WITTE CHOCOLADE GANACHE TAART VAN YOSHI
Recept

Witte chocolade ganache taart van yoshi

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de taartbodem
  • 170 gr noten (mengeling van noten)
  • 200 gr ontpitte dadels
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • scheutje water
  • 100 gram donkere chocolade
Voor de Frambozenvulling
  • 150 gr frambozen
  • 2 blaadjes gelatine
Voor de chocolade Ganache
  • 330 gr witte chocolade
  • 240 ml volle room
  • 50 gr boter
  • 40 gr honing
WITTE CHOCOLADE GANACHE TAART VAN YOSHI

De Taartbodem

4 stappen

1 / 4

Weeg 170 gram noten en 200 gram ontpitte dadels af. Mix de noten en dadels samen in de keukenrobot tot een kleverige massa. Mix niet te fijn! Je mag gerust nog stukjes noot en dadel terugvinden. Voeg 5 eetlepels geraspte kokos toe aan het beslag voor de taartbodem. Giet een klein scheutje water bij het mengsel en meng het beslag  goed door elkaar.

2 / 4

Schik het deeg in een taartvorm. Het deeg is plakkerig… Je vingers nat maken helpt om het deeg makkelijk te kunnen schikken in de vorm.

3 / 4

Ik heb gekozen voor een vorm van +- 23 cm doorsnede. Voor deze vorm had ik net genoeg deeg. Laat de taartbodem een groot uur rusten in de koelkast.

4 / 4

Wanneer de taartbodem genoeg is opgesteven strijk je de bodem in met wat gesmolten donkere chocolade. Dit doen we voor de stevigheid van de bodem.

DE FRAMBOZENVULLING

2 stappen

1 / 2

Weeg 150 gram frambozen af en plet deze fijn tot een vloeibare massa. Leg 2 blaadjes gelatine te week in een potje met ijskoud water. Warm enkele eetlepels frambozen coulis op in een klein pannetje. Wanneer de blaadjes gelatine slap zijn geworden zijn ze klaar om op te lossen in de warme frambozen coulis. Giet het warme mengsel bij de overige coulis en meng goed door elkaar.

2 / 2

Eenmaal de coulis wat is afgekoeld mag je de  frambozencoulis op de bodem storten en verdelen over de taartbodem. Laat de frambozencoulis een half uurtje opstijven in de koelkast.

DE CHOCOLADE GANACHE

3 stappen

1 / 3

Laat de 330 gr witte chocolade au bain-marie smelten. Terwijl de chocolade aan het smelten is zet je de 240 ml room samen met de honing op het vuur. Laat de room koken. Wanneer de chocolade is gesmolten mag je de warme room in 3 keer op de chocolade gieten. Meng ondertussen goed in de chocolade. Wanneer alle room is toegevoegd kun je de 50 gram boter toevoegen en mengen tot de boter volledig gesmolten is. Wanneer de chocolade ganache wat afgekoeld is mag je de massa op de reeds afgekoelde frambozen laag gieten.

2 / 3

Laat de taart opstijven op kamertemperatuur of in de koelkast.

3 / 3

Werk af naar keuze! Ik werkte de taart af met verse frambozen, gezouten pindanootjes en een crumble van cuberdon neusjes.

Laat het smaken.

Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde. Maar hij is ook een zeer gepassioneerde hobbybakker, die ontzettend mooie taarten maakt. Deze week zag ik opnieuw een prachtig plaatje passeren van een witte chocolade genache taart op z’n Instagram account. Ik heb hem meteen likkebaardend gefeliciteerd en gevraagd of ik het recept eventueel met jullie mocht delen, en hij heeft het meteen voor jullie uitgeschreven. Ik kan niet wachten om deze taart zelf te maken! Volg Yoshi hier ook op Instagram en ontdek nog veel andere smakelijke recepten voor prachtige originele taarten. Heerlijk voor zoetekauwen!

Bereiding

De Taartbodem

  1. Weeg 170 gram noten en 200 gram ontpitte dadels af. Mix de noten en dadels samen in de keukenrobot tot een kleverige massa. Mix niet te fijn! Je mag gerust nog stukjes noot en dadel terugvinden. Voeg 5 eetlepels geraspte kokos toe aan het beslag voor de taartbodem. Giet een klein scheutje water bij het mengsel en meng het beslag  goed door elkaar.
  2. Schik het deeg in een taartvorm. Het deeg is plakkerig… Je vingers nat maken helpt om het deeg makkelijk te kunnen schikken in de vorm.
  3. Ik heb gekozen voor een vorm van +- 23 cm doorsnede. Voor deze vorm had ik net genoeg deeg. Laat de taartbodem een groot uur rusten in de koelkast.
  4. Wanneer de taartbodem genoeg is opgesteven strijk je de bodem in met wat gesmolten donkere chocolade. Dit doen we voor de stevigheid van de bodem.

DE FRAMBOZENVULLING

  1. Weeg 150 gram frambozen af en plet deze fijn tot een vloeibare massa. Leg 2 blaadjes gelatine te week in een potje met ijskoud water. Warm enkele eetlepels frambozen coulis op in een klein pannetje. Wanneer de blaadjes gelatine slap zijn geworden zijn ze klaar om op te lossen in de warme frambozen coulis. Giet het warme mengsel bij de overige coulis en meng goed door elkaar.
  2. Eenmaal de coulis wat is afgekoeld mag je de  frambozencoulis op de bodem storten en verdelen over de taartbodem. Laat de frambozencoulis een half uurtje opstijven in de koelkast.

DE CHOCOLADE GANACHE

  1. Laat de 330 gr witte chocolade au bain-marie smelten. Terwijl de chocolade aan het smelten is zet je de 240 ml room samen met de honing op het vuur. Laat de room koken. Wanneer de chocolade is gesmolten mag je de warme room in 3 keer op de chocolade gieten. Meng ondertussen goed in de chocolade. Wanneer alle room is toegevoegd kun je de 50 gram boter toevoegen en mengen tot de boter volledig gesmolten is. Wanneer de chocolade ganache wat afgekoeld is mag je de massa op de reeds afgekoelde frambozen laag gieten.
  2. Laat de taart opstijven op kamertemperatuur of in de koelkast.
  3. Werk af naar keuze! Ik werkte de taart af met verse frambozen, gezouten pindanootjes en een crumble van cuberdon neusjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer