Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Het was juli 2019. We waren, zoals elke zomer, op vakantie in Barcelona. Maar we beslisten om eens een auto te huren en een tripje te maken naar Frankrijk. We wilden nog eens gaan eten bij Maison Pic in Valence, we wilden Likoké ontdekken van Piet en Cyriel Huysentruyt. En we wilden een extra tussenstop in de Provence in een mooi hotel met uitmuntend restaurant. Onze keuze viel op l’Oustau de Baumanière, een legendarisch twee sterrenrestaurant in les Baux de Provence.

We beleefden een ronduit fan-tas-tische avond op het prachtige terras in het midden van les Alpilles. Ik schreef de volgende dag op deze blog: “We aten verfijnd, hedendaags klassiek. In de Provence, in zo’n stijlvolle setting komen de smaken van deze prachtige streek echt tot hun recht. Ze maken er bij l’Oustau de Baumanière dan ook een erezaak van om te werken met locale producten van authentieke plaatselijke leveranciers. En dat proef je.” Ik was echt zeer onder de indruk van de gerechten van chef Glenn Viel die sinds een goede vijf jaar de scepter zwaait in deze Franse tempel van de gastronomie.

Het restaurant had al eens lange tijd drie sterren, van 1954 tot 1990 maar verloor er toen eentje. Maar ik ben totaal niet verrast dat ze er nu weer één bij krijgen en toetreden tot het clubje van de aller allerbeste restaurants van de hele wereld. Ik ga er zeker graag terug! Het volledige verslag van ons etentje in l’Oustau de Baumanière en alle foto’s en contactgegevens kun je bekijken via onderstaande link.