Afvallen? En toch lekker eten? Ontdek mijn gerechten voor WW!
Nieuws

Afvallen? En toch lekker eten? Ontdek mijn gerechten voor WW!

Iedereen wil graag op gewicht blijven, of wat afvallen. Enkele maanden geleden had ik goed nieuws. Ik mocht immers aankondigen dat ik het hele jaar op Would Be Chef en via mijn sociale media elke maand een nieuw recept ga aanbieden dat helemaal past in de filosofie van WW.

WW, het nieuwe Weight Watchers, werkte al samen met internationale sterren als Oprah Winfrey, Kate Hudson en Robbie Williams, dus ik voelde me dan ook heel erg vereerd toen de mensen van WW mij een tijdje geleden contacteerden om samen eens na te denken over creatieve, lekkere, maar ook gezonde en evenwichtige recepten waarmee we de vele trouwe fans van WW en van Would Be Chef inspiratie voor elke dag zouden kunnen geven.

Ik ben ongelooflijk enthousiast om met WW aan de slag te mogen gaan, omdat ik mij helemaal kan vinden in hun missie om gezondheid en wellness toegankelijker te maken voor iedereen, door een programma aan te bieden dat makkelijk vol te houden is in het dagelijkse leven. WW gelooft net als ik in het vinden van de juiste balans: lekker eten, voldoende bewegen en meer tijd voor jezelf nemen.

Bij mij is de switch er overigens gekomen toen ik voor mijn ochtendshow met Kürt Rogiers ooit de Sint-Romboutstoren in Mechelen op moest rennen. Toen besefte ik plots dat mijn overgewicht mij echt parten speelde. Eerlijk: ik overleefde het nauwelijks. Mijn conditie was afschuwelijk en ik speelde echt met mijn gezondheid. Ik wilde gezonder gaan leven en ik maakte toen de klik. Door te wandelen en gezond te eten woog ik bijna 40 kilo minder in negen maanden.

Bij WW worden mensen op een gezonde manier gestimuleerd om de motivatie om anders te gaan leven bij zichzelf te vinden en er vervolgens een nieuwe levensstijl op te enten. Mijn ‘#MyWhy’ is duidelijk: ik ben een immense levensgenieter, die houdt van lekker eten, thuis en op restaurant, en dus af en toe ook wel eens zondigen wil, maar in de eerste plaats wil ik echt gezond in mijn vel zitten. Wandelen doe ik zoveel mogelijk. En als ik kook, dan probeer ik dat gezond te doen. Maar wel lekker. En met een geestige twist. Want ik wil nog heel lang van het goede leven kunnen genieten.

Intussen heb ik volgende recepten al mogen aanbieden, veel plezier ermee en smakelijk eten!

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Steam de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD
Recept

Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht. En ik krijg ook ontzettend veel lieve berichten, dankwoordjes en nieuwe ideetjes doorgestuurd … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer