Het Laatste Avondmaal Van Geert Hoste
Nieuws

Het Laatste Avondmaal Van Geert Hoste

Elke zondag vragen we een BV wat zijn of haar laatste avondmaal zou zijn. Drie weken geleden was Stan Van Samang onze gast die voor een gerecht van z’n mama Agnes zou gaan, en twee weken terug vertelde Anderlecht voorzitter en succesvol ondernemer Marc Coucke dat Peter Goossens en Wout Bru zijn dochter Alysée als souschef zouden mogen bijstaan om een heerlijke Belgische klassieker te bereiden. Vorige week pakte Maggie De Block uit met een mooie schotel oesters en haar lievelingschampagne. Vorige zondag was het de beurt aan mijn ochtendcollega Anke Buckinx. Zij is in zowat alles mijn tegenpool. En al zeker op culinair vlak. Het is dan ook bijzonder grappig welk laatste avondmaal ze koos.

Vandaag is mijn goede vriend Geert Hoste de zondagse gast. Geert doet nu al enkele jaren geen eindejaarsshows meer, maar blijft wel aan de slag. Zo zal hij dit najaar een paar keer als jurylid te zien zijn in “De Slimste Mens Ter Wereld”. En hij bracht enkele weken geleden ook een nieuw boek uit: “Laat me jou het verhaal vertellen”. Een heerlijk leesboek vol autobiografische verhalen.

Toen ik Geert gisteren vroeg hoe z’n laatste avondmaal eruit zou mogen zien stuurde hij me dit gevatte antwoord: “Met een man of twaalf, een vrouw, brood en rode wijn… en ik zit ergens in het midden met een kat op schoot”. Schitterend antwoord van deze Would Be Jezus. Wat weinigen weten is dat Geert een verdienstelijke hobbykok is. Elke keer wanneer we bij hem te gast zijn kookt hij heerlijke gerechten. Zijn schotel met aardappelen en zeevruchten is geniaal. Het is een recept dat ik in één van m’n kookboeken heb opgenomen. En als Geert een fles rode wijn opendoet is het ook altijd een verdomd goede. Maar hij is vooral een zalige gastheer. Dus ja, ik zou graag één van de apostelen zijn op het laatste avondmaal van Geert! Maar wacht nog een halve eeuw alstublieft, ik heb je vriendschap nog lang nodig, vriend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer