En toen ging het helemaal fout met die pompoen...
Nieuws

En toen ging het helemaal fout met die pompoen…

Dit is geen smakelijk verhaal. Het speelde zich best lang geleden af. Misschien wel 25 jaar terug. Halloween was toen nog absoluut zo populair niet in onze streken. Maar één of meerdere pompoenen in je interieur leggen in deze tijd van het jaar, dat was wel iets wat mensen toen al deden. Ik woonde in die tijd in een piepklein studiootje in Leuven. 40 vierkante meter of zo. Maximum. Ik had niet eens een keuken, maar enkel zo’n kleine kitchenette van twee vierkante meter, en de badkamer met zitbad was niks groter. Maar ik probeerde het er wel altijd gezellig te maken. Dus ik kocht ook enkele pompoenen om in mijn interieur te leggen. En dat ging dus echt geweldig fout.

Er bestonden toen wellicht wel al flatscreens, maar de oude TV die ik van een kameraad die verhuisde had overgekocht voor een paar honderd rank, was echt zo’n begin-jaren-tachtig ding. Niet flat dus. Integendeel. Het was een grote diepe bak, dus daar kon ik wel een pompoen opleggen. Dacht ik. En deed ik. Maar wat ik vergeten was, was dat die TV ook nog eens warmte gaf. Je hoort me wellicht al afkomen…

Toen die pompoenen daar zo’n goede maand in mijn woonkamer lagen begon het daar plotseling echt afschuwelijk te stinken. En ik had geen flauw idee waarom. Het werd elke dag wat erger. En plots dacht ik: het heeft toch niks met die pompoen te maken op m’n TV-toestel? Dus ik pakte die vast, en toen gebeurde het afschuwelijkste dat je kan voorhebben met zo’n rotding. Blijkbaar had die op de warme TV weken liggen koken, en was die helemaal zacht geworden vanbinnen en aan het rotten gegaan.

En toen ik die pompoen oppakte kwam de weke onderkant los en kwam de volledige smurrie uit de binnenkant uit de pompoen gevallen. De TV-bak had natuurlijk ook kiertjes om te verluchten, dus die volledige stinkende drap kwam op en over en in mijn TV terecht. Die oude tweedehandse TV heeft het zelfs niet overleefd. Ik verzeker je, het was echt de-gou-tant. Ik kan me de verschrikkelijke geur van rotte pompoen tot op vandaag herinneren.

Ik denk eerlijk gezegd dat bijna niemand nog zo’n TV in huis heeft. Maar kijk toch maar uit wanneer je je woonkamer wil verfraaien met pompoenen. Want ook op de centrale verwarming zou je dezelfde ellende voor kunnen hebben, en dat wil ik niemand toewensen. Je kunt de pompoen veel beter verwerken in één van de volgende lekkere gerecht. Geniet van deze Halloween. Maak het griezelig genoeg. Maar zo griezelig als een rotte pompoen op een TV moet het echt niet worden.

Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen
Recept

Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen

In sommige supermarkten kun je tegenwoordig lasagne-bladen van pompoen vinden. Eigenlijk zijn dat dun gesneden plakjes pompoen, die je in elke lasagne bereiding kunt gebruiken (de plakjes gebruik je in plaats van echte lasagne-bladen van pasta). Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze uiteraard ook zelf snijden … Lees meer

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Recept

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan … Lees meer

Opgevulde pompoen
Recept

Opgevulde pompoen

Halloween is weer daar, en dan zijn de pompoenen ook weer massaal verkrijgbaar. Niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten. Ik ben zelf een grote fan van deze indrukwekkende groente. Filip, de man van Sylvie, de producer van onze ochtendshow op Joe kweekt zelf pompoenen en ze had er vorige week voor alle leden van ons ochtendteam enkele meegebracht … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer