Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Restaurant

Ten’s: tapas restaurant van superster Jordi Cruz

Jordi Cruz is een culinaire superster in Spanje. Hij is er bekend van het programma Masterchef op televisie. Maar hij is ook de jongste Spaanse chef ooit (en wereldwijd de tweede jongste) die een Michelinster binnen wist te halen, op zijn 26ste reeds. Al jarenlang ga ik graag dineren in zijn belangrijkste restaurant Abac, een beetje in de heuvels rond Barcelona. Sinds vorig jaar heeft Jordi Cruz er zijn derde ster te pakken, en  dat is helemaal terecht. Als je zijn mooie gerechten trouwens een beetje goedkoper wil proeven kan ik je het restaurant Angle aanbevelen in het centrum van de stad, in het Cram Hotel.

Maar Cruz heeft dus ook een tapas restaurant in de stad, eerder richting zee, niet ver van het treinstation van Barcelona. “Ten” is de naam van dat restaurant. En eerlijk gezegd, ik kende dat nog niet. Maar toen ik onlangs richting het strand wandelde, passeerde ik er en de naam van “Jordi Cruz” sprong me meteen in het oog. Ik heb op het terras gegeten, en weet dus echt niet hoe het interieur er precies uitziet. Ik vond het terras eerlijk gezegd toch maar een beetje slordig. Er lagen peuken en papiertjes op de grond en de tafels stonden een beetje holder-de-bolder.

Maar de maaltijd was prijs/kwaliteit wel OK. Je krijgt een mooie reeks behoorlijk verrassende culinaire tapas, die echt wel een beetje doen denken aan de keukens van Cruz z’n toprestaurants. En voor 48 euro eet je een uitgebreide reeks mooie gerechtjes. Soms vond ik de bordjes niet helemaal zuiver, en ook de toog binnen (die je van buiten goed ziet) lag er mij te rommelig bij. Ik durf nochtans wel aanraden om hier te gaan eten, omdat de recepten van Cruz top zijn, maar zijn personeel zou de lat toch wel een beetje hoger mogen leggen om te kunnen concureren met bijvoorbeeld Bodega 1900, het toegankelijke tapas-restaurant van Albert Adria. Dit was trouwens het menu.

TEN ́S TASTING MENU

Choose between one of our oyster selections or the anchovy toast

“00”Esqueixada-style cod dressed tomato concasse, romesco textures and potato chips

Taco – Steak tartar with mustard ice cream and pickled vegetables

Potato spiral chips with foamy alioli, “Padron” peppers and spicy tomato sauce

Low-temperature egg with carbonara foam

Roasted scallop, squid sauce, lumpo roe and fried tempura

Deep fried dogfish with foamy adobo mayonnaise

Galician beef Tataki marinated in Miso, sake and roasted eggplant with dulce de leche

Nitro Cocktail Begonia ́s Pink Panther Petit Four

48€/EACH Beverage Pack 19€/Person

Our selection of cheeses 8€/Person

Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz
Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer