ZALIG OP DE BBQ: VERRASSINGS-BROOD
Recept

Zalig op de bbq: verrassings-brood

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een groot (afbak)brood
  • Feta
  • Filet de sax (of een andere vleessoort)
  • Een handvol kerstomaatjes (zongedroogd of vers)
  • Rozemarijn
  • Peper en zout
  • 2 el honing
 
ZALIG OP DE BBQ: VERRASSINGS-BROOD

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij inkepingen in je afbakbrood.

2 / 6

Vul die met de verkruimelde feta, de filet de sax (of de spek of de ham)

3 / 6

Stop er takjes rozemarijn in, en de gekneusde kerstomaatjes die je in een hete oven al gegaard hebt.

4 / 6

Doe er flink wat peper en lekker zeezout over.

5 / 6

Sprenkel er voor de afwerking wat honing over.

6 / 6

Bak af in een niet al te hete barbecue of oven (zodat alles wat in elkaar smelt)

Laat het smaken.

Prachtig weer vandaag, dus veel mensen willen graag barbecuen straks. Groot gelijk. Probeer als hapje op de BBQ eens dit heerlijke verrassingsbrood.  Met een lekker brood van bij de bakker of uit de supermarkt, en wat doodgewone ingrediënten, kun je makkelijk scoren!

Eigenlijk is het heel simpel: je koopt een heel groot niet al te hard gebakken vers brood (of een afbakbrood). Snij daar inkepingen in met een groot broodmes, en vul die inkepingen met allerlei lekkers: kuiden, kaas, ham, worst, salami. Bak dat dan nog heel even af in de barbecue. In de oven kun je dat overigens ook! Zet dat brood op tafel met nog een scheut verse olijfolie erbij, en dat wordt smullen.

Bereiding

  1. Snij inkepingen in je afbakbrood.
  2. Vul die met de verkruimelde feta, de filet de sax (of de spek of de ham)
  3. Stop er takjes rozemarijn in, en de gekneusde kerstomaatjes die je in een hete oven al gegaard hebt.
  4. Doe er flink wat peper en lekker zeezout over.
  5. Sprenkel er voor de afwerking wat honing over.
  6. Bak af in een niet al te hete barbecue of oven (zodat alles wat in elkaar smelt)

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer