Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten. Eerst stopte Niño Viejo en tijdens de pandemie ging ook Hoja Santa dicht. Jammer, maar zowat alle restaurants van de groep van Adria sloten toen de deuren.
Na de pandemie opende Paco Mendez, de chef van Hoja Santa, op dezelfde plaats een nieuw restaurant: Come. Een waanzinnig schot in de roos. De sympathieke Mexicaan slaagt er ook zonder Albert Adria in om waanzinnig lekker te koken. En al snel volgde ook voor Come een welverdiende ster. Mijn verslag van Come kun je hier lezen.
Come is top. Wereldtop. Maar de heimwee naar Niño Viejo bleef. En daarom was ik zo in de wolken toen Paco Mendez op de locatie van het oude Bodega 1900 tegenover Teatro (het oude Tickets) een pop-up opende met enkel taco’s. De naam is trouwens super goed gevonden: Taco Mendez.
Lees verder onder de foto’s
Bij Taco Mendez geen gedoe of snobisme. Je bestelt zelf met je app één van de taco’s en ze worden op plastic bordjes aan je tafel gebracht. Er is maar een soort wijn per glas, voor de rest bier en een paar cocktails zoals (frozen) margarita. De kaart is echt beperkt, maar alles is spotgoedkoop, en vooral belachelijk lekker. Als je fantastisch Mexicaans wil eten tegen een scherpe prijs, dan moet je hier gewoon heen. En hopelijk draait de zaak super goed want voorlopig is het een pop-up die tot in de lente open blijft. En zoals Paco me zelf vertelde: enkel als de klanten het willen en massaal langskomen, blijven we open. DE klant bepaalt. Wel, deze klant is fan!
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer