Zo viert Geert Hoste Kerst en Nieuwjaar...
Nieuws

Zo viert Geert Hoste Kerst en Nieuwjaar…

Het was echt heerlijk om gisteren in het Christmas House, tijdens de vierde aflevering van “Svens Eindejaarsvragen” op Joe, tussen 7 en 8, mijn grote vriend Geert Hoste te mogen ontvangen. We hebben gepraat over z’n carrière, over het voorbije, en over het komende jaar. En ik heb Geert ook gevraagd hoe hij de feestdagen doorbrengen zal.

Gedurende een dikke 20 jaar betekende het eindejaar voor Geert Hoste: werken. Hij vulde met z’n populaire eindejaarsshow met het grootste gemak de grootste Vlaamse zalen. Maar toen hij in 2016 onverwacht aankondigde met die shows te stoppen, kreeg hij plots een zee van tijd in deze periode. Z’n geweldige vrouw Véronique zei toen tegen Geert: de komende jaren gaan we oud en nieuw altijd in het buitenland doorbrengen.

Kerst brengen Geert en z’n vrouw sinds jaar en dag door bij goede vrienden, waar ze lekker eten, een mooi glas drinken, en gezellig vroeg moe worden. En enkele dagen later gaan ze het vliegtuig op om ergens ver weg te klinken op een mooi eindejaar (zonder conférence) en een schitterend nieuw jaar. En het wordt een mooi jaar, Geert wordt in 2020 namelijk 60. Geert is een topvriend, dus die bijzondere verjaardag gaan we zeker goed vieren! Maak er mooie kerstdagen van vriend!

Volgende week tussen 7 en 8 krijg ik trouwens op maandag het bezoek van Peter Goossens, op dinsdag is het aan Maggie De Block, op woensdag komt Jan Jambon langs, en mijn laatste gast op donderdag is Kürt Rogiers. Iedereen van harte welkom in het Christmas House.

Dit waren de gasten van de voorbije week, en hoe ze de kerst gaan vieren…

Zo viert sp.a voorzitter Conner Rousseau kerstmis en nieuwjaar
Nieuws

Zo viert sp.a voorzitter Conner Rousseau kerstmis en nieuwjaar

Vanavond tussen 7 en 8 was de jonge en kersverse voorzitter van de sp.a mijn centrale gast in het Christmas House in Antwerpen. Het werd een gezellige babbel over het voorbije jaar waarin hij als een komeet doorbrak aan de top van de Vlaamse politiek. We konden ook al even vooruit kijken naar het komende jaar … Lees meer

Zo viert Hilde Crevits kerst en oudjaar
Nieuws

Zo viert Hilde Crevits kerst en oudjaar

Alweer een gezellige avond in het Christmas House. Vlaamse viceminister-president Hilde Crevits was tussen 7 en 8 mijn gaste in “Svens Eindejaarsvragen”. Het was een erg prettig weerzien met de West-Vlaamse minister met wie het altijd fijn kletsen is. Hilde is een fan van kerstmis, en heeft sinds jaar en dag een echte kerstman in huis staan … Lees meer

Zo viert Nederlandse superster Glennis Grace kerst en nieuwjaar
Nieuws

Zo viert Nederlandse superster Glennis Grace kerst en nieuwjaar

Glennis Grace was vanavond mijn gaste bij Joe in het Christmas House in Antwerpen. In mijn dagelijkse nieuwe programma tussen 7 en 8 “Svens eindejaarsvragen” hadden we het over haar ongelofelijke carrière in Nederland, en ook in Amerika natuurlijk, waar ze in America’s Got Talent in 2019 ontzettend goed scoorde … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX

Lekker veel inspiratie: mijn weekmenu

Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer

Gazpacho Day, in de winter? Huh?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer