de blokjes beetgaar (zeker niet te ver garen, ikzelf stoom ze 2 minuutjes op zo’n 105 graden) en laat de aardappelblokjes dan meteen afkoelen in de koelkast of zelfs een paar minuutjes in de diepvriezer.
  2. Kook je eitjes hard. Schil de eitjes en haal de eierdooiers eruit. Het wit van de eitjes mag je ook in een brunoise snijden. Laat ook even afkoelen.
  3. Je wil ongeveer evenveel eiwit als aardappel!
  4. Voeg de zure room toe aan de mix van aardappelen en eiwit en meng alles door elkaar.
  5. Snipper 4 takjes bieslook heel fijn onder deze aardappelsalade. Meng drie vierde van de garnaaltjes onder de aardappelsla.
  6. Proeven is altijd het beste! Je kunt nog wat afkruiden met peper nu. Of nog een beetje zure room toevoegen. Zeker geen zout toevoegen! De kaviaar is al zilt genoeg.
  7. Leg een laagje van de aardappelsla onderin je hartvorm.
  8. Leg er een laagje Royal Belgian Caviar over.
  9. Zet de overblijvene grijze garnaaltjes mooi langs de rand van je bordje, en werk af met kleine takjes bieslook, zoals op de foto.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer