Afvallen? En toch lekker eten? Ontdek mijn gerechten voor WW!
Nieuws

Afvallen? En toch lekker eten? Ontdek mijn gerechten voor WW!

Iedereen wil graag op gewicht blijven, of wat afvallen. Enkele maanden geleden had ik goed nieuws. Ik mocht immers aankondigen dat ik het hele jaar op Would Be Chef en via mijn sociale media elke maand een nieuw recept ga aanbieden dat helemaal past in de filosofie van WW.

WW, het nieuwe Weight Watchers, werkte al samen met internationale sterren als Oprah Winfrey, Kate Hudson en Robbie Williams, dus ik voelde me dan ook heel erg vereerd toen de mensen van WW mij een tijdje geleden contacteerden om samen eens na te denken over creatieve, lekkere, maar ook gezonde en evenwichtige recepten waarmee we de vele trouwe fans van WW en van Would Be Chef inspiratie voor elke dag zouden kunnen geven.

Ik ben ongelooflijk enthousiast om met WW aan de slag te mogen gaan, omdat ik mij helemaal kan vinden in hun missie om gezondheid en wellness toegankelijker te maken voor iedereen, door een programma aan te bieden dat makkelijk vol te houden is in het dagelijkse leven. WW gelooft net als ik in het vinden van de juiste balans: lekker eten, voldoende bewegen en meer tijd voor jezelf nemen.

Bij mij is de switch er overigens gekomen toen ik voor mijn ochtendshow met Kürt Rogiers ooit de Sint-Romboutstoren in Mechelen op moest rennen. Toen besefte ik plots dat mijn overgewicht mij echt parten speelde. Eerlijk: ik overleefde het nauwelijks. Mijn conditie was afschuwelijk en ik speelde echt met mijn gezondheid. Ik wilde gezonder gaan leven en ik maakte toen de klik. Door te wandelen en gezond te eten woog ik bijna 40 kilo minder in negen maanden.

Bij WW worden mensen op een gezonde manier gestimuleerd om de motivatie om anders te gaan leven bij zichzelf te vinden en er vervolgens een nieuwe levensstijl op te enten. Mijn ‘#MyWhy’ is duidelijk: ik ben een immense levensgenieter, die houdt van lekker eten, thuis en op restaurant, en dus af en toe ook wel eens zondigen wil, maar in de eerste plaats wil ik echt gezond in mijn vel zitten. Wandelen doe ik zoveel mogelijk. En als ik kook, dan probeer ik dat gezond te doen. Maar wel lekker. En met een geestige twist. Want ik wil nog heel lang van het goede leven kunnen genieten.

Intussen heb ik volgende recepten al mogen aanbieden, veel plezier ermee en smakelijk eten!

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer