CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT
Restaurant

Celeri: biologisch toprestaurant

De vakantie in Barcelona is dan wel afgelopen, maar ik wil de komende dagen toch nog wat besprekingen van nieuw ontdekte restaurants op de blog zetten. Het bijzondere is dat ik na al die jaren culinair ontdekken toch nog behoorlijk verrast kan worden in deze zalige stad. Om één of andere vreemde reden heb ik twee restaurants met een Michelinster straal genegeerd, terwijl die gewoon letterlijk bij ons om de hoek gelegen zijn.

Hisop is er één van, en nog enkele panden dichter bij ons ligt Céleri. Een bespreking van Hispo komt er later nog aan, maar mijn favoriete van de twee, Céleri, deed ik gisterenavond pas, en omdat velen van jullie de gerechten op mijn Instagram Stories zagen passeren, wil ik jullie de bespreking vandaag al meegeven.

Céleri is echt een buitenbeentje in Barcelona. Het decor is al heel speciaal: je eet in een kelder, aan tafels zonder veel poespas, met zicht op de keuken die in de hele lengte van het restaurant open is. Het bestek en de borden zijn zeer hedendaags maar nergens over the top. Je deelt zelfs de lange tafels met andere mensen, al wordt er wel gezorgd dat er voldoende afstand met de andere gasten bewaard wordt.

Er wordt enkel met biologische producten gekookt en de nadruk ligt hoofdzakelijk op groenten. Van verschillende gerechten kun je drie versies krijgen, telkens met dezelfde basis, maar een andere afwerking: een veganistische, een vegetarische, en eentje met vis, schaaldieren of vlees. Heel slim gezien, een hedendaagse aanpak, en allemaal heel lekker ook.

De porties zijn klein (ongeveer 100 gram per gerecht) en niet duur, en daarom wordt er voorgesteld om vier a vijf gerechten per persoon te nemen, en er wordt ook aangeraden om gerechten te delen met het volledige gezelschap aan tafel. Nu ik was alleen, dus kiezen was niet zo eenvoudig. Ik heb vijf gangen genomen en dat was eerlijk gezegd meer dan genoeg.

Beginnen deed ik met een fluweelzachte gazpacho van rode biet, afgewerkt met enkele bloempjes, wat carpaccio van rode biet, en stukjes aardbei, die het geheel een zuurzoete toets gaven. Daarna volgde een prachtige terrine van biologische kip afgewerkt met heerlijke toefjes curry. Mijn derde gerecht was een carpaccio van courgettes, met daarop een courgettebloem gevuld met heerlijke tomaat, en daarop wat gesmolten schapenkaas. Rondom lagen toefjes van zoete olijf en intense tomaat. Prachtig. Als vierde gerecht at ik een aardappeltaart met subtiele limoensmaak, met daarop groene boontjes die nog ontzettend knapperig waren en cantharellen. En als vijfde en laatste gerecht een fluweelzachte puree van bloemkool met een eitje op lage temperatuur gegaard en een klein stukje gestoomde kabeljauw.

Vijf prachtige gerechten waarbij ik een lichte biologische Spaanse rode wijn dronk: Finca l’Argata. Met twee flesjes spuitwater erbij betaalde ik maar net negentig euro. Een heel eerlijke prijs voor een prachtige maaltijd. Ik hou van dit soort keuken. Topproducten, eerlijk bereid zonder veel flauwekul, in een hedendaags kader waar alle aandacht op eten is gericht. Zonde dat het zo lang heeft geduurd voor ik dit restaurant ontdekte, want zoals ik al zei, het ligt vlak bij onze flat, en is al twee jaar open.

CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT
CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT
CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT
CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT
CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer