Taco Mendez
Restaurant

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten. Eerst stopte Niño Viejo en tijdens de pandemie ging ook Hoja Santa dicht. Jammer, maar zowat alle restaurants van de groep van Adria sloten toen de deuren.

Na de pandemie opende Paco Mendez, de chef van Hoja Santa, op dezelfde plaats een nieuw restaurant: Come. Een waanzinnig schot in de roos. De sympathieke Mexicaan slaagt er ook zonder Albert Adria in om waanzinnig lekker te koken. En al snel volgde ook voor Come een welverdiende ster. Mijn verslag van Come kun je hier lezen.

Come is top. Wereldtop. Maar de heimwee naar Niño Viejo bleef. En daarom was ik zo in de wolken toen Paco Mendez op de locatie van het oude Bodega 1900 tegenover Teatro (het oude Tickets) een pop-up opende met enkel taco’s. De naam is trouwens super goed gevonden: Taco Mendez.

Lees verder onder de foto’s

Taco Mendez
Taco Mendez
Taco Mendez

Bij Taco Mendez geen gedoe of snobisme. Je bestelt zelf met je app één van de taco’s en ze worden op plastic bordjes aan je tafel gebracht. Er is maar een soort wijn per glas, voor de rest bier en een paar cocktails zoals (frozen) margarita. De kaart is echt beperkt, maar alles is spotgoedkoop, en vooral belachelijk lekker. Als je fantastisch Mexicaans wil eten tegen een scherpe prijs, dan moet je hier gewoon heen. En hopelijk draait de zaak super goed want voorlopig is het een pop-up die tot in de lente open blijft. En zoals Paco me zelf vertelde: enkel als de klanten het willen en massaal langskomen, blijven we open. DE klant bepaalt. Wel, deze klant is fan!

Taco Mendez
Taco Mendez
Taco Mendez

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer

La Colombe: jammer van de geluids overlast

La Colombe: jammer van de geluids overlast

Deze bespreking van La Colombe in Zuid-Afrika hadden jullie nog tegoed! Nadat we door een hevig onweer boven Londen met een vertraging van meer dan 24 uur begin november in Kaapstad arriveerden waren we blij dat we voor de tweede avond La Colombe, het op één na beste restaurant van Afrika geboekt hadden … Lees meer