Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Mijn lievelingsdessert van toen ik nog klein was, mijn mama Anny maakte het voor al mijn verjaardagen: vanillecrème met aardbeien en bruine suiker. Je kunt natuurlijk van die kant- en klare vanillepudding gebruiken. Maar waarom niet zelf maken, als je tijd hebt, net zoals mijn mama Anny destijds.

Wanneer je deze vanillecrème serveert met een lepeltje bruine “kindjessuiker” van Tienen, die dan een beetje gaat smelten over de crème, en verse aardbeien heb je echt een topdessert.

Bereiding

  1. Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.
  2. Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.
  3. Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.
  4. Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed los maken met de garde en laat even meekoken.
  5. Haal van het vuur, giet in vier kommetjes en laat een beetje afkoelen.

Serveren

  1. Wanneer de pudding nog lauw is, want dan is hij het lekkerst, een goede lepel lichtbruine suiker op de pudding strooien
  2. Serveren met partjes verse aardbeien.