
Zarzuela met fris zuiders tintje & tonijn
Would Be Chef inspireert je dagelijks met keuken tips & trics, de lekkerste recepten en de smakelijkste restaurants waar je heen moet. Naast Svens eigen recepten delen we wekelijks ook de heerlijkste creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is onze Guest Would Be Chef Carl Van Iseghem.
Carl durft alvast te experimenteren in de keuken. Hij woont in Spanje en laat er zich uitgebreid inspireren door de lokale keuken. Zo deelt hij vandaag met ons graag zijn recept van zarzuela met een fris zuiders tintje én tonijn. Het is een smakelijk gerecht met een frisse en pittige smaak. Of hoe de sinaasappels en de look het Zuiderse gevoel in je gerecht naar boven kunnen toveren. Geniet mee van wat zon in je bord!
Bereiding
- Marineer de tijgergarnalen gedurende minstens 2 uur in olijfolie met 2 gesnipperde teentjes look, citroen in schijfjes, tijm, Provençaalse kruiden en wat peper. Schep het mengsel regelmatig om.
- Wrijf de stukken heek en zalm in met peper en sinaasappelsap en laat alles 20 minuten rusten.
- Verwarm de olijfolie. Bak de ajuin, de rest van de knoflook (3 gesnipperde teentjes) en de paprika in 5 minuten zachtjes gaar.
- Schep er daarna de tomaten met paprikapoeder, de origano en de sinaasappel zeste met wat versgemalen zwarte peper doorheen.
- Verwarm nu alles op een matig tot hoog vuur. Voeg intussen regelmatig een beetje sinaasappelsap toe.
- Regelmatig roeren en laat alles indikken tot een dikke en rulle saus.
- Leg de stukken vis in de saus en laat ze gedurende een 8 tal minuten gaar worden. Opgelet niet meer roeren, anders loop je de kans dat de vis uiteen valt.
- Bestrooi de tonijn eerst goed met vers gemalen zwarte peper. Bak daarna kort aan (2 min) in olijfolie. Continu keren zodat alle zijden lichtjes aanbakken.
- Bak ondertussen de tijgergarnalen een 2 tal minuten aan in hun eigen marinade. Garnalen continu keren.
- Serveer met rijst.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Reacties