ZONDAGS ZOET: ASSEMBLAGE-TOETJE MET MANGO EN WITTE CHOCOLADE

Ik geef toe: ik ben geen grote dessertmaker. Maar een Would Be Chef heeft werkelijk voor alles oplossingen. En slim assembleren is natuurlijk nooit verkeerd, als het resultaat maar lekker is. De basis voor dit heerlijke toetje is een quatre-quarts cake die je gewoon bij de bakker of in de supermarkt koopt. Kost bijna niks, is erg makkelijk om mee aan de slag te gaan en zo kun je al flink wat tijd winnen. Maar goed, als je de cake zelf wilt maken, dat kan uiteraard ook.

Verder maak je à la minute (of maak er gewoon wat meer, deze bevaart wel een tijdje in de ijskast) een soort van confituur van mango en witte chocolade, maar moeilijk is dat echt niet. Als je er dan nog wat lekkere slagroom bij klopt, iets wat ook in een wip gedaan is, heb je in een handomdraai een chic dessert gemaakt. Bijna volledig zelf. Met goede basis-ingrediënten en een beetje slimmigheid.

Bereiding

  1. Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit.
  2. Snij het vlees in stukjes, hak desnoods een deel, en breng op een vuurtje met het limoensap (en als de mango niet echt rijp is met een bodempje water) aan de kook.
  3. Haal van het vuur, meng er de suiker onder, en laat er de helft van de witte chocolade in smelten.
  4. Roer even goed en laat afkoelen.
  5. Snij de cake in plakjes van 1,5 centimeter.
  6. Snij er met een grote keukenring cirkeltjes uit (12 plakjes voor 4 personen).
  7. Besmeer een plakje met de chocoladeconfituur.
  8. Leg een volgend plakje en besmeer dat ook.
  9. Werk af met een plakje.
  10. Klop de volle room met de kristalsuiker en de zaadjes uit een vanillestokje helemaal stijf.
  11. Besmeer je gebakjes met een palet met de room.
  12. Schraap van de rest van de witte chocolade krullen en pak de gebakjes daarmee in. Rasp er wat limoenzeste over.