Elke zondag vragen we een BV wat zijn of haar laatste avondmaal zou zijn. Drie weken geleden was Stan Van Samang onze gast die voor een gerecht van z’n mama Agnes zou gaan, en twee weken terug vertelde Anderlecht voorzitter en succesvol ondernemer Marc Coucke dat Peter Goossens en Wout Bru zijn dochter Alysée als souschef zouden mogen bijstaan om een heerlijke Belgische klassieker te bereiden. Vorige week pakte Maggie De Block uit met een mooie schotel oesters en haar lievelingschampagne. Vorige zondag was het de beurt aan mijn ochtendcollega Anke Buckinx. Zij is in zowat alles mijn tegenpool. En al zeker op culinair vlak. Het is dan ook bijzonder grappig welk laatste avondmaal ze koos.
Vandaag is mijn goede vriend Geert Hoste de zondagse gast. Geert doet nu al enkele jaren geen eindejaarsshows meer, maar blijft wel aan de slag. Zo zal hij dit najaar een paar keer als jurylid te zien zijn in “De Slimste Mens Ter Wereld”. En hij bracht enkele weken geleden ook een nieuw boek uit: “Laat me jou het verhaal vertellen”. Een heerlijk leesboek vol autobiografische verhalen.
Toen ik Geert gisteren vroeg hoe z’n laatste avondmaal eruit zou mogen zien stuurde hij me dit gevatte antwoord: “Met een man of twaalf, een vrouw, brood en rode wijn… en ik zit ergens in het midden met een kat op schoot”. Schitterend antwoord van deze Would Be Jezus. Wat weinigen weten is dat Geert een verdienstelijke hobbykok is. Elke keer wanneer we bij hem te gast zijn kookt hij heerlijke gerechten. Zijn schotel met aardappelen en zeevruchten is geniaal. Het is een recept dat ik in één van m’n kookboeken heb opgenomen. En als Geert een fles rode wijn opendoet is het ook altijd een verdomd goede. Maar hij is vooral een zalige gastheer. Dus ja, ik zou graag één van de apostelen zijn op het laatste avondmaal van Geert! Maar wacht nog een halve eeuw alstublieft, ik heb je vriendschap nog lang nodig, vriend.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer