IK DURF WEL EENS IETS TE STELEN
Nieuws

Ik durf wel eens iets te stelen

Als je een ster wil worden in de keuken, dan moet je durven stelen. Ik doe het al van toen ik als klein ventje van vijf bij mijn meme en pepe op bezoek was. Meme Julia kookte als de beste met de makkelijkste ingrediënten, en ik mocht kijken en helpen. En toen was ik al een kleine (harten)dief want ik deed niks anders dan stelen met mijn oogjes. En nu veertig jaar later durf ik wel te zeggen: ik ben een echte volleerde dief geworden. Het valt alleen niet op, want ik ben er echt slim in geworden, en ik heb het zelf al bijna niet meer door.

Hoe mijn mama taart maakt? Ik heb trucjes van haar gestolen? Dat ene heerlijke aperitiefhapje bij Peter Goossens destijds, met aardappeltjes en garnalen, ik ben na dat fabuleuze diner in Kruishoutem twee dagen later aan het experimenteren gegaan, en deze hele makkelijke maar erg smakelijke variant “rattes du Touquet met grijze garnalen” is intussen een klassieker in mijn keuken. Of deze tomatentaart waarvan ik ooit een heerlijke variant at in de Provence bij Wout Bru. Ik heb deze bloemkoolpizza bedacht toen ik er duizend varianten op zag op Pinterest. Eigen versie gemaakt natuurlijk. Maar ergens ook wel weer lekker onbeschaamd gepikt.

Ik ben een van de grootste culinaire dieven die je je maar bedenken kunt. Is dat erg? Ik denk het niet. Je zou “stelen” kunnen vervangen door “me laten inspireren” en dan is er echt niks meer aan de hand. Elke chef in de wereld haalt zijn inspiratie wel ergens. Hij of zij maakt eigen interpretaties, gaat creatief aan de slag met ideeën die hij kent uit zijn opleiding, uit kookboeken, uit Tv-programma’s, uit andere culinaire culturen, enzovoort. Ik raad het iedereen dan ook ontzettend hard aan. Steel ideeën, pik smaakcombinaties, en probeer zelf nieuwe dingen uit. Gebruik mijn gerechten op deze site om je eigen variaties te maken.

En omdat het vandaag World Wide Web Day is wil ik je aanraden om naast je frequente bezoekjes aan deze site, ook lekker veel inspiratie te halen bij mijn collega’s foodbloggers. Er zitten zoveel toppers in Vlaanderen die fantastische recepten online zetten. Ga er ook maar inspiratie pikken. En zeg hen maar dat ik je aangespoord heb.

Myriam van Hap en Tap is een fantastische madam. Haar blog heeft de mooiste foto’s en massa’s lekker gerechten. En ze is net als ik een fanatieke Club Brugge-supporter. Sorry voor de haters van ons clubke, maar ik vind dat een extra talent van haar. Bezoek haar blog maar eens, je zult zien dat ze een topper is.

Nog een voorraadkamer om lekker inspiratie te gaan pikken is die van de super getalenteerde Amylia: Cookameal. Ze kookt elke dag opnieuw vol passie in haar mooie nieuwe keuken voor haar man, top-dj Dimitri Wouters. Haar blog is één van de leukste plekjes voor stelende lekkerbekken.

En ook een dikke pluim voor de Kotfood op Facebook van Loïc Van Impe. Studenten die inspiratie willen pikken om super lekkere maar erg haalbare gerechtjes klaar te maken moeten Loïc zeker volgen. Maar eigenlijk moe iedereen van elke leeftijd deze fijne kerel in de gaten houden. Hij is een van die gasten die echt kan inspireren en waar we nog veel zullen van horen.

Voilà! Veel steelgenot, fijne dieven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer