Oma & opa’s chocoladetaart

Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch!

Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders. Zij maken deze ‘charlotte met een vulling van stevige chocolademousse‘ voor werkelijk elke feestelijke gelegenheid. Dus Stephanie heeft het in haar leven al redelijk veel voorgeschoteld gekregen en telkens geniet ze er van met evenveel liefde. Een feestje is voor haar dus pas geslaagd als ze een stukje (of twee to be honest) van deze heerlijke taart kan eten.

Trouwens omdat de vulling best wel wat tijd nodig heeft om op te stijven, maak je deze taart best een dagje op voorhand. Wil je je nog meer laten inspireren door de kookkunsten van Stephanie? Check dan zeker haar blog Kokken op hakken. Stephanie is 27 jaar en woont in Antwerpen. Ze werkt full time voor njam! waar ze verantwoordelijk is voor de website en de social mediakanalen. Comfort food is hetgeen ze met haar eigen blog sharen wil. Hoe de ideale zondag er voor mij uit ziet? Een lekker gerechtje koken, er mooie foto’s van nemen en daarna vrienden uitnodigen om te komen eten!

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

 1. Scheid de eieren.
 2. Klop het eiwit tot stijve pieken.
 3. Klop de boter luchtig in de keukenrobot.
 4. Meng de eigelen en de bloemsuiker onder de boter.
 5. Klop tot een luchtige, homogene massa.
 6. Smelt de chocolade en meng deze onder het beslag.
 7. Spatel nu in drie delen het eiwit onder het mengsel.
 8. Neem een springvorm.
 9. Vul een bakje met een bodempje water.
 10. Snijd een centimeter van elk boudoir koekje af.
 11. Doop nu de onderkant in het water en zet het rechtop in de springvorm.
 12. Herhaal tot de vorm rondom volledig vol staat.
 13. Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem.
 14. Stort nu het chocolademengsel in de vorm.
 15. Plaats de taart een nachtje in de koelkast.
 16. Werk de chocoladetaart af met geschaafde witte chocolade.