ZONDAGS ZOET: ASSEMBLAGE-TOETJE MET MANGO EN WITTE CHOCOLADE
Recept

Zondags zoet: assemblage-toetje met mango en witte chocolade

Dit heb je nodig Dessert voor 4 personen

  • 1 mango
  • Sap van 1 limoen
  • 50 g confituursuiker
  • 150 g witte chocolade
  • 1 quatre-quarts van de supermarkt of de bakkerVoor de room:
  • 3 dl volle room
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
ZONDAGS ZOET: ASSEMBLAGE-TOETJE MET MANGO EN WITTE CHOCOLADE

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit.

2 / 12

Snij het vlees in stukjes, hak desnoods een deel, en breng op een vuurtje met het limoensap (en als de mango niet echt rijp is met een bodempje water) aan de kook.

3 / 12

Haal van het vuur, meng er de suiker onder, en laat er de helft van de witte chocolade in smelten.

4 / 12

Roer even goed en laat afkoelen.

5 / 12

Snij de cake in plakjes van 1,5 centimeter.

6 / 12

Snij er met een grote keukenring cirkeltjes uit (12 plakjes voor 4 personen).

7 / 12

Besmeer een plakje met de chocoladeconfituur.

8 / 12

Leg een volgend plakje en besmeer dat ook.

9 / 12

Werk af met een plakje.

10 / 12

Klop de volle room met de kristalsuiker en de zaadjes uit een vanillestokje helemaal stijf.

11 / 12

Besmeer je gebakjes met een palet met de room.

12 / 12

Schraap van de rest van de witte chocolade krullen en pak de gebakjes daarmee in. Rasp er wat limoenzeste over.

Laat het smaken.

Ik geef toe: ik ben geen grote dessertmaker. Maar een Would Be Chef heeft werkelijk voor alles oplossingen. En slim assembleren is natuurlijk nooit verkeerd, als het resultaat maar lekker is. De basis voor dit heerlijke toetje is een quatre-quarts cake die je gewoon bij de bakker of in de supermarkt koopt. Kost bijna niks, is erg makkelijk om mee aan de slag te gaan en zo kun je al flink wat tijd winnen. Maar goed, als je de cake zelf wilt maken, dat kan uiteraard ook.

Verder maak je à la minute (of maak er gewoon wat meer, deze bevaart wel een tijdje in de ijskast) een soort van confituur van mango en witte chocolade, maar moeilijk is dat echt niet. Als je er dan nog wat lekkere slagroom bij klopt, iets wat ook in een wip gedaan is, heb je in een handomdraai een chic dessert gemaakt. Bijna volledig zelf. Met goede basis-ingrediënten en een beetje slimmigheid.

Bereiding

  1. Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit.
  2. Snij het vlees in stukjes, hak desnoods een deel, en breng op een vuurtje met het limoensap (en als de mango niet echt rijp is met een bodempje water) aan de kook.
  3. Haal van het vuur, meng er de suiker onder, en laat er de helft van de witte chocolade in smelten.
  4. Roer even goed en laat afkoelen.
  5. Snij de cake in plakjes van 1,5 centimeter.
  6. Snij er met een grote keukenring cirkeltjes uit (12 plakjes voor 4 personen).
  7. Besmeer een plakje met de chocoladeconfituur.
  8. Leg een volgend plakje en besmeer dat ook.
  9. Werk af met een plakje.
  10. Klop de volle room met de kristalsuiker en de zaadjes uit een vanillestokje helemaal stijf.
  11. Besmeer je gebakjes met een palet met de room.
  12. Schraap van de rest van de witte chocolade krullen en pak de gebakjes daarmee in. Rasp er wat limoenzeste over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer