Afvallen? En toch lekker eten? Ontdek mijn gerechten voor WW!
Nieuws

Afvallen? En toch lekker eten? Ontdek mijn gerechten voor WW!

Iedereen wil graag op gewicht blijven, of wat afvallen. Enkele maanden geleden had ik goed nieuws. Ik mocht immers aankondigen dat ik het hele jaar op Would Be Chef en via mijn sociale media elke maand een nieuw recept ga aanbieden dat helemaal past in de filosofie van WW.

WW, het nieuwe Weight Watchers, werkte al samen met internationale sterren als Oprah Winfrey, Kate Hudson en Robbie Williams, dus ik voelde me dan ook heel erg vereerd toen de mensen van WW mij een tijdje geleden contacteerden om samen eens na te denken over creatieve, lekkere, maar ook gezonde en evenwichtige recepten waarmee we de vele trouwe fans van WW en van Would Be Chef inspiratie voor elke dag zouden kunnen geven.

Ik ben ongelooflijk enthousiast om met WW aan de slag te mogen gaan, omdat ik mij helemaal kan vinden in hun missie om gezondheid en wellness toegankelijker te maken voor iedereen, door een programma aan te bieden dat makkelijk vol te houden is in het dagelijkse leven. WW gelooft net als ik in het vinden van de juiste balans: lekker eten, voldoende bewegen en meer tijd voor jezelf nemen.

Bij mij is de switch er overigens gekomen toen ik voor mijn ochtendshow met Kürt Rogiers ooit de Sint-Romboutstoren in Mechelen op moest rennen. Toen besefte ik plots dat mijn overgewicht mij echt parten speelde. Eerlijk: ik overleefde het nauwelijks. Mijn conditie was afschuwelijk en ik speelde echt met mijn gezondheid. Ik wilde gezonder gaan leven en ik maakte toen de klik. Door te wandelen en gezond te eten woog ik bijna 40 kilo minder in negen maanden.

Bij WW worden mensen op een gezonde manier gestimuleerd om de motivatie om anders te gaan leven bij zichzelf te vinden en er vervolgens een nieuwe levensstijl op te enten. Mijn ‘#MyWhy’ is duidelijk: ik ben een immense levensgenieter, die houdt van lekker eten, thuis en op restaurant, en dus af en toe ook wel eens zondigen wil, maar in de eerste plaats wil ik echt gezond in mijn vel zitten. Wandelen doe ik zoveel mogelijk. En als ik kook, dan probeer ik dat gezond te doen. Maar wel lekker. En met een geestige twist. Want ik wil nog heel lang van het goede leven kunnen genieten.

Intussen heb ik volgende recepten al mogen aanbieden, veel plezier ermee en smakelijk eten!

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Gerelateerde nieuwsberichten

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer