Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Nieuws

Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Het was juli 2019. We waren, zoals elke zomer, op vakantie in Barcelona. Maar we beslisten om eens een auto te huren en een tripje te maken naar Frankrijk. We wilden nog eens gaan eten bij Maison Pic in Valence, we wilden Likoké ontdekken van Piet en Cyriel Huysentruyt. En we wilden een extra tussenstop in de Provence in een mooi hotel met uitmuntend restaurant. Onze keuze viel op l’Oustau de Baumanière, een legendarisch twee sterrenrestaurant in les Baux de Provence.

We beleefden een ronduit fan-tas-tische avond op het prachtige terras in het midden van les Alpilles. Ik schreef de volgende dag op deze blog: “We aten verfijnd, hedendaags klassiek. In de Provence, in zo’n stijlvolle setting komen de smaken van deze prachtige streek echt tot hun recht. Ze maken er bij l’Oustau de Baumanière dan ook een erezaak van om te werken met locale producten van authentieke plaatselijke leveranciers. En dat proef je.” Ik was echt zeer onder de indruk van de gerechten van chef Glenn Viel die sinds een goede vijf jaar de scepter zwaait in deze Franse tempel van de gastronomie.

Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Het restaurant had al eens lange tijd drie sterren, van 1954 tot 1990 maar verloor er toen eentje. Maar ik ben totaal niet verrast dat ze er nu weer één bij krijgen en toetreden tot het clubje van de aller allerbeste restaurants van de hele wereld. Ik ga er zeker graag terug! Het volledige verslag van ons etentje in l’Oustau de Baumanière en alle foto’s en contactgegevens kun je bekijken via onderstaande link.

Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader
Restaurant

Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader

Een kleine maand geleden zat oud-president Barack Obama hier nog te lunchen met z’n vrouw Michelle en hun twee dochters, en gisterenavond was het onze beurt. We gingen dineren op het prachtige terras van Oustau de Baumanière, een legendarisch twee sterrenrestaurant in les Baux de Provence. Op de eigen website noemen ze zichzelf … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer