WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht. En ik krijg ook ontzettend veel lieve berichten, dankwoordjes en nieuwe ideetjes doorgestuurd.

Gezond in je vel zitten, de kilootjes een klein beetje onder controle proberen te houden, maar vooral gezond in ‘het koppeke’ zitten en toch nog zonder scrupules genieten van lekker eten en het goede leven is iets wat ik absoluut deel met de mensen die houden van de filosofie van WW. De reden vinden waarom je gezond wil leven, je motivatie, oftewel je ‘My Why‘ is gewoon de slimste manier om de goesting te hebben om er ook echt voor te gaan.

Deze maand heb ik voor jullie echt een super-gezond en lekker gerecht bedacht. Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen is intussen goed gestart en duurt maar tot vrijdag 21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges. En dit is één van mijn favoriete bereidingen.

Door de witte gekookte of gestoomde asperges te combineren met een vinaigrette waarin de rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, krijg je een mooi smaak- en kleurenspel. Echt een toppertje.

En dit gerecht is maar 2 SmartPoints waard, en dat komt dan enkel door de olijfolie in de dressing. Dus als je honger en grote trek hebt, neem gerust een paar asperges extra, je wordt er niet voor afgestraft, integendeel, je verwent jezelf op een gezonde en super lekkere manier!

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Stoom of kook de witte asperges al dente.
  2. Snij de groene asperges in hele dunne schijfjes.
  3. Meng de groene asperges met de witte wijnazijn, de olijfolie, de fijngesnipperde bieslook en de graanmosterd.
  4. Giet deze vinaigrette over de witte asperges.

TIPS VAN DE WW-DIËTISTEN

  1. Naargelang hoeveel honger je hebt, of hoe actief je bent geweest die dag, kan je dit gerecht gerust aanvullen met een hardgekookt eitje en/of gerookte zalm, en/of met gestoomde krielaardappelen. Reken hiervoor de nodige SmartPoints® waarden (2 SmartPoints per 100 gr aardappelen).
  2. Gooi na het schillen de restjes van je asperges niet weg, trek er een lekkere bouillon van voor een soep.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner