Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje. Als je deze prachtig gedecoreerde zaak binnenkomt, met een bijzondere vloer met wisselende motieven van cementtegels, dan passeer je langs de halfopen keuken, maar vooral langs de vele kippetjes die hangen te draaien aan de spitten. Zalig gewoon, de geur alleen al.
Er zijn een zestal verschillende bereidingen en sauzen. Iedere gast krijgt een volledig kippetje geserveerd, wat groot genoeg is om je honger te stillen, maar neem toch maar een lekkere side dish. De puree, die je in een koperen pannetje geserveerd krijgt, is lopend van de boter en oh zo heerlijk! Ik neem er dan ook graag wat sla-hartjes bij, dan is mijn hartje ook blij. Puur comfortfood is dit.
Het is trouwens ook niet al kip wat de klok slaat bij Chez Cocó, de kaart is een stuk uitgebreider dan dat, maar voor mij zijn het toch vooral de kipjes aan het spit waarvoor ik hier elke vakantie wel eens een keertje langskom. Het interieur is sowieso prachtig, maar ook het terras, een soort van binnentuin met mooie meubels, is erg gezellig om lange avonden door te brengen. De wijnkaart is prima en goed betaalbaar, met voor elke smaak en elk budget wat wils. Een prima restaurant om ook met kinderen te bezoeken.
Meer goede restauranttips voor Barcelona kun je vinden in mijn gids Mijn Barcelona
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer