Yes! Het is volop zomer, en dan moet je zorgen dat je een betaalbare rosé in huis hebt. En dan zit je absoluut goed met de rosé van Wijn Ornelis. Het was vorig jaar onze absolute top seller en ook dit jaar gaat deze kanjer ontzettend snel de deur uit, zeker nu het zomert als nooit tevoren.
Wat mag je verwachten van deze rosé? Net zoals vorig kaar is het een fonkelend roze wijn, frisdroog en vol aardbei en framboos. De perfecte wijn om met familie en vrienden van te genieten onder goed gezelschap van de zon, een lekkere maaltijd en mooie verhalen.
Deze rosé is puur (te) genieten. Een erg aangename, verfrissende rosé in milde Provencestijl. Prachtig en fonkelend lichtrozenbladroze. Het bouquet van framboos, frisse rode besjes en aardbei maakt dit een rosé om verliefd op te worden. 12,5% alc. Lekker bij de aperitief, salade niçoise, couscous of zeevruchten. Je kunt er nu van genieten tot 2026.
Ik wil jullie uiteraard ook culinair inspireren, en heb daarom enkele lekkere recepten samengesteld, die uitstekend passen bij de zalige frissen smaak van mijn rosé. Veel kookplezier!
Ik ben altijd wat voorzichtig wanneer het over tonijn gaat. Het is natuurlijk een bedreigde vissoort dus ik eet het ook niet te vaak, maar als ik de tonijn nog eens op m’n menu plaats, dan moet die gewoon perfect klaargemaakt zijn.
Voor mij is de mi-cuit manier echt perfect. Dan heb je enerzijds de lekker gebakken bijna krokante kant, maar wel lekker gecombineerd met de pure, rauwe zijde … Lees meer
Recept
Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt en rode ui
Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen … Lees meer
Recept
Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa
Dit is een prima gerechtje voor wie graag licht en gezond eet: heerlijke gepelde verse gamba’s die je een beetje spicy maar tegelijk zoet met wat honing, sojasaus en frisse limoen marineert en vervolgens bakt.
Daarbij serveer je een hippe, frisse quinoasalade met granny smith, wat gesnipperde ui, dille en venkel … Lees meer
Recept
Gemarineerde gamba’s met frisse salade van quinoa
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer