Ik heb dit weekend op mijn Instagram Stories een paar foto’s gezet waar nogal wat van mijn volgers serieus over gevallen zijn… Niemand verwacht blijkbaar dat ik op zondagmiddag rond vier uur een pita naar binnen speel… En om eerlijk te zijn, het waren er zelfs twee. Eentje met kalkoen, spekjes, barbecuesaus, sla en maïs. En een tweede met vooral merguez. En ze hebben echt degoutant lekker gesmaakt. Nèh.
“Jij die altijd tips geeft over gezond eten op de blog, ben je op het slechte pad, Ornelis?” stuurde één van mijn trouwe volgers. Gekke reactie vond ik. Want als je mij echt een beetje kent, weet je dat ik een man ben zonder dogma’s of taboes als het over eten gaat. Ja, ik ben ooit massa’s afgevallen door ontzettend op te letten, veel te sporten, en calorietjes te tellen. Maar ik heb zelfs in die periode altijd gezegd dat af en toe eens stevig zondigen geen kwaad kan. Die ene zonde is een katalysator voor de verbrandingsoven van de spijsvertering. En het houdt het leven leefbaar.
En nu had ik toevallig een waanzinnig druk weekend. Zaterdag eerst opnames gemaakt voor hele toffe kookfilmpjes die er binnenkort zullen aankomen. Daarna een hele nacht aan het DJ’n geweest (in Antwerpen, Destelbergen en Torhout). En toen ik zondag rond halfacht ‘s ochtends eindelijk in mijn bed dook, wist ik: vanmiddag doe ik niks. Uiteindelijk zijn we rond één uur naar Brussel gereden, hebben een heerlijke wandeling gemaakt in de binnenstad, en zijn geëindigd op het terras van “Le Perroquet“, het bekende pita-restaurant in de buurt van de Zavel.
Ik ken het restaurant al meer dan twintig jaar. Het ligt in een toffe buurt, het interieur in een oud art deco-gebouw is best aangenaam, en er staan echt tientallen verschillende pita’s op de kaart. Met varkensvlees, maar ook met rund, kip, vis en er zijn zelfs veggie alternatieven. Ook zijn er pita-croques en veel verschillende slaatjes. Geen idee hoe die laatste smaken, want ik eet hier altijd een pitabroodje met lekkere vulling en één van de plezierige sausjes bij. Keuze te over in elk geval.
Is dit zeer gastronomisch? Neen, natuurlijk niet. Erg hip dan? Ook niet. Hipsters hebben al lang andere hot spots ontdekt. Maar ik vond het wel weer plezierig tafelen in de zon op het terras. En goedkoop ook. Flesje Rioja, en twee verschillende pita’s: een ideale late lunch, na een nacht DJ’n. Dat de looksaus zo’n beetje langs je kin naar beneden drupt, en dat je denkt: ach, Brussel is nog zo slecht niet. Probeer het maar eens, slecht zal je hier niet eten!
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer