WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD
Recept

Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 2 el olijfolie (9 SP)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 6 takjes bieslook
  • 1 el graanmosterd
WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Stoom of kook de witte asperges al dente.

2 / 4

Snij de groene asperges in hele dunne schijfjes.

3 / 4

Meng de groene asperges met de witte wijnazijn, de olijfolie, de fijngesnipperde bieslook en de graanmosterd.

4 / 4

Giet deze vinaigrette over de witte asperges.

TIPS VAN DE WW-DIËTISTEN

2 stappen

1 / 2

Naargelang hoeveel honger je hebt, of hoe actief je bent geweest die dag, kan je dit gerecht gerust aanvullen met een hardgekookt eitje en/of gerookte zalm, en/of met gestoomde krielaardappelen. Reken hiervoor de nodige SmartPoints® waarden (2 SmartPoints per 100 gr aardappelen).

2 / 2

Gooi na het schillen de restjes van je asperges niet weg, trek er een lekkere bouillon van voor een soep.

Laat het smaken.

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht. En ik krijg ook ontzettend veel lieve berichten, dankwoordjes en nieuwe ideetjes doorgestuurd.

Gezond in je vel zitten, de kilootjes een klein beetje onder controle proberen te houden, maar vooral gezond in ‘het koppeke’ zitten en toch nog zonder scrupules genieten van lekker eten en het goede leven is iets wat ik absoluut deel met de mensen die houden van de filosofie van WW. De reden vinden waarom je gezond wil leven, je motivatie, oftewel je ‘My Why‘ is gewoon de slimste manier om de goesting te hebben om er ook echt voor te gaan.

Deze maand heb ik voor jullie echt een super-gezond en lekker gerecht bedacht. Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen is intussen goed gestart en duurt maar tot vrijdag 21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges. En dit is één van mijn favoriete bereidingen.

Door de witte gekookte of gestoomde asperges te combineren met een vinaigrette waarin de rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, krijg je een mooi smaak- en kleurenspel. Echt een toppertje.

En dit gerecht is maar 2 SmartPoints waard, en dat komt dan enkel door de olijfolie in de dressing. Dus als je honger en grote trek hebt, neem gerust een paar asperges extra, je wordt er niet voor afgestraft, integendeel, je verwent jezelf op een gezonde en super lekkere manier!

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Stoom of kook de witte asperges al dente.
  2. Snij de groene asperges in hele dunne schijfjes.
  3. Meng de groene asperges met de witte wijnazijn, de olijfolie, de fijngesnipperde bieslook en de graanmosterd.
  4. Giet deze vinaigrette over de witte asperges.

TIPS VAN DE WW-DIËTISTEN

  1. Naargelang hoeveel honger je hebt, of hoe actief je bent geweest die dag, kan je dit gerecht gerust aanvullen met een hardgekookt eitje en/of gerookte zalm, en/of met gestoomde krielaardappelen. Reken hiervoor de nodige SmartPoints® waarden (2 SmartPoints per 100 gr aardappelen).
  2. Gooi na het schillen de restjes van je asperges niet weg, trek er een lekkere bouillon van voor een soep.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer