Chocolate Cream Pie

Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord creëren. Bij Would Be Chef zetten we wekelijks een Would Be Chef Guest in de picture. Deze week is het de beurt aan János Coulembier.

János is 14 jaar en heeft autisme. De jonge chefkok startte daarom als healthy kok met een Facebookpagina en deelt al zijn tips, trics & gerechtjes via zijn Samenwerken met János aan een goede eetgewoonte foodblog. Via zijn gerechten wil hij vooral bewijzen dat een beperking geen beperking in de keuken hoeft te zijn. Naast zijn autisme kan hij namelijk geen suikers en gluten verdragen. Daarom deelt hij met plezier deze chocolate cream pie, een gezonde maar héérlijke taart.

Ontdek nog meer van János’ creaties via Instagram.

Bereiding BODEM

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Vet een springvorm in van 20 cm en zet opzij.
 3. Voor de airfryer (János gebruikt een xxl-formaat) moet je alleen de vorm invetten met eventueel een bakpapiertje op de bodem.
 4. Mix de havervlokken en amandelmeel in een blender of thermomix. Voeg de cacaopoeder, kokosolie en honing toe tot het mengsel op nat zand lijkt.
 5. Druk het mengsel stevig aan in de bodem en zijkanten van de voorbereide taartvorm. Bak gedurende 15-20 minuten. Breng over naar een rooster en laat het afkoelen.
 6. Gebruik je een airfryer dan bak je gedurende 12 minuten op 180°C. 

Bereiding vulling

 1. Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast en draai het voorzichtig om zonder te schudden. Open het en doe de waterige vloeistof weg.
 2. Schep de stevige kokoscrème in een mixer en voeg de rijstwhip toe.
 3. Klop de room tot hij mooi romig is.
 4. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en meng vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig onder de room en voeg de honing toe.
 5. Giet het mengsel in de taart en laat een paar uur opstijven in de koelkast (een nachtje is nog beter).
 6. Werk af met fruit naar keuze

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!