IMG_6754
Restaurant

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Contactgegevens

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje. Als je deze prachtig gedecoreerde zaak binnenkomt, met een bijzondere vloer met wisselende motieven van cementtegels, dan passeer je langs de halfopen keuken, maar vooral langs de vele kippetjes die hangen te draaien aan de spitten. Zalig gewoon, de geur alleen al. 

Er zijn een zestal verschillende bereidingen en sauzen. Iedere gast krijgt een volledig kippetje geserveerd, wat groot genoeg is om je honger te stillen, maar neem toch maar een lekkere side dish. De puree, die je in een koperen pannetje geserveerd krijgt, is lopend van de boter en oh zo heerlijk! Ik neem er dan ook graag wat sla-hartjes bij, dan is mijn hartje ook blij. Puur comfortfood is dit.

IMG_6752

Het is trouwens ook niet al kip wat de klok slaat bij Chez Cocó, de kaart is een stuk uitgebreider dan dat, maar voor mij zijn het toch vooral de kipjes aan het spit waarvoor ik hier elke vakantie wel eens een keertje langskom. Het interieur is sowieso prachtig, maar ook het terras, een soort van binnentuin met mooie meubels, is erg gezellig om lange avonden door te brengen. De wijnkaart is prima en goed betaalbaar, met voor elke smaak en elk budget wat wils. Een prima restaurant om ook met kinderen te bezoeken.

Meer goede restauranttips voor Barcelona kun je vinden in mijn gids Mijn Barcelona

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer