Het Laatste Avondmaal Van Geert Hoste

Elke zondag vragen we een BV wat zijn of haar laatste avondmaal zou zijn. Drie weken geleden was Stan Van Samang onze gast die voor een gerecht van z’n mama Agnes zou gaan, en twee weken terug vertelde Anderlecht voorzitter en succesvol ondernemer Marc Coucke dat Peter Goossens en Wout Bru zijn dochter Alysée als souschef zouden mogen bijstaan om een heerlijke Belgische klassieker te bereiden. Vorige week pakte Maggie De Block uit met een mooie schotel oesters en haar lievelingschampagne. Vorige zondag was het de beurt aan mijn ochtendcollega Anke Buckinx. Zij is in zowat alles mijn tegenpool. En al zeker op culinair vlak. Het is dan ook bijzonder grappig welk laatste avondmaal ze koos.

Vandaag is mijn goede vriend Geert Hoste de zondagse gast. Geert doet nu al enkele jaren geen eindejaarsshows meer, maar blijft wel aan de slag. Zo zal hij dit najaar een paar keer als jurylid te zien zijn in “De Slimste Mens Ter Wereld”. En hij bracht enkele weken geleden ook een nieuw boek uit: “Laat me jou het verhaal vertellen”. Een heerlijk leesboek vol autobiografische verhalen.

Toen ik Geert gisteren vroeg hoe z’n laatste avondmaal eruit zou mogen zien stuurde hij me dit gevatte antwoord: “Met een man of twaalf, een vrouw, brood en rode wijn… en ik zit ergens in het midden met een kat op schoot”. Schitterend antwoord van deze Would Be Jezus. Wat weinigen weten is dat Geert een verdienstelijke hobbykok is. Elke keer wanneer we bij hem te gast zijn kookt hij heerlijke gerechten. Zijn schotel met aardappelen en zeevruchten is geniaal. Het is een recept dat ik in één van m’n kookboeken heb opgenomen. En als Geert een fles rode wijn opendoet is het ook altijd een verdomd goede. Maar hij is vooral een zalige gastheer. Dus ja, ik zou graag één van de apostelen zijn op het laatste avondmaal van Geert! Maar wacht nog een halve eeuw alstublieft, ik heb je vriendschap nog lang nodig, vriend.