ZALIG OP DE BBQ: VERRASSINGS-BROOD
Recept

Zalig op de bbq: verrassings-brood

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een groot (afbak)brood
  • Feta
  • Filet de sax (of een andere vleessoort)
  • Een handvol kerstomaatjes (zongedroogd of vers)
  • Rozemarijn
  • Peper en zout
  • 2 el honing
 
ZALIG OP DE BBQ: VERRASSINGS-BROOD

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij inkepingen in je afbakbrood.

2 / 6

Vul die met de verkruimelde feta, de filet de sax (of de spek of de ham)

3 / 6

Stop er takjes rozemarijn in, en de gekneusde kerstomaatjes die je in een hete oven al gegaard hebt.

4 / 6

Doe er flink wat peper en lekker zeezout over.

5 / 6

Sprenkel er voor de afwerking wat honing over.

6 / 6

Bak af in een niet al te hete barbecue of oven (zodat alles wat in elkaar smelt)

Laat het smaken.

Prachtig weer vandaag, dus veel mensen willen graag barbecuen straks. Groot gelijk. Probeer als hapje op de BBQ eens dit heerlijke verrassingsbrood.  Met een lekker brood van bij de bakker of uit de supermarkt, en wat doodgewone ingrediënten, kun je makkelijk scoren!

Eigenlijk is het heel simpel: je koopt een heel groot niet al te hard gebakken vers brood (of een afbakbrood). Snij daar inkepingen in met een groot broodmes, en vul die inkepingen met allerlei lekkers: kuiden, kaas, ham, worst, salami. Bak dat dan nog heel even af in de barbecue. In de oven kun je dat overigens ook! Zet dat brood op tafel met nog een scheut verse olijfolie erbij, en dat wordt smullen.

Bereiding

  1. Snij inkepingen in je afbakbrood.
  2. Vul die met de verkruimelde feta, de filet de sax (of de spek of de ham)
  3. Stop er takjes rozemarijn in, en de gekneusde kerstomaatjes die je in een hete oven al gegaard hebt.
  4. Doe er flink wat peper en lekker zeezout over.
  5. Sprenkel er voor de afwerking wat honing over.
  6. Bak af in een niet al te hete barbecue of oven (zodat alles wat in elkaar smelt)

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer