Zarzuela met fris zuiders tintje & tonijn
Recept

Zarzuela met fris zuiders tintje & tonijn

Dit heb je nodig 2 personen

  • 200 gr heekfilet (liefst zonder vel, in grote stukken)
  • 8 tijgergarnalen
  • 200 gr zalmfilet
  • 100 gr tonijnsteak
  • sap en rasp van 2 biologische sinaasappels
  • 1 citroen
  • grote scheut olijfolie 
  • 2 à 3 rode puntpaprika’s in kleine stukjes
  • grote rode ui grof gesnipperd
  • 400 gr tomaten in stukjes
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • zwarte peper
  • paprikapoeder
  • fijngehakte verse oregano
Zarzuela met fris zuiders tintje & tonijn

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Marineer de tijgergarnalen gedurende minstens 2 uur in olijfolie met 2 gesnipperde teentjes look, citroen in schijfjes, tijm, Provençaalse kruiden en wat peper. Schep het mengsel regelmatig om.

2 / 10

Wrijf de stukken heek en zalm in met peper en sinaasappelsap en laat alles 20 minuten rusten.

3 / 10

Verwarm de olijfolie. Bak de ajuin, de rest van de knoflook  (3 gesnipperde teentjes) en de paprika in 5 minuten zachtjes gaar.

4 / 10

Schep er daarna de tomaten met paprikapoeder, de origano en de sinaasappel zeste met wat versgemalen zwarte peper doorheen.

5 / 10

Verwarm nu alles op een matig tot hoog vuur. Voeg intussen regelmatig een beetje sinaasappelsap toe.

6 / 10

Regelmatig roeren en laat alles indikken tot een dikke en rulle saus.

7 / 10

Leg de stukken vis in de saus en laat ze gedurende een 8 tal minuten gaar worden. Opgelet niet meer roeren, anders loop je de kans dat de vis uiteen valt.

8 / 10

Bestrooi de tonijn eerst goed met vers gemalen zwarte peper. Bak daarna kort aan (2 min) in olijfolie. Continu keren zodat alle zijden lichtjes aanbakken.

9 / 10

Bak ondertussen de tijgergarnalen een 2 tal minuten aan in hun eigen marinade. Garnalen continu keren.

10 / 10

Serveer met rijst.

Laat het smaken.

Would Be Chef inspireert je dagelijks met keuken tips & trics, de lekkerste recepten en de smakelijkste restaurants waar je heen moet. Naast Svens eigen recepten delen we wekelijks ook de heerlijkste creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is onze Guest Would Be Chef Carl Van Iseghem.

Carl durft alvast te experimenteren in de keuken. Hij woont in Spanje en laat er zich uitgebreid inspireren door de lokale keuken. Zo deelt hij vandaag met ons graag zijn recept van zarzuela met een fris zuiders tintje én tonijn. Het is een smakelijk gerecht met een frisse en pittige smaak. Of hoe de sinaasappels en de look het Zuiderse gevoel in je gerecht naar boven kunnen toveren. Geniet mee van wat zon in je bord!

Bereiding

  1. Marineer de tijgergarnalen gedurende minstens 2 uur in olijfolie met 2 gesnipperde teentjes look, citroen in schijfjes, tijm, Provençaalse kruiden en wat peper. Schep het mengsel regelmatig om.
  2. Wrijf de stukken heek en zalm in met peper en sinaasappelsap en laat alles 20 minuten rusten.
  3. Verwarm de olijfolie. Bak de ajuin, de rest van de knoflook  (3 gesnipperde teentjes) en de paprika in 5 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep er daarna de tomaten met paprikapoeder, de origano en de sinaasappel zeste met wat versgemalen zwarte peper doorheen.
  5. Verwarm nu alles op een matig tot hoog vuur. Voeg intussen regelmatig een beetje sinaasappelsap toe.
  6. Regelmatig roeren en laat alles indikken tot een dikke en rulle saus.
  7. Leg de stukken vis in de saus en laat ze gedurende een 8 tal minuten gaar worden. Opgelet niet meer roeren, anders loop je de kans dat de vis uiteen valt.
  8. Bestrooi de tonijn eerst goed met vers gemalen zwarte peper. Bak daarna kort aan (2 min) in olijfolie. Continu keren zodat alle zijden lichtjes aanbakken.
  9. Bak ondertussen de tijgergarnalen een 2 tal minuten aan in hun eigen marinade. Garnalen continu keren.
  10. Serveer met rijst.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer