Toptips voor deze nazomer
Nieuws

Toptips voor deze nazomer

Super nieuws! Het wordt nog heel even hoogzomer. Een ganse week gaan we nog lekker kunnen genieten van zalige temperaturen en massa’s zon. Profiteer er nog maar van met volle teugen, want nadien gaan we richting oktober. De dagen gaan dan korten, en voor je het weet zitten we weer midden in de herfst. Ga dus lekker veel buiten, doe terrasjes, ga lekker sporten.

En ook wat eten betreft is dit de week om nog eens lekkere lichte gerechten te maken. Ik heb voor jullie een weekmenu vol zon gemaakt. Geniet met volle teugen.

MAANDAG

LAUWE PASTASALADE MET PESTO, TOMATEN EN PROSCIUTTO
Recept

Lauwe pastasalade met pesto, tomaten en prosciutto

In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten … Lees meer

DINSDAG

TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE
Recept

Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag. Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten … Lees meer

WOENSDAG

Een zomers slaatje met linzen, puntpaprika en feta
Recept

Een zomers slaatje met linzen, puntpaprika en feta

Intussen is voor mij de vakantie volop losgebarsten in het werkelijk zonovergoten Barcelona. Ik wandel minstens 25 kilometer per dag, en probeer natuurlijk ook lekker, en als het even kan ook een beetje gezond te eten. In principe probeer ik elke dag een lichte lunch te bereiden en ga ik dan ‘s avonds heerlijk op restaurant … Lees meer

DONDERDAG

ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen … Lees meer

VRIJDAG

LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ
Recept

Lekker zomers: vispapillot op de bbq

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer