Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Nieuws

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

Het zijn bijzondere tijden, nu we allemaal al wekenlang in ons kot en op ons terras zitten, en er is nog niet echt een vooruitzicht op een grote versoepeling van de maatregelen. Op café gaan en op restaurant zal zeker nog niet voor de eerste maand zijn. Daarom trekken veel mensen al vaker eens een flesje open thuis. En dan mag dat toch wel iets lekkers zijn. Lekkers wil overigens niet zeggen duur. Want mooie, goedgemaakte wijnen, kun je echt in alle prijsklassen vinden.

Je kunt online heel veel wijn kopen, en dat doe ik regelmatig. Ik heb zo’n beetje mijn vaste wijntjes en die bestel ik bij m’n vaste leveranciers. Maar die ken ik wel zo’n beetje ondertussen, en daarom sta ik ook open voor andere, originele initiatieven. En œnani is er zo eentje. Een leuke wijnclub die je graag wil verrassen met boeiende nieuwe wijntjes.

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

Ona Rombaut en Arne Braeckman van de Gentse wijnbar ONA, en Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde of ‘De Jongens’ van WASBAR en Chez Claire zetten voortaan samen hun schouders onder œnani, een wijnclub die je maandelijks drie zorgvuldig uitgekozen wijnen aan huis levert. Door de bijgevoegde informatie vergroot je maand na maand je wijnkennis. Bij elke box zit namelijk een mini-cursus met het verhaal achter de wijn, pairing-ideetjes, handige wijntips en wat extra sommelier-info.

De boxen kunnen verzonden worden als een eenmalig of als een maandelijks cadeau, aan een scherpe € 42,50 per maand. Leuk om jezelf te verwennen, of om eens iemand anders cadeau te doen. Als lid van de wijnclub krijg je trouwens ook een eigen online dashboard, daarop kan je het overzicht bekijken van elke wijn die je ontvangen hebt, je kunt er alle informatie bijhouden, de wijnen een score geven en in één klik bijbestellen.

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

In de eerste box die bij me thuis geleverd werd zat een flesje Runcaris, een frisse witte wijn uit Veneto in Italië, die ik bij mijn verse pasta duxelles met paddenstoelen en bacon heb gedronken. Die elegante soave kwam daar voor mij perfect bij uit.

Ik hou ontzettend van de frisse wijnen uit Oostenrijk, en de Losium Weingarten van Weingut Kar Steiniger was een aangename ontdekking. Een springlevende wijn vol frisse zuren. Ik heb deze gedronken bij mijn noedels met scampi.

En de rode wijn was echt een hele mooie krachtige fles die me weer het gevoel gaf dat ik in ons flatje in Spanje zat. Capitan Julian van Bodegas Ontinium is een krachtige volle 100% tempranillo die het uitstekend doet bij alle soorten rood vlees en steviger bereidingen. Ik heb die geschonken bij een mooie cote à l’os op de BBQ waarvoor ik nog eens mijn heerlijke chimichurri-saus heb klaargemaakt.

Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani
Getest en goedgekeurd: wijnabonnement Oenani

Echt waar, deze boeiende formule is echt de moeite waard. Ben jezelf ook geïnteresseerd geraakt, dan kun je meer info vinden op de website www.oenani.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer