Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch!
Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders. Zij maken deze ‘charlotte met een vulling van stevige chocolademousse‘ voor werkelijk elke feestelijke gelegenheid. Dus Stephanie heeft het in haar leven al redelijk veel voorgeschoteld gekregen en telkens geniet ze er van met evenveel liefde. Een feestje is voor haar dus pas geslaagd als ze een stukje (of twee to be honest) van deze heerlijke taart kan eten.
Trouwens omdat de vulling best wel wat tijd nodig heeft om op te stijven, maak je deze taart best een dagje op voorhand. Wil je je nog meer laten inspireren door de kookkunsten van Stephanie? Check dan zeker haar blog Kokken op hakken. Stephanie is 27 jaar en woont in Antwerpen. Ze werkt full time voor njam! waar ze verantwoordelijk is voor de website en de social mediakanalen. Comfort food is hetgeen ze met haar eigen blog sharen wil. Hoe de ideale zondag er voor mij uit ziet? Een lekker gerechtje koken, er mooie foto’s van nemen en daarna vrienden uitnodigen om te komen eten!
https://www.instagram.com/p/Bi4tb8cAcCW/?utm_source=ig_web_copy_link
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer
Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer
Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer