ZELFGEMAAKTE MOSSELSALADE
Recept

Zelfgemaakte mosselsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kg mosselen
  • ½ bleekselder
  • ½ appel
  • 1 lente-ui
  • 1 el kappertjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 citroen (optioneel)
ZELFGEMAAKTE MOSSELSALADE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de mosselen in een bodempje water onder deksel zo’n 8 minuten tot ze open zijn.

2 / 8

Laat afkoelen en haal ze uit de schelpen.

3 / 8

Snij de selder en de appel in brunoise.

4 / 8

Snipper het lente-uitje.

5 / 8

Meng de crème fraîche met de mayonaise en de kappertjes.

6 / 8

Meng alles door elkaar samen met de graanmosterd

7 / 8

Voeg eventueel nog wat citroensap toe.

8 / 8

Serveren op een lekkere bruine boterham of een toast

Laat het smaken.

Eigenlijk is dit recept vorig jaar ontstaan, midden in het mosselseizoen, toen ik op een mooie dag veel te veel mosselen had gemaakt, “omdat m’n ogen groter waren dan m’n buik” zoals dat in de toch volksmond heet. En zoals je weet: in mijn keuken gaat echt nooit iets verloren, dus de volgende dag heb ik deze lekkere mosselsalade gemaakt. Ideaal als lichte lunch, of als spread op een bruine boterham of een toast.

En op deze manier heb je de overschot van je mosseltjes weer lekker verwerkt. Ook het kookvocht van de mosseltjes niet weggieten trouwens, dat is namelijk ook een zalige smaakbom. Dat vocht kun je heel makkelijk invriezen in een ijsblokjesvorm en later dan weer gebruiken als basis van een heerlijke vissaus.

Bereiding

  1. Kook de mosselen in een bodempje water onder deksel zo’n 8 minuten tot ze open zijn.
  2. Laat afkoelen en haal ze uit de schelpen.
  3. Snij de selder en de appel in brunoise.
  4. Snipper het lente-uitje.
  5. Meng de crème fraîche met de mayonaise en de kappertjes.
  6. Meng alles door elkaar samen met de graanmosterd
  7. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
  8. Serveren op een lekkere bruine boterham of een toast

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS VERDEJO

Opwekkend frisse Rueda Verdejo van de geconcentreerde oogst 2021. Aantrekkelijk van geur met zoete citrus, pruim en verse kruiden. Mooie balans tussen de body en de aangename zuren. Ideaal voor op het terras, bij zeevruchten of in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. 100% Verdejo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2024.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer