Het Laatste Avondmaal Van Geert Hoste
Nieuws

Het Laatste Avondmaal Van Geert Hoste

Elke zondag vragen we een BV wat zijn of haar laatste avondmaal zou zijn. Drie weken geleden was Stan Van Samang onze gast die voor een gerecht van z’n mama Agnes zou gaan, en twee weken terug vertelde Anderlecht voorzitter en succesvol ondernemer Marc Coucke dat Peter Goossens en Wout Bru zijn dochter Alysée als souschef zouden mogen bijstaan om een heerlijke Belgische klassieker te bereiden. Vorige week pakte Maggie De Block uit met een mooie schotel oesters en haar lievelingschampagne. Vorige zondag was het de beurt aan mijn ochtendcollega Anke Buckinx. Zij is in zowat alles mijn tegenpool. En al zeker op culinair vlak. Het is dan ook bijzonder grappig welk laatste avondmaal ze koos.

Vandaag is mijn goede vriend Geert Hoste de zondagse gast. Geert doet nu al enkele jaren geen eindejaarsshows meer, maar blijft wel aan de slag. Zo zal hij dit najaar een paar keer als jurylid te zien zijn in “De Slimste Mens Ter Wereld”. En hij bracht enkele weken geleden ook een nieuw boek uit: “Laat me jou het verhaal vertellen”. Een heerlijk leesboek vol autobiografische verhalen.

Toen ik Geert gisteren vroeg hoe z’n laatste avondmaal eruit zou mogen zien stuurde hij me dit gevatte antwoord: “Met een man of twaalf, een vrouw, brood en rode wijn… en ik zit ergens in het midden met een kat op schoot”. Schitterend antwoord van deze Would Be Jezus. Wat weinigen weten is dat Geert een verdienstelijke hobbykok is. Elke keer wanneer we bij hem te gast zijn kookt hij heerlijke gerechten. Zijn schotel met aardappelen en zeevruchten is geniaal. Het is een recept dat ik in één van m’n kookboeken heb opgenomen. En als Geert een fles rode wijn opendoet is het ook altijd een verdomd goede. Maar hij is vooral een zalige gastheer. Dus ja, ik zou graag één van de apostelen zijn op het laatste avondmaal van Geert! Maar wacht nog een halve eeuw alstublieft, ik heb je vriendschap nog lang nodig, vriend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer