Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker
Recept

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 liter volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram vanillepuddingpoeder (Imperial)
  • 6 el kristalsuiker
  • bruine “kindjessuiker” naar smaak
  • verse aardbeien
Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.

2 / 5

Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.

3 / 5

Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.

4 / 5

Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed los maken met de garde en laat even meekoken.

5 / 5

Haal van het vuur, giet in vier kommetjes en laat een beetje afkoelen.

Serveren

2 stappen

1 / 2

Wanneer de pudding nog lauw is, want dan is hij het lekkerst, een goede lepel lichtbruine suiker op de pudding strooien

2 / 2

Serveren met partjes verse aardbeien.

Laat het smaken.

Mijn lievelingsdessert van toen ik nog klein was, mijn mama Anny maakte het voor al mijn verjaardagen: vanillecrème met aardbeien en bruine suiker. Je kunt natuurlijk van die kant- en klare vanillepudding gebruiken. Maar waarom niet zelf maken, als je tijd hebt, net zoals mijn mama Anny destijds.

Wanneer je deze vanillecrème serveert met een lepeltje bruine “kindjessuiker” van Tienen, die dan een beetje gaat smelten over de crème, en verse aardbeien heb je echt een topdessert.

Bereiding

  1. Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.
  2. Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.
  3. Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.
  4. Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed los maken met de garde en laat even meekoken.
  5. Haal van het vuur, giet in vier kommetjes en laat een beetje afkoelen.

Serveren

  1. Wanneer de pudding nog lauw is, want dan is hij het lekkerst, een goede lepel lichtbruine suiker op de pudding strooien
  2. Serveren met partjes verse aardbeien.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer