La Colombe: jammer van de geluids overlast

Deze bespreking van La Colombe in Zuid-Afrika hadden jullie nog tegoed! Nadat we door een hevig onweer boven Londen met een vertraging van meer dan 24 uur begin november in Kaapstad arriveerden waren we blij dat we voor de tweede avond La Colombe, het op één na beste restaurant van Afrika geboekt hadden. Zo konden we meteen de kater van de vertraging wegspoelen met een paar mooie glazen Zuid-Afrikaanse wijn en een ongetwijfeld heerlijk menu. Moe maar vol goesting arriveerden we in het donker in een goed gevuld restaurant waar we een mooie tafel toegewezen kregen, midden in het restaurant.

Mooie plek, en toch hadden we pech, want aan de grote ovalen tafel naast ons zat het meest luidruchtige clubje dames dat ik ooit meemaakte op restaurant. De dames waren alle zes bijzonder goed gezind, ze aten ongetwijfeld heel lekker, ze dronken (veel) goede wijn, en ze lachten en praatten steeds luider en luider. Fijn om zoveel enthousiasme te zien en te horen, zoveel vriendschap die gevierd wordt is erg aanstekelijk maar het was er gewoon over.

Was het een vrijgezellenavond, zou kunnen, of een verjaardag, een scheidingsfeestje, wie zal het zeggen, maar rustig dineren zat er voor ons niet in. Eerlijk is eerlijk: dat was best storend, maar daar kan het restaurant weinig aan doen. Heel af en toe was er wel eens een ober die eens half fluisterde van “rustig dames” en even met de ogen draaide in onze richting zo van “vervelend hé, zoveel herrie”, maar de dames echt tot stilte aanmanen is natuurlijk ook zo onsympathiek. Ik snap dat ook wel. Het waren ook gasten. Dus echt ingrijpen, dat deden ze niet.

Los daarvan was het een superfijne avond. De gerechten waren heerlijk, de aangepaste wijnen uitstekend. Er stonden wel een paar internationale referenties op de wijnkaart, maar erg weinig. En dat vind ik prima. Zuid-Afrika heeft zo’n fantastische wijnen, dan moet je daar durven mee uitpakken, en dat deden ze hier. Ook het menu was zeer indrukwekkend. Vooral de hapjes waarmee we mochten starten waren echt indrukwekkend, vol smaak en diepgang, met mooie verwijzingen naar de Afrikaanse culinaire cultuur. Ook de rest van de maaltijd was heerlijk. Voor mij een echte top plek waar ik graag terug wil komen. Hopelijk zonder eerst een avond in London vast te zitten, en zonder de luidruchtige tafel naast ons.

 

Chefs Menu

the doves nest

truffled cherry parfait

sweet potato bread

malay style snoek & beetroot tartare

smoked tomato, aubergine, pine nut

 

 

tuna ‘la colombe’

petit poussin, alaskan king crab, coriander

snow cone

curried linefish, cashew, lime

grass fed beef, carrot, salsa verde

rose, coconut, cashew

mandarin, manjari, pistachio

silvermist honey