Chocolate Cream Pie
Recept

Chocolate Cream Pie

Dit heb je nodig 4 à 6 personen

Ingrediënten BODEM
  • 120 gr gemalen havermoutvlokken (glutenvrij of naar keuze)
  • 70 gr amandelmeel
  • 3 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 eetlepels honing
Ingrediënten VULLING
  • 1 blikje kokosnootslagroom (‘s nachts gekoeld – tip: als je geen blik kokosnootslagroom kan vinden, neem dan best kokosroom of -melk en laat een dag in de ijskast staan, de room komt automatisch naar boven en kan je er makkelijk afscheppen)
  • 1 blikje rice whip aka rijstslagroom (als je het niet kan vinden mag je gewoon kokosroom gebruiken)
  • 100 gr pure chocolade gesmolten
  • 2 eetlepels honing (of voor een veganistische variant gebruik je ahorn siroop)
Ingrediënten TOPPING
rood fruit of fruit naar keuze
Chocolate Cream Pie

Bereiding BODEM

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 180°C.

2 / 6

Vet een springvorm in van 20 cm en zet opzij.

3 / 6

Voor de airfryer (János gebruikt een xxl-formaat) moet je alleen de vorm invetten met eventueel een bakpapiertje op de bodem.

4 / 6

Mix de havervlokken en amandelmeel in een blender of thermomix. Voeg de cacaopoeder, kokosolie en honing toe tot het mengsel op nat zand lijkt.

5 / 6

Druk het mengsel stevig aan in de bodem en zijkanten van de voorbereide taartvorm. Bak gedurende 15-20 minuten. Breng over naar een rooster en laat het afkoelen.

6 / 6

Gebruik je een airfryer dan bak je gedurende 12 minuten op 180°C. 

Bereiding vulling

6 stappen

1 / 6

Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast en draai het voorzichtig om zonder te schudden. Open het en doe de waterige vloeistof weg.

2 / 6

Schep de stevige kokoscrème in een mixer en voeg de rijstwhip toe.

3 / 6

Klop de room tot hij mooi romig is.

4 / 6

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en meng vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig onder de room en voeg de honing toe.

5 / 6

Giet het mengsel in de taart en laat een paar uur opstijven in de koelkast (een nachtje is nog beter).

6 / 6

Werk af met fruit naar keuze

Laat het smaken.

Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord creëren. Bij Would Be Chef zetten we wekelijks een Would Be Chef Guest in de picture. Deze week is het de beurt aan János Coulembier.

Chocolate Cream Pie

János is 14 jaar en heeft autisme. De jonge chefkok startte daarom als healthy kok met een Facebookpagina en deelt al zijn tips, trics & gerechtjes via zijn Samenwerken met János aan een goede eetgewoonte foodblog. Via zijn gerechten wil hij vooral bewijzen dat een beperking geen beperking in de keuken hoeft te zijn. Naast zijn autisme kan hij namelijk geen suikers en gluten verdragen. Daarom deelt hij met plezier deze chocolate cream pie, een gezonde maar héérlijke taart.

Ontdek nog meer van János’ creaties via Instagram.

Bereiding BODEM

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een springvorm in van 20 cm en zet opzij.
  3. Voor de airfryer (János gebruikt een xxl-formaat) moet je alleen de vorm invetten met eventueel een bakpapiertje op de bodem.
  4. Mix de havervlokken en amandelmeel in een blender of thermomix. Voeg de cacaopoeder, kokosolie en honing toe tot het mengsel op nat zand lijkt.
  5. Druk het mengsel stevig aan in de bodem en zijkanten van de voorbereide taartvorm. Bak gedurende 15-20 minuten. Breng over naar een rooster en laat het afkoelen.
  6. Gebruik je een airfryer dan bak je gedurende 12 minuten op 180°C. 

Bereiding vulling

  1. Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast en draai het voorzichtig om zonder te schudden. Open het en doe de waterige vloeistof weg.
  2. Schep de stevige kokoscrème in een mixer en voeg de rijstwhip toe.
  3. Klop de room tot hij mooi romig is.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en meng vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig onder de room en voeg de honing toe.
  5. Giet het mengsel in de taart en laat een paar uur opstijven in de koelkast (een nachtje is nog beter).
  6. Werk af met fruit naar keuze

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer