Chocolate cake, chocoladetaart, iedereen houdt er van. Het ene recept is al makkelijker dan het andere, en het ene is ook al lekkerder dan het andere. Eén ding is zeker: de recepten op Would Be Chef zijn sowieso lekker. Het is aan jou om te beslissen welk recept je kiest, een eerder makkelijk, of een net complexer recept. In elk geval: jij en je familie gaan ontzettend smullen!
Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch!
Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders … Lees meer
Recept
Oma & opa’s chocoladetaart
Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord creëren … Lees meer
Recept
Chocolate Cream Pie
Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven.
Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer
Recept
Maite’s mystery cake
https://wouldbechef.be/recept/bananengebak-met-hazelnoot-chocolade/
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer