Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Nieuws

Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Het was juli 2019. We waren, zoals elke zomer, op vakantie in Barcelona. Maar we beslisten om eens een auto te huren en een tripje te maken naar Frankrijk. We wilden nog eens gaan eten bij Maison Pic in Valence, we wilden Likoké ontdekken van Piet en Cyriel Huysentruyt. En we wilden een extra tussenstop in de Provence in een mooi hotel met uitmuntend restaurant. Onze keuze viel op l’Oustau de Baumanière, een legendarisch twee sterrenrestaurant in les Baux de Provence.

We beleefden een ronduit fan-tas-tische avond op het prachtige terras in het midden van les Alpilles. Ik schreef de volgende dag op deze blog: “We aten verfijnd, hedendaags klassiek. In de Provence, in zo’n stijlvolle setting komen de smaken van deze prachtige streek echt tot hun recht. Ze maken er bij l’Oustau de Baumanière dan ook een erezaak van om te werken met locale producten van authentieke plaatselijke leveranciers. En dat proef je.” Ik was echt zeer onder de indruk van de gerechten van chef Glenn Viel die sinds een goede vijf jaar de scepter zwaait in deze Franse tempel van de gastronomie.

Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster
Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Het restaurant had al eens lange tijd drie sterren, van 1954 tot 1990 maar verloor er toen eentje. Maar ik ben totaal niet verrast dat ze er nu weer één bij krijgen en toetreden tot het clubje van de aller allerbeste restaurants van de hele wereld. Ik ga er zeker graag terug! Het volledige verslag van ons etentje in l’Oustau de Baumanière en alle foto’s en contactgegevens kun je bekijken via onderstaande link.

Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader
Restaurant

Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader

Een kleine maand geleden zat oud-president Barack Obama hier nog te lunchen met z’n vrouw Michelle en hun twee dochters, en gisterenavond was het onze beurt. We gingen dineren op het prachtige terras van Oustau de Baumanière, een legendarisch twee sterrenrestaurant in les Baux de Provence. Op de eigen website noemen ze zichzelf … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer