Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker
Recept

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 liter volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram vanillepuddingpoeder (Imperial)
  • 6 el kristalsuiker
  • bruine “kindjessuiker” naar smaak
  • verse aardbeien
Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.

2 / 5

Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.

3 / 5

Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.

4 / 5

Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed los maken met de garde en laat even meekoken.

5 / 5

Haal van het vuur, giet in vier kommetjes en laat een beetje afkoelen.

Serveren

2 stappen

1 / 2

Wanneer de pudding nog lauw is, want dan is hij het lekkerst, een goede lepel lichtbruine suiker op de pudding strooien

2 / 2

Serveren met partjes verse aardbeien.

Laat het smaken.

Mijn lievelingsdessert van toen ik nog klein was, mijn mama Anny maakte het voor al mijn verjaardagen: vanillecrème met aardbeien en bruine suiker. Je kunt natuurlijk van die kant- en klare vanillepudding gebruiken. Maar waarom niet zelf maken, als je tijd hebt, net zoals mijn mama Anny destijds.

Wanneer je deze vanillecrème serveert met een lepeltje bruine “kindjessuiker” van Tienen, die dan een beetje gaat smelten over de crème, en verse aardbeien heb je echt een topdessert.

Bereiding

  1. Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.
  2. Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.
  3. Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.
  4. Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed los maken met de garde en laat even meekoken.
  5. Haal van het vuur, giet in vier kommetjes en laat een beetje afkoelen.

Serveren

  1. Wanneer de pudding nog lauw is, want dan is hij het lekkerst, een goede lepel lichtbruine suiker op de pudding strooien
  2. Serveren met partjes verse aardbeien.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer