www.truffel.be
Nieuws

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken. Ik bestel mijn truffels altijd online bij www.truffel.be een perfecte online webshop voor culinaire liefhebbers, met een perfecte service en mooie producten. Je kunt er niet enkel truffels vinden, maar ook heerlijke truffeltapenade, olijfolie, azijnen, saffraan en andere delicatessen. Ook goede tips over hoe je met truffel aan de slag kunt, en welke truffels in welk seizoen het beste zijn.

Zelf vind ik het heerlijk om truffel bij een pasta te serveren. Verse pasta die heel kort moet koken. Ik smelt dan wat goede boter, doe daar Parmezaanse kaas bij, en wat kookvocht van de pasta, met wat vers gemalen peper. Ik serveer de pasta in de borden en schaaf er dan de heerlijke truffel over. Lekkerder pasta bestaat er nauwelijks. Maar ik heb nog enkele andere recepten met truffel, die je zeker eens moet uitproberen!

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Recept

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil … Lees meer

Kalfsvlees met witte truffel
Recept

Kalfsvlees met witte truffel

Wanneer het eens echt decadent lekker mag zijn, dan is witte truffel natuurlijk het ultieme goud. Het is de lekkerste truffel die er is, vol smaak, geur en aroma. Maar het is ook de meest zeldzame en de duurste onder de truffels. Doordat de horeca nu dicht is, kun je er als particulier dit seizoen wel net iets makkelijker aanraken … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie
Recept

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit. Serveer er misschien nog een fris slaatje bij met wat verse kruiden en een lichtzure dressing op basis van een spannende azijn en wat goede olijfolie en je hebt een heerlijke maaltijd … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer