Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt.

Aardappelen en zure room zijn sowieso al goede begeleiders van kaviaar en van grijze garnalen, en met het eiwit en de fijngesnipperde bieslook bij, heb je een bijzonder mooie basis om je Valentijnshartje te maken.

Je kunt de Royal Belgian Caviar kopen op deze verkooppunten. Het is natuurlijk geen spotgoedkoop product, maar je eet het dan ook niet elke dag, en de potjes van 50 gr zijn al bij al nog best betaalbaar, en zeker voldoende voor dit feestgerecht voor twee personen. Wanneer je op restaurant een groot menu gaat eten betaal je minstens evenveel en hier doe je iets echt exclusiefs, en je eet het samen lekker thuis.

Maak twee mooie hartjes, of maak gewoon één groot hart, en eet samen uit hetzelfde bord. Als je op Valentijn eens wil scoren… dit is een echte aanrader.

Happy Valentine! Niet alleen op 14 februari trouwens.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in een fijne brunoise. Kook of stoom de blokjes beetgaar (zeker niet te ver garen, ikzelf stoom ze 2 minuutjes op zo’n 105 graden) en laat de aardappelblokjes dan meteen afkoelen in de koelkast of zelfs een paar minuutjes in de diepvriezer.
  2. Kook je eitjes hard. Schil de eitjes en haal de eierdooiers eruit. Het wit van de eitjes mag je ook in een brunoise snijden. Laat ook even afkoelen.
  3. Je wil ongeveer evenveel eiwit als aardappel!
  4. Voeg de zure room toe aan de mix van aardappelen en eiwit en meng alles door elkaar.
  5. Snipper 4 takjes bieslook heel fijn onder deze aardappelsalade. Meng drie vierde van de garnaaltjes onder de aardappelsla.
  6. Proeven is altijd het beste! Je kunt nog wat afkruiden met peper nu. Of nog een beetje zure room toevoegen. Zeker geen zout toevoegen! De kaviaar is al zilt genoeg.
  7. Leg een laagje van de aardappelsla onderin je hartvorm.
  8. Leg er een laagje Royal Belgian Caviar over.
  9. Zet de overblijvene grijze garnaaltjes mooi langs de rand van je bordje, en werk af met kleine takjes bieslook, zoals op de foto.