Portobello burger met zoete aardappel frietjes
Recept

Portobello burger met zoete aardappel frietjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 portobello’s
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 doosje Chavroux
  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • grof zout
Ingrediënten voor de saus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/2 kl mosterd
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • een snuifje zout
  • een snuifje suiker
  • 12 kikkererwten (blik)
  • 3 el vocht van de kikkererwten (blik)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 bosjes peterselie
Portobello burger met zoete aardappel frietjes

Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning. Haar favoriete gerecht is een portobello burger met zoete aardappelfrietjes, geïnspireerd op het gelijknamige gerecht van Ellis Gourmet Burger. Tijdens haar studententijd ging Lise vaak in de Gentse vestiging een portobello burger met geitenkaas smullen. Om die traditie in ere te houden besloot ze om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Lise is verzot op paddestoelen en de portobello is volgens haar een mooie vleesvervanger. “Mijn vriend is een échte vleeseter en zelfs hem wist ik helemaal te overtuigen met deze burger”, aldus Lise. Bereiding Saus

5 stappen

1 / 5

Doe alle ingrediënten behalve de olie en peterselie in een hoge maatbeker.

2 / 5

Neem een staafmixer en mix alles fijn.

3 / 5

Voeg nu de olie toe terwijl je verder mixt. Voeg toe tot het gaat binden.

4 / 5

Voeg de peterselie toe in kleine bosjes.

5 / 5

Mix het geheel fijn tot je een mooi groen sausje bekomt alsof het een tartaarsaus lijkt.

BEREIDING PORTOBELLO burger met zoete aardappelfrietjes

12 stappen

1 / 12

Verwarm de oven voor op 200°C.

2 / 12

Verwijder de zaadjes van de puntpaprika en snij in grote stukken.

3 / 12

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 10 min bakken in de oven (tot de zijkantjes bruin kleuren).

4 / 12

Was de schil van de aardappelen. Snij frietjes van de aardappelen. Laat de schil er aan.

5 / 12

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Laat 10 min bakken in de hete oven.

6 / 12

Vul ondertussen de portobello’s op met Chavrouxkaas.

7 / 12

Leg hierop enkele stukjes geroosterde puntpaprika.

8 / 12

Neem na 10 min de zoete aardappelfrietjes uit de oven. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout.

9 / 12

Plaats deze terug in de oven (200°C).

10 / 12

Plaats in een ovenschotel de 2 opgevulde portobello’s onder de bakplaat met frietjes. Laat alles 15 min bakken.

11 / 12

Als je voorgebakken hamburgerbroodjes koopt dan moeten ook deze nog enkele minuten gebakken worden (zie instructies op de verpakking). De broodjes die ik kocht moeten 2 min gebakken worden in een oven van 200°C. Ik plaatste de laatste 2 min van de gaartijd van de frietjes en portobello’s, mijn broodjes ook in de oven. Zo was alles op het zelfde moment klaar.

12 / 12

Snij de gebakken broodjes overlangs door en leg er de opgevulde portobello met geitenkaas en geroosterde puntpaprika in. Eventueel kan je hier ook wat van het sausje op smeren. Het sausje is heerlijk met de gebakken zoete aardappel frietjes.

Laat het smaken.

Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning.

Haar favoriete gerecht is een portobello burger met zoete aardappelfrietjes, geïnspireerd op het gelijknamige gerecht van Ellis Gourmet Burger. Tijdens haar studententijd ging Lise vaak in de Gentse vestiging een portobello burger met geitenkaas smullen. Om die traditie in ere te houden besloot ze om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Lise is verzot op paddestoelen en de portobello is volgens haar een mooie vleesvervanger. “Mijn vriend is een échte vleeseter en zelfs hem wist ik helemaal te overtuigen met deze burger”, aldus Lise.

Bereiding Saus

  1. Doe alle ingrediënten behalve de olie en peterselie in een hoge maatbeker.
  2. Neem een staafmixer en mix alles fijn.
  3. Voeg nu de olie toe terwijl je verder mixt. Voeg toe tot het gaat binden.
  4. Voeg de peterselie toe in kleine bosjes.
  5. Mix het geheel fijn tot je een mooi groen sausje bekomt alsof het een tartaarsaus lijkt.

BEREIDING PORTOBELLO burger met zoete aardappelfrietjes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de zaadjes van de puntpaprika en snij in grote stukken.
  3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 10 min bakken in de oven (tot de zijkantjes bruin kleuren).
  4. Was de schil van de aardappelen. Snij frietjes van de aardappelen. Laat de schil er aan.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Laat 10 min bakken in de hete oven.
  6. Vul ondertussen de portobello’s op met Chavrouxkaas.
  7. Leg hierop enkele stukjes geroosterde puntpaprika.
  8. Neem na 10 min de zoete aardappelfrietjes uit de oven. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout.
  9. Plaats deze terug in de oven (200°C).
  10. Plaats in een ovenschotel de 2 opgevulde portobello’s onder de bakplaat met frietjes. Laat alles 15 min bakken.
  11. Als je voorgebakken hamburgerbroodjes koopt dan moeten ook deze nog enkele minuten gebakken worden (zie instructies op de verpakking). De broodjes die ik kocht moeten 2 min gebakken worden in een oven van 200°C. Ik plaatste de laatste 2 min van de gaartijd van de frietjes en portobello’s, mijn broodjes ook in de oven. Zo was alles op het zelfde moment klaar.
  12. Snij de gebakken broodjes overlangs door en leg er de opgevulde portobello met geitenkaas en geroosterde puntpaprika in. Eventueel kan je hier ook wat van het sausje op smeren. Het sausje is heerlijk met de gebakken zoete aardappel frietjes.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer