Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Nieuws

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

Het zijn bijzondere tijden, nu we allemaal al wekenlang in ons kot en op ons terras zitten, en er is nog niet echt een vooruitzicht op een grote versoepeling van de maatregelen. Op café gaan en op restaurant zal zeker nog niet voor de eerste maand zijn. Daarom trekken veel mensen al vaker eens een flesje open thuis. En dan mag dat toch wel iets lekkers zijn. Lekkers wil overigens niet zeggen duur. Want mooie, goedgemaakte wijnen, kun je echt in alle prijsklassen vinden.

Je kunt online heel veel wijn kopen, en dat doe ik regelmatig. Ik heb zo’n beetje mijn vaste wijntjes en die bestel ik bij m’n vaste leveranciers. Maar die ken ik wel zo’n beetje ondertussen, en daarom sta ik ook open voor andere, originele initiatieven. En œnani is er zo eentje. Een leuke wijnclub die je graag wil verrassen met boeiende nieuwe wijntjes.

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

Ona Rombaut en Arne Braeckman van de Gentse wijnbar ONA, en Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde of ‘De Jongens’ van WASBAR en Chez Claire zetten voortaan samen hun schouders onder œnani, een wijnclub die je maandelijks drie zorgvuldig uitgekozen wijnen aan huis levert. Door de bijgevoegde informatie vergroot je maand na maand je wijnkennis. Bij elke box zit namelijk een mini-cursus met het verhaal achter de wijn, pairing-ideetjes, handige wijntips en wat extra sommelier-info.

De boxen kunnen verzonden worden als een eenmalig of als een maandelijks cadeau, aan een scherpe € 42,50 per maand. Leuk om jezelf te verwennen, of om eens iemand anders cadeau te doen. Als lid van de wijnclub krijg je trouwens ook een eigen online dashboard, daarop kan je het overzicht bekijken van elke wijn die je ontvangen hebt, je kunt er alle informatie bijhouden, de wijnen een score geven en in één klik bijbestellen.

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

In de eerste box die bij me thuis geleverd werd zat een flesje Runcaris, een frisse witte wijn uit Veneto in Italië, die ik bij mijn verse pasta duxelles met paddenstoelen en bacon heb gedronken. Die elegante soave kwam daar voor mij perfect bij uit.

Ik hou ontzettend van de frisse wijnen uit Oostenrijk, en de Losium Weingarten van Weingut Kar Steiniger was een aangename ontdekking. Een springlevende wijn vol frisse zuren. Ik heb deze gedronken bij mijn noedels met scampi.

En de rode wijn was echt een hele mooie krachtige fles die me weer het gevoel gaf dat ik in ons flatje in Spanje zat. Capitan Julian van Bodegas Ontinium is een krachtige volle 100% tempranillo die het uitstekend doet bij alle soorten rood vlees en steviger bereidingen. Ik heb die geschonken bij een mooie cote à l’os op de BBQ waarvoor ik nog eens mijn heerlijke chimichurri-saus heb klaargemaakt.

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

Echt waar, deze boeiende formule is echt de moeite waard. Ben jezelf ook geïnteresseerd geraakt, dan kun je meer info vinden op de website www.oenani.be

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer