ZALIG OP DE BBQ: VERRASSINGS-BROOD

Prachtig weer vandaag, dus veel mensen willen graag barbecuen straks. Groot gelijk. Probeer als hapje op de BBQ eens dit heerlijke verrassingsbrood.  Met een lekker brood van bij de bakker of uit de supermarkt, en wat doodgewone ingrediënten, kun je makkelijk scoren!

Eigenlijk is het heel simpel: je koopt een heel groot niet al te hard gebakken vers brood (of een afbakbrood). Snij daar inkepingen in met een groot broodmes, en vul die inkepingen met allerlei lekkers: kuiden, kaas, ham, worst, salami. Bak dat dan nog heel even af in de barbecue. In de oven kun je dat overigens ook! Zet dat brood op tafel met nog een scheut verse olijfolie erbij, en dat wordt smullen.

Bereiding

 

  1. Snij inkepingen in je afbakbrood.
  2. Vul die met de verkruimelde feta, de filet de sax (of de spek of de ham)
  3. Stop er takjes rozemarijn in, en de gekneusde kerstomaatjes die je in een hete oven al gegaard hebt.
  4. Doe er flink wat peper en lekker zeezout over.
  5. Sprenkel er voor de afwerking wat honing over.
  6. Bak af in een niet al te hete barbecue of oven (zodat alles wat in elkaar smelt)