L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
Restaurant

L’ Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Ik moet bekennen: vaak vind ik dat topchefs niet zo goed weten wat ze precies moeten serveren als hoofdgerecht. Dan zijn ze je soms als zeven gerechten en evenveel hapjes culinair aan het verwennen en dan verliezen ze toch nog de pedalen bij wat in feite het absolute hoogtepunt van een gastronomische maaltijd zou moeten zijn. Een beetje creativiteit mag dan nog altijd, vind ik. Maar inderdaad, ook daar moet het product de vedette blijven. Vaak hapert het daar dus.

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Daarom was ik gisterenavond zo gelukkig wanneer we in l’Air Du Temps het voor mij strafste hoofdgerecht in jaren geserveerd kregen. De Pluma Ibercio werd perfect gebakken geserveerd met een licht gelakte barbecue smaak maar de structuren van kool die erbij geserveerd werden, samen met alle Thaise kruiden maakte dit een gigantische smaakbom. Ik werd voor het eerst in lange tijd nog eens helemaal stil en euforisch tegelijk. En dan hadden we er eigenlijk al een zalige maaltijd opzitten, met een hele reeks lekkere voorgerechten waarvan het ene al meer indruk maakte dan het andere.

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Er wordt door culinaire journalisten al jaren gefluisterd dat San Degeimbre, de charismatische chef van l’Air Du Temps,  z’n derde ster wel zou verdienen, en eerlijk gezegd: ik begrijp eigenlijk wel waarom, ook al was dit nog maar de eerste keer dat we in deze  prachtige culinaire boerderij te gast waren. Overigens: mooie plek om te overnachten ook. Wij aten het meest exclusieve menu, met mooie aangepaste wijnen, water en koffie, en sliepen in een erg mooie kamer. Inclusief ontbijt betaalden we voor het totale arrangement 760 euro, wat voor dit hele arrangement een heel aanvaardbare prijs is.

VEGETALE SUPREMATIE

SNACKS

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Gepofte: Tapioca, gamtae, courgette en ansjovis

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Crackers: Crémeux van kaas, venkel

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Hoorntje: Aubergine, gerookte forel, gekonfijte citroen

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Baar: Foie gras, praliné, granola van hazelnoten

HAPJES

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Cocktail: Dongchimi, pak chook, groene tomaat

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

“Salade Liégeoise”: Prinsessenbonen, spek uit Hamoir, aardappel

DEGUSTATIE

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Margarita: Perle Blanche oester, crème van oester, cucamelon, Mezcal

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Liernu: Tomaten van nu en olie van de tijd

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Monochroom: Witte koolvis Ikjimé, pompoen, bottarga

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Boterbonen: Gerookte paling, crème van look, sneeuw van peterselie

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Boeuf-carottes: Ossenstaart, boter van hooi, consommé

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Parfum uit Thailand: Pluma Ibérico, texturen van kool, galant, Thaise basilicum

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Bijenkorf: Bloemige, fruitige en kruidige smaken van honing uit onze tuin

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer