Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken. Ik bestel mijn truffels altijd online bij www.truffel.be een perfecte online webshop voor culinaire liefhebbers, met een perfecte service en mooie producten. Je kunt er niet enkel truffels vinden, maar ook heerlijke truffeltapenade, olijfolie, azijnen, saffraan en andere delicatessen. Ook goede tips over hoe je met truffel aan de slag kunt, en welke truffels in welk seizoen het beste zijn.
Zelf vind ik het heerlijk om truffel bij een pasta te serveren. Verse pasta die heel kort moet koken. Ik smelt dan wat goede boter, doe daar Parmezaanse kaas bij, en wat kookvocht van de pasta, met wat vers gemalen peper. Ik serveer de pasta in de borden en schaaf er dan de heerlijke truffel over. Lekkerder pasta bestaat er nauwelijks. Maar ik heb nog enkele andere recepten met truffel, die je zeker eens moet uitproberen!
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil … Lees meer
Recept
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Wanneer het eens echt decadent lekker mag zijn, dan is witte truffel natuurlijk het ultieme goud. Het is de lekkerste truffel die er is, vol smaak, geur en aroma. Maar het is ook de meest zeldzame en de duurste onder de truffels. Doordat de horeca nu dicht is, kun je er als particulier dit seizoen wel net iets makkelijker aanraken … Lees meer
Recept
Kalfsvlees met witte truffel
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit. Serveer er misschien nog een fris slaatje bij met wat verse kruiden en een lichtzure dressing op basis van een spannende azijn en wat goede olijfolie en je hebt een heerlijke maaltijd … Lees meer
Recept
Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer