En toen ging het helemaal fout met die pompoen...
Nieuws

En toen ging het helemaal fout met die pompoen…

Dit is geen smakelijk verhaal. Het speelde zich best lang geleden af. Misschien wel 25 jaar terug. Halloween was toen nog absoluut zo populair niet in onze streken. Maar één of meerdere pompoenen in je interieur leggen in deze tijd van het jaar, dat was wel iets wat mensen toen al deden. Ik woonde in die tijd in een piepklein studiootje in Leuven. 40 vierkante meter of zo. Maximum. Ik had niet eens een keuken, maar enkel zo’n kleine kitchenette van twee vierkante meter, en de badkamer met zitbad was niks groter. Maar ik probeerde het er wel altijd gezellig te maken. Dus ik kocht ook enkele pompoenen om in mijn interieur te leggen. En dat ging dus echt geweldig fout.

Er bestonden toen wellicht wel al flatscreens, maar de oude TV die ik van een kameraad die verhuisde had overgekocht voor een paar honderd rank, was echt zo’n begin-jaren-tachtig ding. Niet flat dus. Integendeel. Het was een grote diepe bak, dus daar kon ik wel een pompoen opleggen. Dacht ik. En deed ik. Maar wat ik vergeten was, was dat die TV ook nog eens warmte gaf. Je hoort me wellicht al afkomen…

Toen die pompoenen daar zo’n goede maand in mijn woonkamer lagen begon het daar plotseling echt afschuwelijk te stinken. En ik had geen flauw idee waarom. Het werd elke dag wat erger. En plots dacht ik: het heeft toch niks met die pompoen te maken op m’n TV-toestel? Dus ik pakte die vast, en toen gebeurde het afschuwelijkste dat je kan voorhebben met zo’n rotding. Blijkbaar had die op de warme TV weken liggen koken, en was die helemaal zacht geworden vanbinnen en aan het rotten gegaan.

En toen ik die pompoen oppakte kwam de weke onderkant los en kwam de volledige smurrie uit de binnenkant uit de pompoen gevallen. De TV-bak had natuurlijk ook kiertjes om te verluchten, dus die volledige stinkende drap kwam op en over en in mijn TV terecht. Die oude tweedehandse TV heeft het zelfs niet overleefd. Ik verzeker je, het was echt de-gou-tant. Ik kan me de verschrikkelijke geur van rotte pompoen tot op vandaag herinneren.

Ik denk eerlijk gezegd dat bijna niemand nog zo’n TV in huis heeft. Maar kijk toch maar uit wanneer je je woonkamer wil verfraaien met pompoenen. Want ook op de centrale verwarming zou je dezelfde ellende voor kunnen hebben, en dat wil ik niemand toewensen. Je kunt de pompoen veel beter verwerken in één van de volgende lekkere gerecht. Geniet van deze Halloween. Maak het griezelig genoeg. Maar zo griezelig als een rotte pompoen op een TV moet het echt niet worden.

Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen
Recept

Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen

In sommige supermarkten kun je tegenwoordig lasagne-bladen van pompoen vinden. Eigenlijk zijn dat dun gesneden plakjes pompoen, die je in elke lasagne bereiding kunt gebruiken (de plakjes gebruik je in plaats van echte lasagne-bladen van pasta). Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze uiteraard ook zelf snijden … Lees meer

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Recept

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan … Lees meer

Opgevulde pompoen

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer