De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme
Nieuws

De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme

Het is vandaag wereldwijd de dag van de chocolade mousse. Voor veel zoetebekken een absolute feestdag. Het is en blijft nog altijd één van de populairste desserts in Vlaanderen. Maar daarom niet altijd erg makkelijk om te maken. Vaak is “chocomousse” te lopend, soms ook te zwaar of te stevig.

Vanochtend om halfzeven belden we in onze ochtendshow op Joe naar aanleiding van deze zoete feestdag reeds met Roger van Damme. Anke geeft onze luisteraars in principe elke dag een fijne huis- tuin- en keukentip, maar vandaag mocht Roger even opdraven. Als je zo vroeg nog niet wakker was, dan deel ik zijn tips voor lekkere chocolade mousse even via de blog.

GOUDEN TIPS VOOR GOEDE CHOCOLADE MOUSSE

  • Werk met opgeklopt eiwit, dan kun je de chocolade mousse niet zo erg lang bewaren, maar het is wel de beste manier om een goed stevige mousse te krijgen.
  • Anke heeft het liefst melkchocolade, maar dat vindt Roger maar niks. Volgens hem werk je het beste met donkere chocolade, die is wat bitterder en heeft een zuurtje, mooi voor een evenwichtige in de smaak is dat. De Madagascar van 72 procent is de favoriet van Roger.
  • Voeg het suiker niet in één keer toe, doe dat minstens in 3 keren.
  • Laat sowieso enkele uurtjes opstijven in de koelkast voor het serveren.

Ik kan je trouwens ook dit zalige recept aanbevelen. Het is van Myriam, beter bekend als Hap En Tap. Een geweldige madam en een hele goede hobbykok, en zeker in zoete gerechten is ze de topper!

Chocolade mousse met speculoos slagroom
Recept

Chocolade mousse met speculoos slagroom

Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer