Taco Mendez
Restaurant

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten. Eerst stopte Niño Viejo en tijdens de pandemie ging ook Hoja Santa dicht. Jammer, maar zowat alle restaurants van de groep van Adria sloten toen de deuren.

Na de pandemie opende Paco Mendez, de chef van Hoja Santa, op dezelfde plaats een nieuw restaurant: Come. Een waanzinnig schot in de roos. De sympathieke Mexicaan slaagt er ook zonder Albert Adria in om waanzinnig lekker te koken. En al snel volgde ook voor Come een welverdiende ster. Mijn verslag van Come kun je hier lezen.

Come is top. Wereldtop. Maar de heimwee naar Niño Viejo bleef. En daarom was ik zo in de wolken toen Paco Mendez op de locatie van het oude Bodega 1900 tegenover Teatro (het oude Tickets) een pop-up opende met enkel taco’s. De naam is trouwens super goed gevonden: Taco Mendez.

Lees verder onder de foto’s

Taco Mendez
Taco Mendez
Taco Mendez

Bij Taco Mendez geen gedoe of snobisme. Je bestelt zelf met je app één van de taco’s en ze worden op plastic bordjes aan je tafel gebracht. Er is maar een soort wijn per glas, voor de rest bier en een paar cocktails zoals (frozen) margarita. De kaart is echt beperkt, maar alles is spotgoedkoop, en vooral belachelijk lekker. Als je fantastisch Mexicaans wil eten tegen een scherpe prijs, dan moet je hier gewoon heen. En hopelijk draait de zaak super goed want voorlopig is het een pop-up die tot in de lente open blijft. En zoals Paco me zelf vertelde: enkel als de klanten het willen en massaal langskomen, blijven we open. DE klant bepaalt. Wel, deze klant is fan!

Taco Mendez
Taco Mendez
Taco Mendez

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer

Soluna2

Soluna

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer