Gisteren deelde ik mijn recept voor verse tonijnsalade voor op de boterham en ik kreeg daar heel veel fijne reacties op. Blijkbaar hebben velen van jullie zin om de boterhamdoos een beetje te pimpen. En daarom wil ik graag mijn andere spreads en slaatjes voor op de boterham nog even delen. Want je kunt, zelfs met restjes, zo’n heerlijke salades maken, en dat zorgt ervoor dat de start van het schooljaar in elk geval smakelijk verloopt. Daarom hier onder elkaar: homemade gehaktsla, zelfgemaakte mosselsalade, kip curry en de verse tonijnsalade.
https://wouldbechef.be/recept/zalig-op-boterham-homemade-gehaktsla/
Eigenlijk is dit recept vorig jaar ontstaan, midden in het mosselseizoen, toen ik op een mooie dag veel te veel mosselen had gemaakt, “omdat m’n ogen groter waren dan m’n buik” zoals dat in de toch volksmond heet. En zoals je weet: in mijn keuken gaat echt nooit iets verloren, dus de volgende dag heb ik deze lekkere mosselsalade gemaakt … Lees meerRecept
Zelfgemaakte mosselsalade
Een klassieker op de boterham is kip curry. Maar wist je dat je kip curry evengoed als een soort van hartige dip bij het aperitief kunt serveren? In onze kindertijd waren dat toch de meest feestelijke maaltijden, wanneer er toastjes op tafel stonden met lekker beleg, borrelnootjes ook en van die heerlijke TUC-koekjes … Lees meerRecept
Zelfgemaakte kip curry met tuc-koekjes
Het school- en werkjaar is weer begonnen, de sleur is voor je het goed doorhebt ook weer terug, en dan mogen we toch proberen om onszelf een beetje te verwennen met lekkere dingen. Je kunt natuurlijk je broodje tonijnsla voor de lunch halen in de kantine op je werk, in een leuke broodjesbar of in een tankstation … Lees meerRecept
Vers gemaakte tonijnsalade
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer