Here we go again: mijn lekker licht weekmenu!
Nieuws

Here we go again: mijn lekker licht weekmenu!

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu. Ik krijg zoveel reacties op deze weekmenu’s dat ik er een vaste traditie van heb gemaakt. Het inspireert blijkbaar veel mensen om weer eens zelf achter de kookpotten te gaan staan, en te koken voor het gezin. De laatste week voor de herfstvakantie heb ik voor jullie deze ideetjes in petto. De meeste receptjes zijn licht en gezond, maar er mag ook wel weer eens een boerser herfst-gerechtje tussen zitten. Het wordt trouwens vanaf dinsdag mooi weer, dus ik wens je veel wandelgenot toe ook!

Maandag

AZIATISCHE KIPPENBALLETJES MET COURGETTE EN BABYMAÏS
Recept

Aziatische kippenballetjes met courgette en babymaÏs

Balletjes zijn altijd lekker. Toch? In tomatensaus met frietjes bij: heerlijk. Kinderen zijn er ook dol op. Deze keer heb ik echter een Aziatische variant op onze traditionele Belgische balletjes gemaakt. Met pittig gekruid kippengehakt, courgette en babymaïsjes erbij, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op satésaus die je in een potje koopt, afgewerkt met sojaroom met kokossmaak … Lees meer

dinsdag

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
Recept

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten … Lees meer

woensdag

Orecchiette met tonijn en kappertjes
Recept

Orecchiette met tonijn en kappertjes

Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.  Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus … Lees meer

Donderdag

https://wouldbechef.be/recept/gehaktbroodje-met-wortelstoemp/

Vrijdag

Noedels met rundsplakjes en cashewnoten
Recept

Noedels met rundsplakjes en cashewnoten

Noedels (genoemd naar het Duitse Nudel, wat pasta betekent) zijn eetwaren die gemaakt worden van ongerezen deeg en gekookt worden in water. In veel Aziatische landen eten mensen het dagelijks omdat het gewoon erg voedzaam en lekker is. Maar ook in Italië is het natuurlijk basisvoedsel, al noemen ze het daar natuurlijk pasta … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer