Oma & opa’s chocoladetaart
Recept

Oma & opa’s chocoladetaart

Dit heb je nodig 4 personen

  • 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 7 eieren
  • 250 gr bloemsuiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr melkchocolade
  • 2 pakken boudoirkoekjes
  • 1 reepje witte chocolade
Oma & opa’s chocoladetaart

Bereiding

16 stappen

1 / 16

Scheid de eieren.

2 / 16

Klop het eiwit tot stijve pieken.

3 / 16

Klop de boter luchtig in de keukenrobot.

4 / 16

Meng de eigelen en de bloemsuiker onder de boter.

5 / 16

Klop tot een luchtige, homogene massa.

6 / 16

Smelt de chocolade en meng deze onder het beslag.

7 / 16

Spatel nu in drie delen het eiwit onder het mengsel.

8 / 16

Neem een springvorm.

9 / 16

Vul een bakje met een bodempje water.

10 / 16

Snijd een centimeter van elk boudoir koekje af.

11 / 16

Doop nu de onderkant in het water en zet het rechtop in de springvorm.

12 / 16

Herhaal tot de vorm rondom volledig vol staat.

13 / 16

Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem.

14 / 16

Stort nu het chocolademengsel in de vorm.

15 / 16

Plaats de taart een nachtje in de koelkast.

16 / 16

Werk de chocoladetaart af met geschaafde witte chocolade.

Laat het smaken.

Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch!

Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders. Zij maken deze ‘charlotte met een vulling van stevige chocolademousse‘ voor werkelijk elke feestelijke gelegenheid. Dus Stephanie heeft het in haar leven al redelijk veel voorgeschoteld gekregen en telkens geniet ze er van met evenveel liefde. Een feestje is voor haar dus pas geslaagd als ze een stukje (of twee to be honest) van deze heerlijke taart kan eten.

Trouwens omdat de vulling best wel wat tijd nodig heeft om op te stijven, maak je deze taart best een dagje op voorhand. Wil je je nog meer laten inspireren door de kookkunsten van Stephanie? Check dan zeker haar blog Kokken op hakken. Stephanie is 27 jaar en woont in Antwerpen. Ze werkt full time voor njam! waar ze verantwoordelijk is voor de website en de social mediakanalen. Comfort food is hetgeen ze met haar eigen blog sharen wil. Hoe de ideale zondag er voor mij uit ziet? Een lekker gerechtje koken, er mooie foto’s van nemen en daarna vrienden uitnodigen om te komen eten!

https://www.instagram.com/p/Bi4tb8cAcCW/?utm_source=ig_web_copy_link

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Scheid de eieren.
  2. Klop het eiwit tot stijve pieken.
  3. Klop de boter luchtig in de keukenrobot.
  4. Meng de eigelen en de bloemsuiker onder de boter.
  5. Klop tot een luchtige, homogene massa.
  6. Smelt de chocolade en meng deze onder het beslag.
  7. Spatel nu in drie delen het eiwit onder het mengsel.
  8. Neem een springvorm.
  9. Vul een bakje met een bodempje water.
  10. Snijd een centimeter van elk boudoir koekje af.
  11. Doop nu de onderkant in het water en zet het rechtop in de springvorm.
  12. Herhaal tot de vorm rondom volledig vol staat.
  13. Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem.
  14. Stort nu het chocolademengsel in de vorm.
  15. Plaats de taart een nachtje in de koelkast.
  16. Werk de chocoladetaart af met geschaafde witte chocolade.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer