
Foto: Stefanie Geerts
ZELFGEMAAKTE MOSSELSALADE
Eigenlijk is dit recept vorig jaar ontstaan, midden in het mosselseizoen, toen ik op een mooie dag veel te veel mosselen had gemaakt, “omdat m’n ogen groter waren dan m’n buik” zoals dat in de toch volksmond heet. En zoals je weet: in mijn keuken gaat echt nooit iets verloren, dus de volgende dag heb ik deze lekkere mosselsalade gemaakt. Ideaal als lichte lunch, of als spread op een bruine boterham of een toast.
En op deze manier heb je de overschot van je mosseltjes weer lekker verwerkt. Ook het kookvocht van de mosseltjes niet weggieten trouwens, dat is namelijk ook een zalige smaakbom. Dat vocht kun je heel makkelijk invriezen in een ijsblokjesvorm en later dan weer gebruiken als basis van een heerlijke vissaus.
Bereiding
- Kook de mosselen in een bodempje water onder deksel zo’n 8 minuten tot ze open zijn.
- Laat afkoelen en haal ze uit de schelpen.
- Snij de selder en de appel in brunoise.
- Snipper het lente-uitje.
- Meng de crème fraîche met de mayonaise en de kappertjes.
- Meng alles door elkaar samen met de graanmosterd
- Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Serveren op een lekkere bruine boterham of een toast
Reacties